Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Στο Ναύπλιο ξεκίνησε, η αποπληρωμή του γερμανικού χρέους!

 Ήρθαν στην χώρα μας επηρεασμένοι απ τα γερμανικά ΜΜΕ, περί χρεών της Ελλάδας προς την Γερμανία και την ΕΕ, που αρνείται να τα αποπληρώσει και με την επιφύλαξη να βρουν ένα αρνητικό κλήμα για τους Γερμανούς επισκέπτες στην χώρα μας και ξαφνικά άλλαξαν γνώμη συνειδητοποιώντας πως και η Γερμανία έχει ανεκπλήρωτα χρέη στην χώρα. Έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που κατά κεφαλήν τους αντιστοιχούσαν.

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαρτίου η Nina Lange και ο Ludwig Zaccaro επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο και αναφέρθηκαν στον συμβολισμό της πράξης τους την οποία οφείλουν οι συμπατριώτες τους να ακολουθήσουν. 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αφού τους ευχαρίστησε για την συμβολική αυτή κίνησή τους, τους παρότρυνε να δώσουν τα χρήματα για κάποιον κοινωνικό σκοπό (τα διέθεσαν μετά από επιλογή τους στην πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου), υπογράμμισε την φιλία που συνδέει τους δύο λαούς παρά τις προσπάθειες κάποιων πολιτικών να τους διχάσουν. Υποστήριξε μάλιστα πως στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλιέων κατοικούν μόνιμα πολλοί Γερμανοί και θεωρούνται ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας. 

Τέλος επαίνεσε την πράξη τους και ευχήθηκε να δουν μέσω αυτής διαφορετικά οι συμπολίτες Γερμανοί το πρόβλημα της Ελλάδας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge που επισκέφθηκαν την χώρα μας έκαναν κάτι που πολλοί Γερμανοί πολίτες δεν θα έκαναν. Βρέθηκαν στο Ναύπλιο και μετά από συνεννόηση κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875€. Το πόσο αυτό προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας, σε 70δις και διαιρούμενο με τα 80εκ. πληθυσμό της Γερμανίας, αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη.


Σε συνεντευξη τύπου που παραχώρησαν στην Πύλη Πολιτισμού ανέφεραν:


"Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε 

Όχι σαν Ελεημοσύνη αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: « Οι Ελληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους».

Παράλληλα ο Ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που εγιναν παλιότερα. Λόγο των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί. 

Η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει την λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός Θα πρέπει να πληρώσει για αυτά .

Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπως εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ.

Εάν εμείς 80 εκ. Γερμανοί θα έπρεπε να πληρώσουμε τα χρέη της χώρας μας στην Ελλάδα θα πλήρωνε ο καθένας 875 ευρώ.Μέχρι τώρα έχει πιεστεί η χώρα μας.

Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον Ελληνικό πληθυσμό.

Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα. "ΠΗΓΗ:  argolikeseidhseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου