Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Με μεγάλη συμμετοχή, η πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, που πραγματοποιήθηκε χθές στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές σχημάτισαν με κλαδιά ένα τεράστιο SOS. H πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο


13.50 Στον Λευκό Πύργο έφτασε και τελείωσε η μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.


Οι διαδηλωτές σχημάτισαν τη λέξη SOS με μεγάλα κλαδιά δέντρων στην αρχή της πορείας, στη ΧΑΝΘ, αλλά και στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή

1.15 μ.μ. Κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε την πρόσβαση στην Τσιμισκή στη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς στην περιοχή Λαδάδικα βρίσκονται τα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» τα οποία φυλάσσονται επίσης από κλούβες των ΜΑΤ.

Η πορεία έστριψε στην οδό Βενιζέλου και κατευθύνεται προς την παραλιακή οδό Λ. Νίκης.
Να σημειωθεί ότι κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν εμφανίστηκε μέχρι αυτή την ώρα να καλύψει την μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

1.10 μ.μ.
Στην μεγάλη πορεία συμμετέχουν με πανό ο Σύλλογος Επαγγελματιών Χαλκιδικής, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στον τουρισμό, κάτι που δείχνει την βεβαιότητα ότι παραγωγικές δραστηριότητες θα καταστραφούν αν συνεχιστούν οι εργασίες της εταιρείας.
Ακούγονται συνθήματα όπως «Δίνουμε αγώνα μην έχετε αυταπάτες, είμαστε αγωνιστές και όχι τρομοκράτες» και «Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό είναι το κέρδος από τον χρυσό».
(πληροφορίες από alterthess.gr)
Νωρίτερα, 12.30 μ.:
Πολλοί είναι αυτοί που απάντησαν με την παρουσία τους στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσου Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Κόσμος καταφτάνει από διάφορα μέρη της Β. Ελλάδας προκειμένου να δώσει το παρών στην κινητοποίηση. Με σηκωμένα τα πανό ενάντια στην εξόρυξη σε λίγη ώρα θα πραγματοποιήσουν και πορεία. Η Τσιμισκή έκλεισε πριν από λίγο. 

skouries 28-03-15 01
skouries 28-03-15 01
skouries 28-03-15 01
skouries 28-03-15 01
skouries 28-03-15 01
(πληροφορίες-φωτ. από seleo.gr)
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)