Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Υπό παραίτηση η κυβέρνηση της Αιγύπτου

Γεμάτη και το βράδυ της Δευτέρας η πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

Το κυβερνών ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο στην Αίγυπτο κάλεσε σήμερα τις πολιτικές δυνάμεις σε μία έκτακτη συνεδρίαση, μετά από τρεις ημέρες αιματηρών συγκρούσεων στη χώρα, ενώ εξετάζει εάν και κατά πόσον θα αποδεχθεί την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης που του υποβλήθηκε την Κυριακή, όπως είπε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.
Το στρατιωτικό συμβούλιο "καλεί εκτάκτως όλες τις πολιτικές και εθνικές δυνάμεις σε ένα διάλογο προκειμένου να εξεταστούν οι λόγοι που επιδείνωσαν την παρούσα κρίση και τα μέσα για την έξοδο από αυτήν το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη" αναφέρει ανακοίνωση.

Το στρατιωτικό συμβούλιο κάλεσε ακόμη τις πολιτικές και εθνικές δυνάμεις, καθώς και όλους τους πολίτες να δημιουργήσουν ένα κλίμα σταθερότητας για την πολιτική διαδικασία με στόχο την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού καθεστώτος.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμεντ Χεγκάζι είπε ότι "λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες περιστάσεις, που περνά η χώρα την τρέχουσα περίοδο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της πλήρως, έως ότου ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την παραίτησή της", μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
Ακόμα και αν γίνει αποδεκτή η παραίτηση στο στρατιωτικό συμβούλιο, που κατ'ουσίαν διοικεί τη χώρα, η κυβέρνηση θα παραμείνει στα καθήκοντα της μέχρι τον ορισμό μίας νέας αν και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.
Οι διαδηλωτές ζητούν επιτατικά την απομάκρυνση του στρατού από διοίκηση της χώρας, την ώρα μάλιστα που, παρά τις εκλογές, η εκλογή ενός νέου προέδρου έχει μετατοπιστεί για τις αρχές του 2013, πολύ αργότερα από ότι έλπιζαν εξαρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)