Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθεροι οι συλληθέντες στις Σκουριές - 3 οι τραυματίες από κτηνώδη κρατική βία!

Και δεύτερη συγκέντρωση των κατοίκων στην Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, προκειμένου να εμποδίσουν την εταιρία να τοποθετήσει προκάτ κατασκευές δίχως να διαθέτει οικοδομική άδεια.
 Απρόκλητη επίθεση απο τα ΜΑΤ δέχθηκαν ξανά κάτοικοι της Χαλκιδικής όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διέλευση λεωφορείων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.




Ενημέρωση: 

"Τα ΜΑΤ έσερναν τον θείο μου που είναι καρδιακός και τους έδειχνε τα καλώδια"

16:45: Στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες και υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Επίθεση απο τα ΜΑΤ δέχθηκαν διαδηλώτριες όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διέλευση λεωφορείων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός (δείτε αναλυτικά παρακάτω).   Έκκληση για ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας Πολυγύρου τρεις διαδηλωτές, ένας άντρας και δύο γυναίκες που χτυπήθηκαν απο τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν κάτοικοι ενάντια στη κατασκευή δρόμου στη θέση Χονδρό Δένδρο. Δύο διαδηλώτριες συνελήφθησαν απο την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης
"Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε είναι καρδιακός. Υπάρχουν και άλλοι χτυπημένοι" δήλωσε πριν λίγο στο Κόκκινο κάτοικος της περιοχής.
Οι δύο γυναίκες και ο άντρας αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.
(πηγή: stokokkino.gr):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
(φωτογραφία από @stokokkino1055)
(φωτογραφία από @FeRaL_FauNo)

Η σημερινή κατασταλτική επίθεση διαδέχεται τις πρόσφατες συλλήψεις στην ίδια περιοχή.
Embedded image permalink
Νωρίτερα:
Συγκέντρωση στο Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές αντιδρώντας στην παράνομη διάνοιξη δασικών δρόμων εκ μέρους της εταιρείας.Οι δρόμοι έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί και μπαζωθεί με στερεά απόβλητα της εταιρείας που πρόεκυψαν από την επεξεργασία των μετάλλων και σύμφωνα με αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους οι κάτοικοι το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων. Οι κάτοικοι έχουν ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα καταγγελία διαμαρτυρίας (πηγή: alterthess.gr).
Φωτογραφίες από @dromografos:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Να αναφερθεί ότι ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής που δέχθηκε τις καταγγελίες των κατοίκων σχετικά με την επιχωμάτωση των δασικών δρόμων με στερεά απόβλητα της εταιρείας ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να συλλέξουν δείγματα προκειμένου να πιστοποιηθεί η εγκυρότητα των αναλύσεων τις οποίες έχουν στα χέρια τους οι κάτοικοι και δείχνουν την επικινδυνότητα των υλικών που χρησιμοποιεί η εταιρεία.
Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι κλείνουν το δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν την προσέλευση  των φορτηγών που κουβαλούν τα στείρα απόβλητα προς το βουνό ενώ παραλλήλα αστυνομικές δυνάμεις με οχτώ τζιπ της αστυνομίας, διμοιρία των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρίσκονται στο σημείο.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Φωτογραφίες από  
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)