Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΤΡΙΒΗ Ν.Δ!(Έρευνα)

Όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ  θα φτάσει το 38%, η Ν.Δ. στο 25%, η Χ.Α.  στο 8%,το ΠΟΤΑΜΙ στο 7%, ΚΚΕ στο 5%, το ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝ.ΕΛ 2,5%, ΚΙΔΗΣΟ 2%,ΛΑΟΣ 1%,ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%,ΔΗΜΑΡ 0,7%  και έπονται και άλλοι..

ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ:
8 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Prorata για το Κόκκινο 

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 8 μονάδων, έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, με μερική αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου, σε δημοσκόπηση της Prorata για το Κόκκινο. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% και η ΝΔ το 25,5%. 


Δείτε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων εδώ και εδώ.
Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται της ΝΔ με 8 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,5% έναντι 25,5%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με  6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και το ΛΑΟΣ  με 0,5%.
Άλλο κόμμα δηλώνει οτι θα ψηφίσει το 3% ενώ αναποφάσιστο εμφανίζεται το 7% των ερωτηθέντων.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση εκφράζει το 66% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% θεωρεί ως επιθυμητό αποτέλεσμα στις εκλογές την άνετη ή την οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.















stokokkino.gr

Τεράστια διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης 


Τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου και σε δείγμα 686 Κρητικών, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ καταγράφεται στις 19,5 μονάδες στο σύνολο των ερωτηθέντων και στους 4 νομούς, με καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα με 36,6% έναντι 31% του Αντώνη Σαμαρά.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συντριπτικά με 79% έναντι της ΝΔ του 12,4%.
Σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους βρίσκονται Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση, ενώ το κόμμα του Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 2,5% των ερωτηθέντων.
Από εκεί και πέρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις το 0,9%, η ΔΗΜΑΡ - Πράσινοι το 0,3% και τέλος η Χρυσή Αυγή φαίνεται να μειώνει τα ποσοστά της στο νησί, έχοντας μαζί της, το 1,6% των ερωτηθέντων.
Η βάση του δείγματος:
bash deigmatos

Δείτε αναλυτικά τα "πιο ενδιαφέροντα" στοιχεία της έρευνας:

parasta
   
asasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
   
12121121
   
dsdsds
   
1212121
   
anapo
   
fsffsfa
   
wewewewe
πηγή: candianews.gr

Το διαδίκτυο βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια διαδικτυακή σφαίρα είναι αναλογικά σχετική και με την καθολική επικράτηση του κόμματος στη δημόσια συζήτηση, όπως τεκμηριώνει η έρευνα του Newsbomb.gr την οποία πραγματοποίησε η NEW MEDIA CONCEPT, μέσω της Brandwatch. 

Ειδικότερα οι αναφορές στο διαδίκτυο για όλα τα κόμματα που περνούν ή βρίσκονται κοντά στο όριο του 3%, από τις 13/1, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που συζητείται περισσότερο στα webmedia.
Πρωταθλητής είναι το twitter και ακολουθούν τα ενημερωτικά sites, τα blogs και το facebook.
Η ΝΔ μόλις που φτάνει στο όριο των μισών αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τη δημοσκοπική υστέρηση και ταυτόχρονα την τάση υπέρ της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο «θορυβώδης» στο web, που ξεπερνά τις συνολικές αναφορές και των άλλων 7 κομμάτων.
 sigkrisi kommaton 13-19
Ο Αλέξης Τσίπας είναι ο «αγαπημένος» αρχηγός του twitter, ανεβάζοντας τον υποψήφιο πρωθυπουργό σε πολύ υψηλά επίπεδα στη δημόσια διαδικτυακή συζήτηση. Στα News sites, το Facebook και τα Blogs η εικόνα δείχνει ότι ακολουθούν σε αναφορές πίσω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δείτε το interactive chart 2 στο τέλος του άρθρου
 sigrisi arxigon 13-19
Η εικόνα στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, είναι αντιστοίχως ανάλογη για τους δύο μονομάχους της Κυριακής, αλλά για τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται διαφορές που αποκαλύπτουν και την ιδιαιτερότητα τόσο της συζήτησης του κοινού, όσο και της στρατηγικής που έχει επιλέξει κάθε κόμμα. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να αναφέρεται σε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και στην 3η θέση πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Facebook. Το ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ δείχνουν να βρίσκονται σε έναν ανταγωνισμό για την κατάληψη της 4ης θέσης στο διαδικτυακό "θόρυβο" στο Facebook, και όχι μόνο. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ.
Πίνακας 2. Σύγκριση διαδικτυακών αναφορών κομμάτων στο Facebook (13-19 Ιαν.)
sygrisi kommaton 13-19 Facebook
Το πιο δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι οι διαδικτυακές αναφορές του κόμματος στο άλλο μεγάλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.
Ούτε τις μισές αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώνει να φτάσει η ΝΔ, ενώ για τις θέσεις 3-5 το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ. Τον πιο μικρό "θόρυβο" προκαλούν τα υπόλοιπα 4 κόμματα.
Πίνακας 3. Σύγκριση διαδικτυακών αναφορών κομμάτων στο Twitter (13-19 Ιαν.) που φαίνεται να είναι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ στα Social Media.
πηγή: newsbomb

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με σημαντική διαφορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 


Ταυτότητα της έρευνας
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 στις περιφέρειες Α΄ και Β΄Αθήνας, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 1.000 ατόμων ανά περιφέρεια, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών.
Γενικά Συμπεράσματα
Στα γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με σημαντική διαφορά όχι μόνο στην Α’ και την Β’ Αθήνας, αλλά και στην Α’ και την  Β’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κύριο μειονέκτημα  για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που στέλνει η Συγγρού, ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι είναι η αλλαγή.
Το Ποτάμι δεν δείχνει κάτι μεγάλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση στις παραμετροποιήσεις της Opinion Poll και δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει σίγουρα τα ποσοστά του,λαμβάνοντας ένα άκρως ικανοποιητικό ποσοστό των αναποφάσιστων.
Το ΚΚΕ "αντέχει" λόγω κυρίως των πιστών του ψηφοφόρων. Η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει τη δυναμική που διέθετε σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» και στις τέσσερις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Α’  Αθήνας
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τις παραμετροποιήσεις και με δεδομένο ότι δεν θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα αλλάξει δραματικά την υπάρχουσα κατάσταση, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων ενδέχεται να ανοίξει κι άλλο.
ALFA.png
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου για την Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,12%, η ΝΔ δεύτερη με 25,5% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 4,08%, το ΠΑΣΟΚ με 3,80%, η Χρυσή Αυγή με 3,66%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,29%, οι ΑΝΕΛ με 2,49%, η ΔΗΜΑΡ με 1,36% και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 0,23% .
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 4,08%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,09%, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 11% .   Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Αθήνας αγγίζει το 18,5%.   Β’ Αθήνας
Στην Β’ Αθήνας η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μεγαλώνει, αγγίζοντας τις 14 μονάδες.
BITA.png
Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για την Β’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,18%, η ΝΔ δεύτερη με 19,37% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 3,11 %, η Χρυσή Αυγή με 2,86%, οι ΑΝΕΛ με 2,74%, το ΠΑΣΟΚ με 2,66% , το ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ 2,16%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 1,30%,ο ΛΑΟΣ με 1,23%
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 9,76 %, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,52%, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 82% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β’ Αθήνας αγγίζει το 20,29% .
Α’ Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το star.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 15 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ παίρνει ένα «γλυκό» ποσοστό σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με τις σταθμίσεις παρατηρείται ότι η Συγγρού έχει μεγάλες απώλειες . Το παράδοξο στην Α΄Θεσσαλονίκης είναι πως μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζεται να ψηφίζει ένα κόμμα (Δημιουργία Ξανά), το οποίο έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές, λόγω οικονομικής στενότητας.
GAMA.png
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 35,31% των ερωτηθέντων της Α’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 20,19% απάντησε ΝΔ . Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,11%, οι ΑΝΕΛ με 5,83%, το ΠΑΣΟΚ με 4,71%, το ΚΚΕ με 4,49% , το ΠΟΤΑΜΙ με 2,43%, ο ΛΑΟΣ με 0,82%, η Δημιουργία Ξανά με 0,76%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 0,60% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,52%
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 1,24%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 3,69 %, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 92% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 12,40%
Β’ Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το star.gr και στην Β΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της ΝΔ,  που φτάνει τις 11 μονάδες. Αν και οι απώλειες για το γαλάζιο στρατόπεδο, είναι μικρότερες από άλλες περιφέρειες, ωστόσο φαίνεται πως ένα  «κάστρο» της ΝΔ δεν «αντέχει». Επίσης αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να «φέρνει» ποσοστά ίδια με του κινήματος του Γ.Παπανδρέου.
DELTA.png
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 34,17% των ερωτηθέντων της Β’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 23,93% απάντησε ΝΔ . Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,95%, οι ΑΝΕΛ με 5,80%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,25%,  το ΚΚΕ με 2,86 %, ο ΛΑΟΣ με 1,95 %, , το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 0,72%.
«Δεν απαντώ» δηλώνει το 0,55%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 1,16 %, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 22% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 17,73%.
Όλη η ΔΗΜΑΡ «πάει» στον ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, σύμφωνα με γενικότερες έρευνες που έχει "τρέξει" η εταιρεία Opinion Poll κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ειδικότερα:
Στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν
-Το 16,0% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία -Το 40,0% όσων ψήφισαν Δημοκρατική Αριστερά -Το 33, 78% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ   Στη ΝΔ πηγαίνουν
-Το 20,0 % όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή
-Το 33,3 % όσων ψήφισαν Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό
-Το 20,0 % όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες
πηγη: star
Τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία


Η κατάκτηση της αυτοδυναμίας δεν έχει σχέση ούτε με τη διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα ούτε με τα ποσοστά που θα λάβουν τα μικρότερα κόμματα. Συγκεκριμένα εάν το πρώτο κόμμα λάβει 38,4% και τα κόμματα εκτός Βουλής είναι περίπου στο 5%, τότε σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα εκλεγεί με διαφορά μίας ψήφου από το δεύτερο κόμμα.
Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι αυτοδυναμία μπορεί να κατακτήσει ένα κόμμα με 35,6%, αλλά θα μπορούσε να λάβει παραπάνω από το 50%+1 των βουλευτών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μόνο εάν παραμένουν εκτός Βουλής κόμματα τα οποία να αθροίζουν 12%.
Οσο αυξάνεται το ποσοστό του κόμματος από το μίνιμουμ του 35,6%, τόσο θα πρέπει να μειώνεται και το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής από το 12% που είναι το ταβάνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2012 μόλις το 6% των κομμάτων έμειναν εκτός Βουλής.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι 250 έδρες (οι 50 δίνονται ως μπόνους στο πρώτο κόμμα) θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το 3%. Ξεκινώντας από μηδενική βάση, από το απίθανο σενάριο τα εκτός βουλής κόμματα να έχουν 0%, το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει την αυτοδυναμία εάν λάβει τουλάχιστον 40,4%. Από εκεί και πέρα για κάθε μονάδα που προστίθεται στα εκτός βουλής κόμματα το ποσοστό της αυτοδυναμίας μειώνεται κατά 0,4%.
Ποια είναι τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία
  • 5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 38,5% για την αυτοδυναμία
  • 7% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 38% για την αυτοδυναμία
  • 8% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 37,2% για την αυτοδυναμία
  • 8,5% εως 9,5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 37% για την αυτοδυναμία
  • 10% εως 10,5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 36,5% για την αυτοδυναμία
  • 11% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 36% για την αυτοδυναμία
  • 12% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 35,6% για την αυτοδυναμία
  • 13% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 35,2% για την αυτοδυναμία
  • 14% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 34,8% για την αυτοδυναμία
  • με ποσοστό 15% στα εκτός Βουλής το πρώτο κόμμα θα χρειαστεί 34,4%
     
Πληροφορίες: Έθνος
Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην «ΕφΣυν»: Καθαρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα
"Αυτήν την Κυριακή, κλείνει για τον τόπο μας ένας ιστορικός κύκλος", τονίζει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 



"Οι εκλογές αυτές είναι ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο, αποφασιστικό βήμα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Θα επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο", σημειώνει και προσθέτει:
"Έναν δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους της. Αυτό είναι το μήνυμα νίκης που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που είναι μήνες απλήρωτοι, τους ανέργους, τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες, όλους αυτούς που την τελευταία πενταετία σήκωσαν το βάριος μιας καταστροφικής αλλά και αδιέξοδης πολιτικής".
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)