Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Nέα απoκάλυψη της Guardian: Παρακολουθήσεις 35 ηγετών με εντολή του Λευκού Οίκου

Άμεση κυβερνητική εμπλοκή στις παρακολουθήσεις - Τι αναφέρει απόρρητο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο Σνόουντεν

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση NSA, μετά την πληροφορία για παρακολούθηση του κινητού της Α. Μέρκελ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει ότι η αμερικανική υπηρεσία κατέγραφε με κυβερνητική εντολή τις συνομιλίες 35 ξένων ηγετών:


SID_460


Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται το παραπάνω απόρρητο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.
Τα ονόματα των ηγετών που παρακολουθούνταν δεν αναφέρονται στο έγγραφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος παρέδωσε στην NSA τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους αφού η υπηρεσία ζήτησε από άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να της αποκαλύψουν τις πληροφορίες που διέθεταν για ξένους πολιτικούς, ώστε να εντάξει τα τηλέφωνά τους στο σύστημα παρακολούθησης που είχε θέσει σε λειτουργία.
Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
- See more at: http://left.gr/news/nea-apokalypsi-tis-guardian-parakoloythiseis-35-igeton-me-entoli-toy-leykoy-oikoy#sthash.I4weHhXA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)