Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πλήθος τα παιδικά χαμόγελα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα


Πλήθος από παιδικά χαμόγελα ομόρφυναν την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα: Γονείς και παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής παρακολούθησαν την παιδική παράσταση "Το μεγάλο Μπλουμ του Μπρίλη" από το θέατρο του Ν. Κόσμου

Γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας και καταγωγής κατέκλυσαν την πλατεία και απόλαυσαν την παιδική παράσταση. Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα γέμισαν με το γέλιο και τη ζωντάνια τους την πλατεία αυτό το ηλιόλουστο πρωινό δίνοντας έναν άλλο χαρακτήρα, εντελώς διαφορετικό από το ξενοφοβικό παρελθόν της. Την παράσταση παρακολούθησαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης και Θ. Δρίτσας.



Το πρώτο βήμα για το άνοιγμα της παιδικής χαράς στον Αγ. Παντελεήμονα έγινε με τον καλύτερο τρόπο...



Φωτογραφίες από την παράσταση (του Βασίλη Μαθιουδάκη)























Η ενημέρωση από την εκδήλωση

12:35 Έχει ξεκινήσει η παράσταση του Παιδικού Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου, πολλά παιδιά μάλιστα βρίσκονται μεταξύ του κοινού. Ένταση προσπαθούν να προκαλέσουν μάταια οι περίπου 40 συγκεντρωμένοι "αγανακτισμένοι" κάτοικοι της χρυσαυγίτικης "Επιτροπής κατοίκων" του Αγ. Παντελεήμονα, οι οποίοι στέκονται περιμετρικά της πλατείας, αποδοκιμάζοντας την παράσταση με γιουχαΐσματα. 








12:05 Έχει αυξηθεί η προσέλευση "αγανακτισμένων" κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, οι οποίοι στέκονται περιμετρικά της πλατείας, δίχως να προχωρούν σε προκλήσεις μέχρι στιγμής.

11:30 Έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποια ώρα οι προετοιμασίες για την παράσταση. Ήδη, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί, προκειμένου να στηρίξει την πρωτοβουλία και να παρακολουθήσει την παράσταση. Δε λείπουν, δυστυχώς, από το σκηνικό και κάποιοι από τους υπεύθυνους για το κλείσιμο της παιδικής χαράς, μέλη της "Επιτροπής κατοίκων" του Αγ. Παντελεήμονα με επικεφαλής τους τον περιβόητο Σπύρο Γιαννάτο, διεσπαρμένοι ανάμεσα στο συγκεντρωμένο κόσμο, προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν τολμήσει να εμφανιστούν στην πλατεία σε συγκροτημένο μπλοκ.





 
Το κάλεσμα για την παράσταση:

ΚΥΡΙΑΚΗ  20  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
ΩΡΑ :  12.00  ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
ΤΟ   ΜΕΓΑΛΟ  ΜΠΛΟΥΜ  ΤΟΥ   ΜΠΡΙΛΗ

Συγγραφείς :  Ρεγγίνα Καπετανάκη, Βασίλης Ρίσβας
Σκηνοθεσία :  Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια : Μαρία Χανιωτάκη
Μουσική : Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Χορογραφίες : Σεσίλ Μικρούτσικου
Ηθοποιοί : Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου,  Μάνος Στεφανάκης

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συμμετέχοντας στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις που απλώνονται αυτό τον καιρό στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, και στα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Ας γεμίσει η πλατεία με παιδιά και γονείς που θα δουν την παράσταση, κι ας είναι αυτό ένα βήμα για να ανοίξει σύντομα η παιδική χαρά και να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στη γειτονιά. 

Η παράσταση είναι δωρεάν, με τη στήριξη του Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο,  της δημοτικής παράταξης δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και της Κίνησης  Κατοίκων  6ης  δημοτικής  κοινότητας.  
- See more at: http://left.gr/news/plithos-ta-paidika-hamogela-stin-plateia-toy-ag-panteleimona-enimerosi#sthash.n1EOgiz3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)