Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το απόλυτο χάος στη Δαμασκό



Το απόλυτο χάος επικρατεί στη συριακή πρωτεύουσα, μετά την βομβιστική πίεση των αντικαθεστωτικών στο κτίριο Εθνικής Ασφάλειας και τον θάνατο τεσσάρων υπουργών του Μπασάρ Αλ άσαντ.



Λίγο μετά την επίθεση, αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες σε απευθείας μετάδοση που απεικόνιζαν δεκάδες Σύρους αντάρτες να εισβάλουν στο κτίριο Ασφαλείας στη νότια Δαμασκό, ένοπλοι να περικυκλώνουν το κτίριο και να πυροβολούν, ενώ καπνός ανέβαινε στον ουρανό, μολονότι δεν έγινε σαφές αν καίγεται το ίδιο κτίριο της ασφάλειας.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε μετά την επίθεση ότι οι συριακές αρχές είναι αποφασισμένες να "καθαρίσουν" τη χώρα από τους "τρομοκράτες". Το καθεστώς επιστράτευσε αμέσως στρατιωτικά ελικόπτερα, τα οποία σφυροκόπησαν με πολυβόλα και σε ορισμένες περιπτώσεις με ρουκέτες πολλές συνοικίες της Δαμασκού , προκειμένου να εξοντώσουν τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίοι ανέλαβαν και την ευθύνη για την πρωινή επίθεση.

Σύμφωνα με ακτιβιστές αυτόπτες μάρτυρες, ερρίφθησαν ρουκέτες στην κεντρική συνοικία Μιντάν, στο προάστιο Κφαρ Μπάτνα και στον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ στο νότιο άκρο της πρωτεύουσας, ενώ πρόσθεσαν ότι ο στρατός άνοιξε πυρ με τα πολυβόλα τους εναντίον της κοντινής συνοικίας Χάτζαρ αλ Ασουάντ και στη συνοικία Τζομπάρ, που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία των Αββασιδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)