Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue

Φωτογραφία για Δημοσκόπηση Public Issue ξεφουσκώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για το κατά πόσον η νέα, τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue (διάστημα διενέργειας 5-10 Ιουλίου) για την τηλεόραση του Σκάι και την Καθημερινή.



Το 51% των Ελλήνων  πιστεύει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση έναντι ποσοστού 47% που έχει αντίθετη άποψη.

Το 45% δήλωσε ότι έχει διαμορφώσει μια μάλλον θετική εντύπωση για την κυβέρνηση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μάλλον αρνητική εντύπωση.

Το 40% των πολιτών δεν αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, μόνο το 4% απάντησε ότι είναι "πολύ ικανοποιημένο" ενώ το 33% είπε ότι είναι "λίγο ικανοποιημένο".

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, το 56% έχει αρνητική γνώμη και το 31% θετική.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης προηγείται σταθερά με 64%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 50%, προσπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 47% θετικών απόψεων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη δημοφιλία των κομμάτων, όπου η ΔΗΜΑΡ προηγείται με 60% και ακολουθούν η ΝΔ με 49% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 46%.

Η κοινή γνώμη δεν έχει ωστόσο απαλλαγεί από την απαισιοδοξία καθώς οι αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον είναι περισσότερες, (51%) έναντι (47%) των αισιόδοξων.

Το 66% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από το 86% που είχε την ίδια πεποίθηση τον Μάιο

Στην δήλωση εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα κόμματα λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία 28%

ΣΥΡΙΖΑ 17%

Δημοκρατική Αριστερά 17&

ΠΑΣΟΚ 15%

Ανεξάρτητοι Ελληνες 5%

Χρυσή Αυγή 3%

ΚΚΕ 3%

Ποσοστό 39% δεν περιβάλλει «κανένα» κόμμα με την εμπιστοσύνη του.
πηγή 
planet-greece

1 σχόλιο:

  1. Ως συμπέρασμα, ο κόσμος έμεινε πολύ ευχαριστημένος με τη ΔΗΜΑΡ (!!!!) που την εκτοξεύει στο 17% και το ΠΑΣΟΚ που του χαμογελάει πονηρά. Για ποιο λόγο μπορεί να έχει συμβεί αυτό βέβαια, είναι πέρα και πάνω από την κοινή λογική αλλά δε βαριέσαι...

    Αφού λοιπόν ο κόσμος σας λατρεύει κύριοι της συγκυβέρνησης κάντε μία βόλτα στο δρόμο χωρίς σιδηρόφρακτους να σας αγκαλιάσουμε και από κοντά. Και μην ανησυχείτε για τα "μεμονωμένα" γιαούρτια, εμείς θα σας προστατέψουμε που σας αγαπάμε...

    Δυσωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)