Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Ανοίξτε ξανά τη δικογραφία για να δώσουμε ονόματα»



Τα τελευταία τους χαρτιά ανοίγουν - όπως όλα δείχνουν - οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι, έστω και ετεροχρονισμένα, να αποκαλύψουν με ονόματα και αποδείξεις τους λόγους που τους οδήγησαν στις πρόσφατες καταγγελίες με αποκορύφωμα την παραίτησή τους.
Τρεις ημέρες μετά την αρχειοθέτηση των βαρύτατων καταγγελιών τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος ερεύνησε σε χρόνο ρεκόρ όσα έλεγαν οι συνάδελφοί του στην επιστολή τους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.
Το στίγμα των προθέσεών τους αποτυπώνεται στη δήλωση του αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος δείχνοντας ευθέως προς τον Αρειο Πάγο αναφέρει πως ο ίδιος και ο συνάδελφός του επικεφαλής του τμήματος Γρηγόρης Πεπόνης, «είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε».
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα ο κ. Μουζακίτης επιμένει ότι «έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία». Οι δύο εισαγγελείς θέλοντας να καταστήσουν σαφή την πρόθεσή τους να δώσουν και εγγράφως τις αποδείξεις, όπως εξάλλου και οι ίδιοι απαιτούν όταν διενεργούν τις δικές τους έρευνες, ζητούν να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες τους για να καταθέσουν νέα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)