Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσι και δια ροπάλου



Σε επιχείρηση εκκένωσης του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος προχωρούν τα ΜΑΤ, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που είχαν καταλάβει το κτίριο από την Κυριακή, αντιδρώντας στο «χαράτσι», αντιστάθηκαν στην αστυνομική επέμβαση. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απηύθυνε έκκληση, ζητώντας από τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ συνδικαλιστών και αστυνομίας, ενώ προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και άλλοι 14 διαδηλωτές. Η ΓΕΝΟΠ κήρυξε 48ωρη απεργία για τους εργαζομένους στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και 4ωρες στάσεις εργασίας για όλους τους υπαλλήλους της Αττικής.
Δηλώσεις στήριξης
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αλέκος Αλαβάνος.
"Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι για να περάσει μία αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να συνοδεύεται απο δυνάμεις καταστολής", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου". Κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους και ζήτησε από τον κόσμο "να μην φοβηθεί και να βουλιάξει η Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα 24ωρης πανεργατικής απεργίας".
"Η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε τα διαπιστευτήριά της. Δεν θυμάμαι ως τώρα να έχει συλληφθεί πρόεδρος ομοσπονδίας, από τον καιρό της χούντας", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Μουλόπουλος.
"Πίσω από το χαμόγελο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, κρύβονται οι κυνόδοντες των τραπεζικών", τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, υπογραμμίζοντας ότι "δίνεται μια μάχη που θα τελειώσει με νίκη, γιατί είναι του λαού και ειδικά των χαμηλών στρωμάτων". 
Σχεδιάζουν και αυξήσεις στο ρεύμα!
Ασφυκτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται για τους πολίτες, καθώς μετά το χαράτσι στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού η ΔΕΗ σχεδιάζει να προχωρήσει και σε αυξήσεις των ήδη τσουχτερών χρεώσεών της.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν μεσοσταθμικά το 10-13% και θα είναι αρκετά υψηλότερες για τους μικρομεσαίους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)