Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΟ 2009.γιατι πριν η μετα δεν συνεβησαν?

Όργιο παραβάσεων και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος φέρνει στο φως η Εκθεση τουΕλεγκτικού Συνεδρίου για το 2009.
Σύμφωνα με την Έκθεση, τα έξοδα του προϋπολογισμού ήταν αυξημένα κατά 47 δισ. ευρώ σε σχέση με ό,τι είχε προϋπολογισθεί αρχικά, ενώ το κράτος δανείστηκε το ποσό ρεκόρ των 105 δισ. ευρώ (περίπου το μισό ΑΕΠ), ποσό υψηλότερο κατά 64,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη για τις δανειακές ανάγκες του Δημοσίου το εν λόγω έτος.
Όπως εξάλλου επισημαίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο το 2009 επεστράφησαν εντάλματα πληρωμών ύψους 658 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά αφορούν δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για παράνομες αναθέσεις έργων, προμήθειες, παρατάσεις συμβάσεων προμηθειών, κατάτμηση συμβάσεων για την αποφυγή διενέργειας διαγωνισμών κ.α. Παρανομίες διαπιστώνονται και στη μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων, με παράνομες καταβολές επιδομάτων, υπερωριών κτλ, αλλά και παράνομες προσλήψεις με συμβάσεις έργου.
Στην Έκθεση γίνεται επίσης λόγος για «δυστροπία της διοίκησης» όχι μόνο να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, αλλά και να συμμορφωθεί με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα την επανάληψη των ιδίων παραβάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)