Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ένταση στην πορεία των εμποροϋπαλλήλων

Ένταση έξω από γνωστό πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των εμποροϋπαλλήλων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας τους, που αντιδρά στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και αυτήν την Κυριακή.



Οι περισσότεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά και σήμερα, τελευταία Κυριακή του έτους, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) κήρυξε απεργία και διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οδό Ερμού, στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , η κίνηση στην αγορά, λόγω και του καιρού, ήταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

Η συνομοσπονδία έχει τοποθετήσει συνεργεία της σε διάφορους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία, για το πώς κινήθηκε ο τζίρος όλες τις ημέρες των εορτών και ποιές ήταν οι μέρες εκείνες, που διάλεξαν οι καταναλωτές για τις αγορές τους. Τα στοιχεία αυτά, μετά την επεξεργασία τους, θα αποσταλούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του διαλόγου, που έχει ανοίξει, για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Τη Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά, και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά και από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσης μέλη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης, μαζί με αυτοαπασχολούμενους υπαλλήλους και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά σε πολυκατάστημα στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια έκαναν πορεία, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Η πορεία ήταν ειρηνική και κατέληξε στην Αριστοτέλους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους έκαναν επίσης υπάλληλοι βιβλιοπωλείων και μέλη του σωματείου βιβλίου χάρτου.

Ανοικτά τα καταστήματα και στο Ηράκλειο Κρήτης

Κανονικά λειτούργησαν σήμερα και τα καταστήματα στο Ηράκλειο Κρήτης, με την κίνηση να είναι μάλιστα αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν ιδιωτικοί υπάλληλοι και μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την αργία της Κυριακής».

Πηγή: nafτemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)