Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ακροδεξιοί αντιπερισπασμοί

Από τη μικρή Μαρία στους «λαθρομετανάστες», ένα Eurogroup δρόμος
Ενώ οι λεονταρισμοί Σαμαρά απέναντι στους δανειστές, λεονταρισμοί για τους οποίους μας προετοίμαζε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του μνημονιακού μπλοκ, αποδείχθηκαν φούσκα, ο ίδιος μηχανισμός επιχείρησε άγαρμπα την αλλαγή της ατζέντας με μερικούς, ακροδεξιάς κοπής, αντιπερισπασμούς:

Αντιπερισπασμός #1: Η μικρή Μαρία μας βγήκε... «γυφτάκι»



Αφού τα δελτία ειδήσεων αντικατέστησαν τη «χρυσαυγιτιάδα» των προηγούμενων εβδομάδων με το σήριαλ της μικρής Μαρίας, η νέα σαπουνόπερα κατέληξε σε φιάσκο. Το «ξανθό αγγελλούδι» αποδείχθηκε ότι ήταν Ρομά αλλά επί αρκετές ημέρες ποτιστήκαμε από όλα τα ρατσιστικά στερεότυπα, βγαλμένα από τα πρώτα, σκληρά, χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης (Διαβάστε σχετικά: Το ξανθό αγγελούδι μάς βγήκε γυφτάκι... ).


Αντιπερισπασμός #2: Λεπενισμός μόνο για Έλληνες

Στο ρατσιστικό κλίμα που καλλιεργήθηκε χώρεσε άψογα και η τριλογία του πρωθυπουργού: Πρώτα τόνισε, σε άψογο συντονισμό με τη ρητορική της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς (για να μην πούμε του Παναγιώταρου μέρες που είναι), ότι «έχουμε τόσους παράνομους μετανάστες όσους και έλληνες άνεργους», έπειτα συνέχισε με τον «αγώνα» κατά των «λαθρομεταναστών», για να καταλήξει στην «ευρωπαϊκή προσπάθεια αναχαίτισης των παράνομων μεταναστών» στο Eurogroup (εκεί όπου δε βρήκε κουβέντα να πει για το χρέος, τα νέα/παλιά μέτρα και τις «κόκκινες γραμμές»). Αν αναρωτιέστε γιατί, σας απαντάει η ίδια η Μέρκελ που διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την οικονομία!


Αντιπερισπασμός #3 Η αλληλεγγύη διώκεται

Την ίδια στιγμή, ο πιο πιστός σύμμαχος του Σαμαρά, αυτός που θεωρεί το μνημόνιο ευλογία, γκρεμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και στοχοποιεί όσους επιχειρούν να ψελίσουν οτιδήποτε για την καταστροφή (όπως για παράδειγμα τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κέρκυρας). Αλλά δεν αρκεί αυτό. Η κυβέρνηση που εξωθεί εκατομμύρια ανθρώπους στις δομές αλληλεγγύης που εθελοντικά εξαπλώνοναι σε όλη τη χώρα, αυτή η ίδια κυβέρνηση σπιλώνει τις δομές αυτές εξαπολύοντας τα λαγωνικά της να ψάξουν για... ναρκωτικά! Το left.gr κατέγραψε τόσο το «ντου» στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού όσο και την έφοδο στους Γατρούς του Κόσμου σχολιάζοντας πως «ο τηλε – υπουργός στοχοποιεί της δομές αλληλεγγύης». Και μη χειρότερα...! (διαβάστε σχετικά: Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!)


Αντιπερισπασμός #4 Εν – δυό, εν – δυό

Οι ίδιοι κύριοι που νυχθημερόν καταδικάζουν τη βία, επιστράτευσαν χορηγούς για να κάνουν «με δόξα και τιμή» την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μιας και έμειναν ορφανοί αρκετοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Αβραμόπουλος επαναφέρει τα τανκς στις παρελάσεις για να τους δελέασει.  Παράλληλα με την ανύψωση του εθνικού φρονήματος, η ακροδεξιά κομπανία υποδεικνύει και τον εσωτερικό εχθρό (μετά, βέβαια, τους «γύφτους» που αρπάζουν τα παιδιά μας  και τους «λαθρομετανάστες» που μας παίρνουν τις δουλειές): τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει «να  φέρει την ανωμαλία» καλώντας το λαό σε διαδηλώσεις, αντί να τιμά την εθνική επέτειο (διαβάστε σχετικά: Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί )!

Βοήθειά μας...
- See more at: http://left.gr/news/akrodexioi-antiperispasmoi-i-anaskopisi-tis-evdomadas-apo-leftgr#sthash.XttyvsSL.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)