Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Γνωρίζουν καλά την Goldman Sachs, Σημίτης και Παπαδήμος»



Το πρόσφατο άρθρο του στη «Le Monde» για τις «κυβερνήσεις Goldman Sachs» σε Ελλάδα και Ιταλία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Κάποιοι του έδωσαν δίκιο, κάποιοι άλλοι τον χαρακτήρισαν συνωμοσιολόγο. Ο Μαρκ Ρος μιλά στην «Κ.Ε.» για μια σειρά ισχυρών προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες Λουκάς Παπαδήμος, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.
Ε Στην προηγούμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα, τον Απρίλιο, εντυπωσιαστήκατε από κάτι που συνέβη στο βιβλιοπωλείο Ιανός, κατά την παρουσίαση του βιβλίου σας. Τι ήταν αυτό;
Α Με εξέπληξε αρνητικά ότι πολλοί που μου απηύθυναν ερωτήσεις, δημοσιογράφοι ή μέλη του κοινού, ήθελαν να δηλώσω ότι δεν έφταιγε η Ελλάδα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά η Goldman Sachs, οι αμερικανοί τραπεζίτες, το εβραϊκό λόμπι, το γερμανικό λόμπι, οποιοσδήποτε εκτός της ίδιας της Ελλάδας. Ο Σημίτης δεν ήταν υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την Goldman Sachs. Ο Παπανδρέου αρνήθηκε μια ανάλογη συνεργασία το 2009 αλλά ο Σημίτης δέχθηκε και πλήρωσε πολλά την Goldman Sachs για να «μαγειρέψει τα βιβλία», να πει ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και το ότι οι άνθρωποι που ήταν στο βιβλιοπωλείο δεν μπορούσαν να το δουν αυτό, μου φάνηκε θλιβερό. Οι αγορές μπορεί να επιτάχυναν την κρίση αλλά δεν είναι υπεύθυνες γι' αυτήν. Στην Ελλάδα ήταν λάθος τα θεμελιώδη: όχι αρκετοί φόροι, διαφθορά, ανίκανοι πολιτικοί και υπερβολικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)