Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες δεν τρομοκρατείται»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε το πρωί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μικροπαραγωγούς για τη χθεσινή απαγόρευση λειτουργίας αγοράς «χωρίς μεσάζοντες» στο Μαρούσι και την επιβολή προστίμων στους παραγωγούς. Μαζί τους ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας  
Την Κυριακή 9 Φλεβάρη κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η 4η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες στο Μαρούσι, τετραμελές κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης με τη συνδρομή αστυνομικών προχώρησε στην έκδοση κλήσεων στους 16 παραγωγούς, που διέθεταν προϊόντα. Επιβλήθηκε στον καθένα πρόστιμο 1000 ευρώ, γιατί αν κι έχουν την ειδική άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου – παραγωγού, δεν είχε εκδοθεί η απαραίτητη άδεια του Δήμου Αμαρουσίου για τη διεξαγωγή της υπαίθριας αγοράς σε συγκεκριμένο σημείο. 

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες επιχειρώντας την τρομοκράτηση των παραγωγών ώστε να μη συμμετέχουν. 
Στο βίντεο που ακολουθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης περιγράφει το ζήτημα στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου.
Στο φακό του left έκαναν δηλώσεις:
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Ανοιχτή Πόλη. «Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να σταθεί στο πλευρό των πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Τα πρόστιμα πρέπει να σβηστούν και πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης θα πρέπει να ενθαρρύνονται και να εγκολπώνονται και από τις δημοτικές αρχές».
Η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Ταμείου Αλληλεγγύης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των 16 παραγωγών έχει ως στόχο το ίδιο το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες. Και πρόκειται για ένα κίνημα, όπως μας τονίζει η Θεανώ Φωτίου, που αποσκοπεί στο να βρουν οι καταναλωτές φθηνότερα τρόφιμα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.  
Ο Δημήτρης Μπιρμπίλης, μέλος της δομής «Αλληλέγγυοι Δρόμοι», Μαρούσι μας περιγράφει αναλυτικά το τι ακριβώς συνέβη.
Ο μικροπαραγωγός Γιώργος Αντωνόπουλος, «Αλλαντοποιία Παρθενών», μας είπε, μεταξύ άλλων, ότι λόγω του ότι δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα να βάλει τα προϊόντα του σε supermarket προσπαθεί να τα πουλήσει μόνος του σε χαμηλές τιμές στους καταναλωτές. Μας λέει για το πρόστιμο των 1000 ευρώ: «Δεν μπορώ να το πληρώσω. Ήρθα στο υπουργείο να τους πω ότι προσπαθώ να ζήσω, δεν περιμένω από εσάς να μου κόψετε και το κεφάλι!».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)