Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Ψηφίστηκε η τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που αφορά στην αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων

00.45 π.μ.: Ψηφίστηκε, με 235 ναι και 34 παρών, η τροπολογία που αφορά στη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
00.10: Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία στις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγο.






Σήμερα θα ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρόλο που επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της. Για τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων δείτε αναλυτικά εδώ.

Όπως έγραψε ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, στο left.gr, «η απόφασή μας για την υπερψήφιση της τροπολογίας σχετικά με την αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ είναι απολύτως συμβατή και υλοποιεί, ως προς αυτό το επιμέρους θέμα από το πλήθος των ζητημάτων που έχουν ανακύψει μετά την πρωτόγνωρη κατάσταση που συνιστά η παραπομπή και εξάρθρωση ενός νομίμου κατά τα άλλα κόμματος στη Βουλή ως εγκληματική οργάνωση, τη γενική άποψη και εκτίμησή μας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί νίκη του αντιφασιστικού κινήματος». «...Είναι σαφές ότι δεν υπερψηφίζουμε ούτε το 187Α του ΠΔ, ούτε το 187 του ΠΚ όταν συναινούμε σε μια τροπολογία και στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που θα την υλοποιήσει και που αναφέρεται στις ισχύουσες σήμερα διατάξεις του ΠΚ. Άλλωστε, ομόφωνα υπερψηφίσαμε και τις άρσεις ασυλιών των βουλευτών της ΧΑ ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα των εισαγγελέων, με το οποίο ζητήθηκαν οι άρσεις των ασυλιών εμπεριείχε πλήθος άρθρων του ΠΚ, με τα οποία έχουμε μεγάλες ή μικρότερες διαφωνίες. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει και με τις αναφορές μας και τις καταγγελίες μας προς την κυβερνητική πλειοψηφία για την αντισυνταγματικότητα των ενεργειών και των νομοθετικών ρυθμίσεων που φέρνουν στη Βουλή, ενώ επίσης είναι γνωστό ότι δεν έχουμε υπερψηφίσει το σχετικό πλαίσιο ή και διαφωνούμε με πολύ συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος».

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή:




Ονομαστική η ψηφοφορία

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η ψηφοφορία επί των τροπολογιών που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ορίστηκε να διεξαχθεί στις 11. Στις δύο τροπολογίες που αφορούν σε ρυθμίσεις για την ΔΤ και του υπουργείου Παιδείας για τους διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ, πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως η θέση του κόμματός του είναι «ναι» στην τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων υπό προϋποθέσεις, παρότι διατηρεί σε ορισμένα σημεία τις επιφυλάξεις του. Ανέφερε δε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει άρθρα του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν εδώ και 12 χρόνια με διαφωνία της Αριστεράς θα τα αλλάξει «διότι δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει να κατηγορηθεί για τρομοκρατία κάποιος με το ποινικό αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών».
- See more at: http://left.gr/news/yperpsifistike-i-tropologia-gia-tin-anastoli-hrimatodotisis-tis-hrysis-aygis#sthash.p0q2j2oF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)