Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας


Απέναντι στη ξενοφοβική φιέστα που προγραμματίζουν ακροδεξιοί υπό τον μανδύα των γνωστών «επιτροπών κατοίκων»
Σε δυναμική συγκέντρωση κατά της επανεμφάνισης των γνωστών ακροδεξιών και ρατσιστικών «επιτροπών κατοίκων», οι οποίες είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με την Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες, καλούν σήμερα, Τετάρτη, στις 17:00, στην πλατεία Βικτωρίας αντιρατσιστικές ομάδες, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις.


«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες με μωρά παιδιά. Ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι ακροδεξιοί», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Να ξέρει ο κ. Μπακογιάννης ότι αύριο θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί και με όσους φλέρταρε και συνεργάζονταν προεκλογικά», το μήνυμά της:
Δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, νέο ...
«Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των "επιτροπών κατοίκων" Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ. «Οι ίδιοι συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη, εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανένα και καμία!», προσθέτει. «Στις γειτονιές δεν χωράει ο ρατσισμός και ο φασισμός, χωράει ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη!», το σύνθημά της.
Κινήσεις αλληλεγγύης, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, ΚΕΕΡΦΑ"
«Για τους φασίστες οι πρόσφυγες και οι προσφυγισσες είναι άνθρωποι, που δεν αξίζουν ούτε να ζουν. Για εμάς, για τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης, καμιά ζωή δεν είναι ανάξια να βιωθεί.. Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την Ακροδεξιά», αναφέρει στο δικό του κάλεσμα ο Aντιφασιστικός Συντονισμός  Αθήνας - Πειραιά.
«Οι γειτονιές μας είναι για όλους και όλες μας, ότι η Βικτώρια ήταν, είναι και θα είναι μια γειτονιά μεταναστών/τριων, όπου η αλληλεγγύη πάντα θα νικά», επισημαίνει στο δικό του κάλεσμα το «Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα» που ετοιμάζει και μικροφωνική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.
Στο ρατσιστικό κάλεσμα (18:30) γίνεται λόγος για "επoικισμό της περιοχής" ενώ το υπογράφουν οι «επιτροπές κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)