Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία: Μέτρα λιτότητας ανακοινώνει ο Μόντι

Ιταλία: Μέτρα λιτότητας ανακοινώνει ο Μόντι

Το πακέτο μέτρων λιτότητας που πρόκειται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας θα εξοικονομήσει πολλά δισ. ευρώ για το δημόσιο ταμείο (πηγή ΕΡΑ)
«Δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τις αρχές της Ιταλίας επί προγράμματος χρηματοδότησης από το ΔΝΤ». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση απάντησε το Ταμείο στις πληροφορίες του ιταλικού τύπου και των ειδησεογραφικών πρακτορείων ότι επίκειται δανειοδότηση της χώρας με ποσό έως και 600 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι πληροφορίες της ιταλικής La Stampa φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν την υπογραφή «ειδικού μνημονίου» διάρκειας 12-18 μηνών για την παροχή βοήθειας 400-600 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 4-5% τη στιγμή που τα επιτόκια των διετών και των 10ετών ομολόγων της χώρας ξεπερνούν το 7% στις αγορές.
Μάλιστα η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών έχει ήδη συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επί του θέματος.
Την ύπαρξη ανάλογου σχεδίου διαψεύδει προς το παρόν και η ιταλική κυβέρνηση.

Όμως την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Μόντι είναι έτοιμος να ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησής του που ενδεχομένως θα ηχούσε ευχάριστα στα αυτιά των δανειστών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)