Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης στο Hotel Parnis, Μενίδι

Στο ξενοδοχείο Parnis Pallace Hotel  , την περασμένη εβδομάδα, εργαζόμενη που αρνήθηκε να δουλέψει 16 ώρες ξυλοκοπήθηκε. Τα κάτεργα αυτά,είναι γνωστά σε όλες και όλους στην περιοχή. Συγκέντρωση Πέμπτη 16/07 στις 17:00 έξω από το ξενοδοχείο (οδός: Λεωφ. Πάρνηθος 388-396 )

Από αναρτημένη καταγγελία της SENZA RESERVE
 "...Στις διάφορες επιχειρήσεις του ίδιου επιχειρηματία, πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, 12ωρα και βάλε, δεν τηρούνται οι συμβάσεις εργασίας και οι αμοιβές είναι ελάχιστες, ειδικά σε σχέση με τον υπερβολικό φόρτο δουλειάς. Όποια/ος τολμήσει να αρνηθεί τις άθλιες συνθήκες εργασίας ξυλοκοπείται και εκβιάζεται.



 Άλλωστε δεν είναι λίγες φορές που μαφιόζικες πρακτικές χρησιμοποιούνται από τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ως μέσο πειθούς, πραγματικότητα γνωστή στους περισσότερους εργαζομένους σε ξενοδοχεία και χώρους εκδηλώσεων στην Πάρνηθος.
Είναι ένα μόνο ,από τα πολλά αφεντικά, που θα επιχειρήσουν όλο αυτό το διάστημα ,να βγάλουν τα σπασμένα στις πλάτες των εργαζομένων τους. Την κρίση που έρχεται, την μείωση στα κέρδη τους ,θα την διαχειριστούν πάντα εις βάρος των υπαλλήλων τους. Θα εγκαθιδρύσουν τέτοιες σχέσεις εκμετάλλευσης ώστε να βγουν αλώβητοι από όλο αυτό. Ξέρουν τους τρόπους. Η βία στα σώματα των υπαλλήλων τους είναι ένας από αυτούς. Γιατί τα συνεχόμενα 16ωρα είναι βία. Οι μισθοί της πείνας είναι βία. Και οι γυναίκες από βία γνωρίζουν πολλά. Οι έμφυλες διακρίσεις, τα σεξουαλικά υπονοούμενα και οι απειλές για ξυλοδαρμούς, που στην περίπτωσή μας έγιναν πράξη, είναι ένα κομμάτι της βίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους χώρους εργασίας...."
SENZA RESERVE
Συλλογικότητα ενάντια σε Κράτος, Κεφάλαιο, Πατριαρχία
email: senzareserve@espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)