Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μνημόνιο-φαρμάκι για την 6η δόση



Νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας), αλλαγή του καθεστώτος επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.
Αλλαγές στο εργασιακό, και τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων και μηχανικών αλλά και δυσμενέστερους όρους αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα. Περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου (πέμπτου κατά σειρά) που επιχειρείται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών.
Το αναθεωρημένο μνημόνιο είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της 6ης δόσης. Οι όροι του είναι δεσμευτικοί και, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, θα αποτελούν το πρόπλασμα του νέου μνημονίου που θα υπογραφεί μαζί με το νέο δάνειο. Το κείμενο περιλαμβάνει μία σειρά από νέες δεσμεύσεις για επώδυνες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα φέτος και τα επόμενα χρόνια, αν θέλει να λαμβάνει τα δάνεια της τρόικα.
Δίνεται μια πρώτη... γεύση των «πρόσθετων» μέτρων αξίας 7 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) που πρέπει να λάβει η Ελλάδα έως το 2015, παρά το PSI, τα οποία πολύ δύσκολα θα βρεθούν. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει προς το παρόν «εντοπίσει αρκετά πρόσθετα μέτρα που ενδέχεται να δώσουν μόνο το 1,7 δισ. ευρώ» από το συνολικό ποσό που αναζητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)