Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ποιό ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ,ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ;

«Αν  σήμερα παίζεται κάτι, εκτός των άλλων, είναι αυτή η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, Νίκος Φίλης. Φέρνοντας ως παράδειγμα το ρεπορτάζ  με το βομβαρδισμό δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας που φέρεται να μετέφερε καύσιμα και κόστισε δύο ανθρώπινες ζωές εξήγησε πως λειτουργεί και με ποιων την κάλυψη το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Ελλάδα.





Ο Ν. Φίλης στην εκπομπή Ενικός, μίλησε «με ονοματεπώνυμα», που κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Θυμόμαστε τις αντιδράσεις στη Βουλή της δεξιάς παράταξης όταν είχε αναφερθεί στη διαφθορά ο Γ. Δραγασάκης που φώναζαν πείτε ονόματα. Τα ονόματα είναι γνωστά μόνο που δεν θέλουν να τα ακούνε, γιατί όπως τόνισε χθες ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ «η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ήταν κυβερνήσεις συνενοχής στη διαφθορά και στη διαπλοκή».
«Η πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ανοίξει το θέμα της διαφθοράς χωρίς αντίληψη ρεβανσιστική, αλλιώς δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατική πορεία της χώρας, αλλιώς θα έχουμε Λεπενισμό. Το τελευταίο ανάχωμα που θα δώσει αξιοπρέπεια στον πολίτη και μια νέα ώθηση στη Δημοκρατία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.» υπογράμμισε ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ.

Πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων κρύβεται μια τεράστια φοροδιαφυγή

Εξήγησε αναλυτικά πως λειτουργεί το σύστημα φοροδιαφυγής και διαφθοράς στην Ελλάδα με αφορμή τον βομβαρδισμό του πλοίου ελληνικών συμφερόντων από τις Λυβικές αρχές. «Πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων κρύβεται μια τεράστια φοροδιαφυγή. Επιβάλλουν στον κόσμο την αφαίμαξη και τον ΕΝΦΙΑ και αφήνουν να υπάρχει το σύστημα των τριγωνικών ενδοομιλικών συναλλαγών. Παίρνουν με λαθρεμπόριο 20 – 25 δολάρια το βαρέλι π.χ. από τη Λιβύη, το πουλάνε στη Μάλτα σε δική τους εταιρεία με 60 ευρώ π.χ. και μετά το πουλάνε στα ελληνικά διυλιστήρια με 80 ευρώ!»
«Το πλοίο αυτό έχει όνομα, είναι του κ. Μελισσανίδη και το υπ. Εξωτερικών αρνείται να ενημερώσει την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό, καθώς ο ευνοούμενος του κ. Σαμαρά είναι αυτός που κρύβεται πίσω από την  επίθεση από το επίσημο κράτος της Λιβύης στο πλοίο με δύο νεκρούς.»
«Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών απέφυγε να ενημερώσει την κοινή γνώμη, ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής του οποίου το πλοίο παρανόμησε και έχουμε δύο νεκρούς.» σε αυτό το σημείο βρίσκεται και η πολιτική ευθύνη για τη διαφθορά την οποία καλύπτει η κυβέρνηση.
Αμείλικτο το ερώτημα που έθεσε στη δήθεν «μα τι είναι αυτά που λέτε» κ. Βούλτεψη: «Μπορεί να βρεθεί από το χτύπημα της μεγαλοδιαφθοράς και της μεγαλοφοροδιαφυγής ένα μεγάλο μέρος εσόδων; Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε μιλήσει για 10 δισ. διαφυγόντα κέρδη, τι κάνατε για αυτά κ. Βούλτεψη; Βασιλεύουν και τους πουλάτε και το ΠΡΟΠΟ και το Ελληνικό κ.α.»
Σε αναγκαστικές διαφημίσεις ο Ν. Χατζηνικολάου, πανικός στο τηλεοπτικό πάνελ από την πλευρά της συγκυβέρνησης , καθώς το ένα μέλος της από τη Ν.Δ. ωρυόταν: «Κοιτάξτε πως θα εισάγεται εσείς καύσιμα», και το άλλο, από το ΠΑΣΟΚ δήλωνε άγνοια και ανάμειξη της πολιτικής με το ρεπορτάζ!
«Όταν μιλάμε για το που θα βρούμε τα χρήματα είναι δύσκολη απάντηση, αλλά να από πού θα βρούμε ένα μέρος χρημάτων για να ικανοποιήσουμε τις οικονομικές ανάγκες του προγράμματός μας» συμπλήρωσε κλείνοντας ο Νίκος Φίλης αφήνοντας την κ. Βούλτεψη να παραληρεί και το ακροατήριο, άφωνο γιατί τι να πουν για κάτι που όλοι γνωρίζουν και προσποιούνται ότι δεν υπάρχει επί ολόκληρες δεκαετίες.
Και μια υποσημείωση: «γιατί να πει το υπουργείο Εξωτερικών ποιος είναι ο εφοπλιστής;» είπε μέσα στην παραζάλη της η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηριστικό της άποψης και της αντίληψης της κυβέρνησης για λέξεις όπως ΑΛΗΘΕΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το BBC για το βομβαρδισμό του πλοίου: Μετέφερε καύσιμα, ή τζιχαντιστές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ από το BBC, το πλοίο είχε σημαία Λιβερίας, χρησιμοποιούταν από την Aegean Shipping Enterprises Company, με έδρα την Αθήνα, και μετέφερε 12.600 τόνους ακατέργαστου πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων συνταγματάρχη Αχμέντ Μεσμάρι "ύποπτο πλοίο βομβαρδίσθηκε την Κυριακή από τις λιβυκές αεροπορικές δυνάμεις" ενώ πρόσθεσε «ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν υπάκουσε στις διαταγές να διακόψει τον πλου ώστε να ερευνηθεί πριν εισέλθει στο λιμάνι». "Ζητήσαμε από το πλοίο να σταματήσει, αντί αυτού όμως έσβησε όλα του τα φώτα και δεν ανταποκρινόταν, οπότε ήμασταν υποχρεωμένοι να το χτυπήσουμε». Πρόσθεσε επίσης ότι η προκαθορισμένη κατεύθυνση του πλοίου ήταν ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ντέρνα, αντί αυτού όμως το πλοίο "πήρε διαφορετική πορεία", εισερχόμενο σε "στρατιωτική ζώνη.
Να σημειωθεί ότι η  περιοχή της Ντέρνα τα τελευταία 2 χρόνια ελέγχεται από ισλαμιστές μαχητές. Οι λιβυκές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί στο λιμάνι της Ντέρνα αρκετές φορές στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, στην προσπάθειά τους να εξασθενίσουν τις στρατιωτικές ομάδες που ελέγχουν την περιοχή.
Δεν έχει υπάρξει δήλωση σχετικά με τους σκοπούς της επίσκεψης του πλοίου σε στρατιωτική ζώνη. Μια αναφορά κάνει λόγο για μεταφορά καυσίμων σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο συνταγματάρχης Μεσμάρι είπε στο Reuters ότι το πλοίο μετέφερε ισλαμιστές μαχητές στην Ντέρνα. "Είχαμε προειδοποιήσει όλα τα πλοία να μην εισέλθουν στο λιμάνι αν προηγουμένως δεν έχουν πάρει άδεια", φέρεται να δήλωσε.
Κατά τα άλλα όπως είπε ο κ. Λοβέρδος στην εκπομπή ενικός «μας ζήτησαν συγγνώμη»!
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)