Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τα γεγονότα της Κυψέλης 8-9 Μαΐου . Μαρτυρίες,video (Αφιέρωμα)

👍ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ, το βράδυ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 8/5;
👍ΑΦΙΕΡΩΜΑ για όλα τα γεγονότα
Επεισόδια μετά την πορεία
👍ΓΙΑΤΙ η ΚΥΨΕΛΗ,ΔΙΑΦΕΡΕΙ,σε σχέση με τις άλλες επιθέσεις της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;
👍Άγνωστες ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, και VIDEO,που δείχνουν πως αγνοήθηκαν και πως ξεφτιλίστηκαν οι συστάσεις των επιστημόνων,για "κοινωνική αποστασιοποίηση"
💣ΓΙΑΤΙ έγινε ΠΟΓΚΡΟΜ στη ΜΙΣΗ Κυψέλη;
💥ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ κόμματος, ΜΕΝΕΙ στην ΚΥΨΕΛΗ;


😎Ολοκληρώθηκε στις 9/5 Σάββατο το βράδυ,η πορεία διαμαρτυρίας από συλλογικότητες της Κυψέλης και κατοίκους για την  βίαιη επίθεση της αστυνομίας κατά παρευρισκόμενων στην πλατεία  αργά το βράδυ της 8/5. 

φωτό απο in.gr
"Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές», ανάφεραν σε ανακοίνωση-κάλεσμα για πορεία"
Επεισόδια μετά την πορεία
Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν το βράδυ 9/5, με πέτρες και ξύλα, σε δύο σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και έσπασαν την τζαμαρία τους, ενώ προκάλεσαν παράλληλα φθορές και σε ένα ΑΤΜ, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα του ενός καταστήματος στην ίδια περιοχή.
Τα ίδια άτομα πέταξαν μια βόμβα μολότοφ σε μηχανή της ΔΙ.ΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός.
Φωτογραφία: Κώστας Παπαντωνίου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

«Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές»

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαϊου, οι βασανιστές των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με ακραίο σαδισμό τους γείτονες μας που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, δεκάδες συλληφθείσες στα κρατητήρια.
Το εγκλημά τους ? Η παρουσία τους στην ίδια τους την γειτονιά, εμποδίζει τα κέρδη των μαγαζατόρων – καταπατητών. Το πρόβλημα στην Αγίου Γεωργίου είναι γνωστό. Οι μαγαζάτορες σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και την αστυνομία έχουν καταπατήσει την μισή πλατεία και τώρα με αφορμή τον κορωνοϊο εχουν βάλει στόχο να την μετατρέψουν όλόκληρη σε προέκταση της επιχείρησης τους. Οι μιντιακές “ανησυχίες” δήθεν για την δημόσια υγεία είναι τουλάχιστον υποκριτικές. Αυτές οι “ανησυχίες” δεν υπάρχουν όταν πατιόμαστε στο μετρο για να πάμε δουλειά, όταν δουλεύουμε μαζι με άλλους πόσους για τα κέρδη των αφεντικών. Αυτές οι “ανησυχίες” θα εξαφανιστούν όταν σε μια βδομάδα θα πάμε “φρόνιμα” να καταναλώσουμε σε πλατείες γεμάτες τραπεζοκαθίσματα. Πάρτε το χαμπάρι οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στα κυκλώματα της νύχτας, ούτε στους κρατικούς προστάτες τους.
Είμασταν και θα είμαστε εδώ, κόντρα στους ενστολους σαδιστές και την μιντιακή παραπληροφόρηση.
Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακες!
Πορεία 9/5 πλ. Αγίου Γεωργίου στις 19:00
left.gr
-------------------------------
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,το ΒΡΑΔΥ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 8/5
1η ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ένας ακόμη από εκείνους που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την ώρα που η Αστυνομία έκανε έφοδο, είπε, επίσης θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του (Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του News 24/7):
" Ήμασταν στην πλατεία. Εγώ είχα πάει από τις 21:00. Επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Τα νούμερα που βλέπω και έχουν αναφερθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όποιος ξέρει την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, καταλαβαίνει πως δεν χωρούν 300 άτομα, στην πλατεία επουδενί. Μεταξύ μας τηρουσαμε τις αποστάσεις κανονικά.
Περίπου στις 2 παρά τη νύχτα, ανεβαίνει μια διμοιρία ΜΑΤ στην πλατεία. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να μας πετάξουν μια κρότου λάμψης ή δακρυγόνο. Προκαλείται αμέσως πανικός. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν, έκλεισαν τα φώτα της πλατείας και αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της δημοτικής αρχής. Να σημειώσουμε πως δεν είχε υπάρξει κάποια διαμαρτυρία κατοίκων ή κάποια όχληση νωρίτερα από την Αστυνομία. Μετά τα χημικά, αρχίζουμε και τρέχουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ξεκίνησε κυνηγητό στα γύρω στενά, με τους ανθρώπους της ομάδας Δράση να χτυπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Φυσικά ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ανθρώποι που απλώς κατοικούν στην Κυψέλη και δεν βρίσκονταν καν στην πλατεία.
Μου προκάλεσε εντύπωση η στάση της Αστυνομίας και στη συνέχεια, γιατί όταν πήγαμε έξω από τη ΓΑΔΑ, περίπου στις 5:00 το πρωί, όπου είχαν μεταφέρει τους προσαχθέντες, μια διμοιρία των ΜΑΤ μας χτυπούσε με τις ασπίδες και μας έβριζε, ενώ βρισκόταν εκεί και η ομάδα Δράση, με τα μηχανάκια. Μας επεδεικνυαν τα γκλομπ τους και στη συνέχεια στήθηκαν σε παράταξη απέναντι μας. Μάρσαραν και μετά μας πήραν κυνήγι, μαζί με τα ΜΑΤ τα οποία μας πετούσαν χημικά και μας χτυπούσαν".
news24/7 , left.gr

Ο «ασύμμετρος» ζήλος της κυβέρνησης για τη δημόσιά τάξη και ασφάλεια μαρτυρά το πολιτικό της άγχος

Σχολιάζει το avgi.gr: Ερωτηματικά προκαλεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκης σε νεολαίους που απλώς κάθονται σε ανοιχτό χώρο όπως είναι μια πλατεία, ενώ κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι θα δίνονται συστάσεις και προειδοποιήσεις στον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες από το καταδρομικό τυφλό μένος της αστυνομίας. Δείτε τα βίντεο:
avgi.gr left.gr
-----------------------------
Σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία τα ξημερώματα, στην Κυψέλη. Το νέο σόου της ΕΛΑΣ είχε αυτή τη φορά ως σκηνικό την πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν ξαφνικά διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες.
Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβριση , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.
Οι πληροφορίες μιλούν για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς οι οποίοι επιτέθηκαν στον κόσμο που καθόταν στην πλατεία, χωρίς σύσταση, χωρίς προειδοποίηση, αλλά με σχέδιο: έσβησαν τα φώτα της πλατείας και επιτέθηκαν!
Διασταυρωμένες πληροφορίες του left.gr αναφέρουν πως και οι πέντε συλληφθέντες δεν συνελήφθησαν πάνω σε κάποια έκτροπα, αλλά, κατά τη συνήθη τακτική της ΕΛΑΣ οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις λόγω του τραυματισμού τους από τους αστυνομικούς. Ανάμεσά τους βρίσκεται τουλάχιστον ένας κάτοικος Κυψέλης ο οποίος συνελλήφθη κάτω από το σπίτι του και ξυλοκοπήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει αριθμό δοντιών.
Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης, επειδή είχαν… συναθροιστεί και αποτελούσαν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμα -και όχι συλλήψεις- για την περίπτωση που παραβιάζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Σπασμένα δόντια και μώλωπες στο λαιμό»: Μαρτυρίες από την Κυψέλη
Στο News 24/7 μίλησε η φίλη του ενός από τους συλληφθέντες, η οποία περιγράφει οτι βρίσκονταν μαζί στο σπίτι τους, βλέποντας τηλεόραση και ο φίλος της κατέβηκε να δει τι συμβαίνει έξω από την πολυκατοικία. Όπως λέει, τον ξαναείδε τα ξημερώματα με σπασμένα τρία δόντια, χτυπήματα στο κεφάλι και στον λαιμό, ενώ ακόμα κρατείται.
Επίσης, ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πλατεία, περιγράφει τις συνθήκες και τον τρόπο επέμβασης της Αστυνομίας, ενώ λέει πως τα νούμερα που έχουν αναφερθεί για τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Υπενθυμιζεται πως τη νύχτα της Παρασκευής, η Αστυνομία πραγματοποίησε 37 προσαγωγες, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τις κατηγορίες να είναι: Βία κατά υπαλλήλων (η πρώην αντίσταση κατά της Αρχής), απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξυβριση και απείθεια.
Προκαλεί μάλιστα εντύπωση πως καμία από τις κατηγορίες δεν αφορά κάποια παραβίαση για τα μέτρα για τη δημόσια υγεία.
left.gr,news24/7

--------------------------------------------------
2η ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Kείμενο ενός από τους πέντε συλληφθέντες στην Κυψέλη τα ξημερώματα του Σαββάτου και κατοίκου της περιοχής, στο οποίο αφηγείται λεπτομερώς την αστυνομική καταστολή την οποία βίωσε ο ίδιος

«Την Παρασκευή 8/10, λίγο μετά τη 1:30 π.μ. βρισκόμουν στο σπίτι μου στην Κυψέλη και έβλεπα ταινία μαζί με άλλα 2 άτομα. Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται απ’ έξω σειρήνες, μαρσαρίσματα από μηχανάκια και ουρλιαχτά. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι να δω, κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει στην οδό Κυψέλης, λίγα μέτρα από τη συμβολή με την όδο Παξών. Είπα στα άλλα 2 άτομα που ήμαστε μαζί ότι κατεβαίνω να δω τι συμβαίνει. Μετά από 1 λεπτό βγήκα από την πόρτα του σπιτιού μου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παξών και Σπετσών και κινήθηκα προς την οδό Κυψέλης. Στο δρόμο είχαν κατέβει και άλλοι γείτονες.
Ύστερα από 30 περίπου μέτρα και χωρίς να έχω άμεση οπτική επαφή με αυτό που γινόταν στην οδό Κυψέλης, άκουσα πίσω μου μαρσάρισμα από μηχανάκι. Γύρισα και είδα μία μηχανή της ομάδας “Δράση” να κινείται γρήγορα προς το μέρος μου. Τότε ο συνεπιβάτης αστυνομικός πετάχτηκε από το μηχανάκι και ήρθε τρέχοντας κατά πάνω μου. Εγώ αντανακλαστικά κόλλησα στον τοίχο και επιδεικνύοντας τα κλειδιά που είχα στα χέρια μου, φώναξα προς τη μεριά του αστυνομικού ότι “είμαι κάτοικος” και ότι “μένω εκεί” δείχνοντας την πόρτα του σπιτιού μου. Μάταια.
Ο αστυνομικός όρμησε πάνω μου και ενώ φώναζα επανειλημμένα ότι “μόλις βγήκα από το σπίτι”, ένας δεύτερος αστυνομικός με πέταξε κάτω. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα έγιναν θολά. Κατάλαβα ότι πολλοί αστυνομικοί είχαν μαζευτεί από πάνω μου, δεν κατάλαβα πόσοι, πάντως σίγουρα πάνω από 5. Ενώ ο ένας με κρατούσε ακίνητο κάτω, οι υπόλοιποι ουρλιάζοντας πράγματα όπως “θα πεθάνεις ρε πούστη” και “τελείωσες τώρα”, άρχισαν να με βαράνε με γκλοπ, να με κλωτσάνε στο κεφάλι και στο πρόσωπο και να με χτυπάνε με μπουνιές. Δεν κατάλαβα πόσο κράτησε όλο αυτό. Νομίζω μεταξύ 30 δευτερολέπτων και ενός λεπτού. Στη συνέχεια μου φόρεσαν tire-up στα χεριά πισθάγκωνα, με σήκωσαν κρατώντας τα δεμένα χέρια μου ψηλά με αποτέλεσμα σχεδόν να σέρνομαι κάτω και με τράβηξαν αιμόφυρτο προς την οδό Κυψέλης.
Εκεί αντίκρισα περίπου 25 άτομα που ήταν δεμένα και πεταμένα στο πάτωμα, τα περισσότερα νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου ή και μικρότερης. Όλα τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί ήταν τρομοκρατημένα και αρκετοί ήταν χτυπημένοι εμφανώς. Οι αστυνομικοί της “Δράσης” συνεχίζοντας να ρίχνουν σε όλους σποραδικά χτυπήματα, ούρλιαζαν και μας απειλούσαν. Στη συνέχεια μας έβαλαν να καθίσουμε κάτω όλοι και όλες μαζί, ο ένας πάνω στον άλλον. Το σημείο που επέλεξαν να μας βάλουν ήταν κάτω από πυλωτή πολυκατοικίας, δεν είχε κανένα φως και είχε ελάχιστη ορατότητα από τα γύρω μπαλκόνια.
Στο σημείο αυτό ξεκίνησα να φωνάζω ότι οι αστυνομικοί μας έχουν χτυπήσει και συνεχίζουν να μας χτυπάνε και τότε ένας – δύο κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρους μου ουρλιάζοντας να σκάσω. Εγώ τους απάντησα με φωνές ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο, ότι με συνέλαβαν ενώ κατέβηκα μόλις από το σπίτι μου και βρισκόμουν 30 μέτρα από αυτό, ότι φοράω πιτζάμα(!) ότι με έχουν σπάσει στο ξύλο και ότι θέλω να με δει ιατρος άμεσα και άλλα τέτοια. Τότε ένας έβγαλε το γκλοπ του και ήρθε να με χτυπήσει στο κεφάλι. Μία κοπέλα που βρισκόταν διπλά μου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 20, πήρε το κεφάλι μου αγκαλιά και φώναξε “μην τον χτυπήσεις” και ο αστυνομικός σταμάτησε. Αν το διαβάζει αυτό τώρα να ξέρει ότι πραγματικά την ευχαριστώ όσο δεν φαντάζεται.
Στη συνέχεια ήρθε ο επικεφαλής από ότι κατάλαβα της ομάδας, και φώναξε “πίσω όλοι, δεν τους ακουμπάει κανείς, ότι έγινε έγινε, τέλος τώρα” και οι υπόλοιποι κάπως ηρέμησαν. Εγώ συνέχισα να φωνάζω και να διαμαρτύρομαι. Μετά από λίγα λεπτά έφτασε ένα βανάκι-κλούβα για να μας πάρει. Καθώς μας έβαζαν μέσα ο επικεφαλής της ομάδας ήρθε δίπλα μου και μου είπε πολύ σιγά στο αυτί: “Θες να φας και άλλο ξύλο; Γιατί φωνάζεις; Αν δεν σταματήσεις, δεν θα μπορώ να σε προστατεύσω”. Είχα ήδη ανοιγμένο κεφάλι, 3 σπασμένα δόντια και μώλωπες.
Φτάνοντας στο ΑΤ Κύψελης, μετά από κάποια ώρα το κλίμα άλλαξε. Οι φωνές είχαν σταματήσει και λιγότερο από 30 λεπτά από τη στιγμή που οι ίδιοι αστυνομικοί μας χτυπούσαν ουρλιάζοντας, ξεκίνησαν να παριστάνουν τους φίλους μας, να κάνουν πλάκα και να μας κοροϊδεύουν με έναν φιλικό τόνο ότι “αυτό ήταν τώρα δεν θα ξαναπατήσετε σε πορεία”.
Μετά από κάποια ώρα μας ρώτησαν ποιοι είναι χτυπημένοι και πήραν έναν-έναν όσους είχαμε χτυπήματα να πλυθούμε και να μας ψάξουν πρώτους, υποτίθεται για να ξεμπερδεύουμε. Αυτό που κατάλαβα μετά από λίγο, τη στιγμή που με βάλανε στο κρατητήριο και είδα τα υπόλοιπα άτομα που ήταν μέσα, ήταν ότι οι αστυνομικοί έβαλαν μέσα κυρίως, όσους είχαμε χτυπήματα, προφανώς για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους κατηγορώντας μας με ψέμματα.
Καθώς οι ώρες περνούσαν και οι υπόλοιποι προσαχθέντες αποχωρούσαν, έγινε σαφές ότι αυτοί που βρισκόμασταν στο κρατητήριο θα μετατρεπόμασταν σε συλληφθέντες. Μέχρι τις 7 το πρωί δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με δικηγόρο, ενώ όταν ζητήσαμε να μας δει γιατρός ή έστω να μας δώσουν απλά ένα ντεπόν (!) τίποτα τέτοιο δεν έγινε πότε.
Τελικά όπως έμαθα αργότερα βρέθηκα κατηγορούμενος για 4 πλημμελήματα:
Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση κατά της αρχής), απείθεια και εξύβριση.
Έμαθα επίσης όταν μου διαβάστηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών για μένα, ότι τους έβριζα πριν και κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ότι ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ όταν με συνέλαβαν, ότι με κυνηγούσαν από την πλατεία μέχρι την οδό Παξών και διάφορα ακόμα, όπως ότι πέταγα μπουκάλια και πέτρες.
Δεν ξέρω τι πραγματικά τι να πρωτοπώ μετά από όλα αυτά. Αν αυτό δεν είναι αστυνομικό κράτος, πώς μπορεί να το ονομάσει ένας άνθρωπος που έζησε όλα αυτά;
Όσοι βρίσκονταν στην πλατεία Αγιού Γεωργιού και δέχθηκαν την βάναυση και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή σύσταση, χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν κάτω από τα σπίτια τους, τι μπορεί να σκέφτονται σήμερα;
Όσοι επέλεξαν να στήσουν όλο αυτό το τηλεοπτικό show, να μιλάνε για σεσημασμένους(!) συλληφθέντες και για απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η αστυνομία η οποία μας τσάκισε με αυτόν τον τρόπο τι θα πούνε αύριο;
Τι θα πούνε αυτοί οι εγκληματίες όταν της ομάδας “Δράση” οδηγηθούν στα δικαστήρια για αυτά που έκαναν σε μένα, αλλά και σε άλλους αυτή τη νύχτα;
Θα συνεχίσουν τα ψέμματα; Την προπαγάνδα; Τον τρόμο;
Θα υπερασπιστούν το ξύλο και την απρόκλητη βία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον νέων ανθρώπων γιατί το χειρότερο που έκαναν είναι να βρίσκονται πολλοί μαζί σε μία πλατεία, σε έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους που υπάρχουν σε μία από τις ποιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Ευρώπης;
Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε…

ΥΓ. Ευχαριστώ από καρδιάς κάθε έναν και καθεμία που βρέθηκε δίπλα μου αυτές τις μέρες, που επικοινώνησε να δει τι γίνεται και αν είμαι καλά, που βρέθηκε έξω από το ΑΤ Κυψέλης ή έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ίσως λίγο παραπάνω τους γιατρούς που με περιποιήθηκαν στο Δημόσιο Νοσοκομείο, όπου προσπαθούσαν με ελάχιστα μέτρα αυτοπροστασίας που τους παρέχονται να κάνουν τη δουλειά τους και να μας κρατήσουν όλους καλά αυτές τις μέρες.

ΥΓ2. Κατά τη μεταφορά αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο τμήμα δεν μας δόθηκε κανένα μέσο αυτοπροστασίας όπως μάσκες και γάντια, παρά το πρωί πλέον του Σαββάτου και πριν μεταφερθούμε στο Τμήμα Μεταγωγών. Στο τμήμα βρισκόμασταν στις σκάλες καθισμένοι πάνω από 20 προσαχθέντες καθώς και το σύνολο σχεδόν της ομάδας “Δράση” που μας συνέλαβε. Δηλαδή πάνω από 40 άτομα, σε ελάχιστα τετραγωνικά.»


Γ.Κ (Ανάρτηση στο facebook)
-------------------------------



«Εκπροσωπώ έναν νέο άνθρωπο που άκουσε γυναικεία ουρλιαχτά κάτω από το σπίτι του και κατέβηκε. Λίγο αργότερα βρέθηκε με 3 δόντια λιγότερα και 7 αστυνομικούς από πάνω του. Είναι ένας από τους 5 που συνελήφθησαν και είναι αυτός που δεν βρισκόταν καν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, αν και το να είσαι σε μια πλατεία δε συνιστά ποινικό αδίκημα».
Ο Πατρίκιος Πατρικουνάκος, δικηγόρος του Γ.Κ. ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς κάτω από το σπίτι του στην Κυψέλη, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα κι έθεσε ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα «Γιατί έσβησαν τα φώτα στην πλατεία λίγο πριν την επίθεση; Εμπλέκεται ο Δήμος Αθηναίων σ’ αυτό;»
Μνημείο αυθαιρεσίας αποτελούν όσα συνέβησαν τη νύχτα της Παρασκευής στην Κυψέλη. Η αστυνομική βία ήταν εκτεταμένη σε μια μεγάλη περιοχή σε ένα εύρος 1,5 χλμ και όχι μόνο στην πλατεία. Επιχείρησαν να ισχυριστούν ότι προηγήθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον για ληστεία και γι’ αυτό έσπευσαν τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ. Δεν ευσταθεί.
Όσους προσήγαγαν τους πήγαν στο Α.Τ Κυψέλης, όπου στοίβαξαν 40 – 50 άτομα σε έναν στενό διάδρομο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ήμουν εκεί από τις 2.30πμ ως τις 6πμ μου έλεγαν πως δεν έχουν τα ονόματα των προσαχθέντων. Ούτε μετά τους δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουν. Δεν τους έδιναν ούτε νερό. Ακόμα και σε κάποιον που έκανε εμετό, δεν έδωσαν νερό.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι θα διερευνηθεί το περιστατικό. Θα δούμε. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ έχουν σοβαρή ευθύνη. Δε μπορεί να χρησιμοποιείται έτσι το πρόσχημα της δημόσιας Υγείας. Το να βρίσκεσαι σε μια πλατεία και να κοινωνικοποιείσαι δε συνιστά ποινικό αδίκημα. Αυτά μόνο σε περίεργες εποχές συνέβαιναν.
Ο εντολέας μου τιμωρήθηκε βάναυσα γιατί νοιάστηκε, ακούγοντας γυναικείες κραυγές κάτω από το σπίτι του, όταν εν μέσω καραντίνας πέρναγαν και από τις τηλεοράσεις κοινωνικά μηνύματα για την ενδοοικογενειακή βία. Τα όργανα που τον συνέλαβαν υποστήριξαν ότι υπέστησαν βία από τον εντολέα μου, ότι τον κυνηγούσαν από την πλατεία Κυψέλης και τους πέταγε μπουκάλια και πέτρες. Αυτές οι ιστορίες βγαίνουν από το πιο σκοτεινό παρελθόν.
Ευτυχώς για την αλήθεια, δυστυχώς για την ΕΛΑΣ, υπάρχουν και βίντεο που τον δείχνουν να κατεβαίνει από την πολυκατοικία και να του επιτίθενται οι αστυνομικοί. Η βιαιότητα αυτή δεν δικαιολογείται από πουθενά.
Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Οι μαρτυρίες από την Πλατεία Αγ. Γεωργίου αναφέρουν ότι έσβησαν τα φώτα λίγο πριν την επίθεση. Ερωτάται ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης τι συνέβη κι έσβησαν τα φώτα; Εμπλέκεται ο Δήμος Αθηναίων σ’ αυτό;
Είναι θλιβερό τα κυρίαρχα ΜΜΕ να αναπαράγουν δικαιολογίες των ΜΑΤ, της ομάδας Δράση κλπ. Ο συγχρωτισμός στις πλατείες είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ όχι των ΜΑΤ. Υπήρξε βία και βάναυση επίθεση σε μια ολόκληρη γειτονιά και ο κ. Πέτσας, το Σάββατο μιλούσε για ‘επαναστατική γυμναστική’ από κάποιους οι οποίοι θα τιμωρηθούν. Ποια ‘επαναστατική γυμναστική’. Δεν ήταν κομματική ή κινηματική συγκέντρωση. Σήμερα άκουγα έναν συνδικαλιστή της Αστυνομίας να μιλάει για «σεσημασμένους». Πρόκειται για άλλη μια βάναυση επίθεση στην προσωπικότητα του εντολέα μου και των άλλων προσαχθέντων και συλληφθέντων.
Ο Συνήγορος του Πολίτη άνοιξε ήδη έρευνα για όλα αυτά. Θα απευθυνθούμε κι εμείς στον Συνήγορο του Πολίτη. Απευθύνουμε όμως και έκκληση στον κόσμο. Θέλουμε να συλλέξουμε υλικό. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, ας απευθυνθούν στο mail της Ομάδας Νομικής Βοήθειας: omadanomikisvoitheias@gmail.com
Είναι αδιάσειστα τα στοιχεία, είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο θα τον αθωώσει. Το πρόβλημα είναι εκεί που συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά χωρίς να υπάρχουν μαρτυρίες.
left.gr
--------------------------------------

Η γραμματέας  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,  Όλγας Γεροβασίλη, στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» και στους δημοσιογράφους Μ.Κούτρα-Ν. Φελέκη.


Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι στην Κυψέλη η αστυνομία έδρασε λόγω «τηλεφωνήματος παγίδα» η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπήρξε κατηγορηματική: «Η αστυνομία δεν παρασύρεται από κανένα τηλεφώνημα - παγίδα! Έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να κινείται αναλόγως. Ως γνώστρια, εμπιστεύομαι την αστυνομία. Γνωρίζει να κάνει τη δουλειά της όπως απαιτείται»
Υπάρχουν καταγγελίες από πολίτη ο οποίος κατέβηκε από το σπίτι του και βρέθηκε με σπασμένα δόντια. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επί διακυβέρνησης ΝΔ τη δράση της ελληνικής αστυνομίας να είναι διαφορετική.  Έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά όπου υπερβαίνονται όλοι οι όροι και κανόνες, θυμίζω τι συνέβη στο Κουκάκι.  Θυμίζω επίσης ότι στους δρόμους σήμερα η αστυνομία έχει 1500 ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, επικίνδυνους για τους ίδιους, τους συναδέλφους τους και τους πολίτες. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και από το Υπουργείο.
Η Πολιτεία οφείλει να κατανοεί να προνοεί και να πείθει-Η χρήση Ματ και χημικών δεν αποτελεί ούτε πρόνοια ούτε κατανόηση ούτε πειθώ!
Οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν στην Αγ. Παρασκευή συναντήθηκαν σε έναν ελεύθερο, δημόσιο χώρο. Και είναι οι ίδιοι νέοι άνθρωποι που για δύο μήνες τήρησαν αυστηρά τις συστάσεις των επιστημόνων της χώρας. Η Πολιτεία οφείλει να κατανοεί το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να βγουν έξω αλλά και να προνοεί ως προς την εφαρμογή της τήρησης των μέτρων προστασίας. Η καταστολή δεν αποτελεί ούτε κατανόηση ούτε πρόνοια. Η παρέμβαση δια της πειθούς όμως είναι και κατανόηση και πρόνοια!
Κατά το λεξικό της κυβέρνησης: Η έξοδος των πολιτών στο δρόμο είναι φυσιολογική διαδικασία – Η έξοδος σε πλατεία είναι πολιτική συγκέντρωση
Εσείς λέτε συγκεντρώσεις. Εγώ λέω έξοδο στις πλατείες! Η κυβέρνηση θέλει να βγούμε όλοι έξω για τους λόγους που έχουμε πει. Είναι δύσκολη η μετάβαση. Η κυβέρνηση πρέπει να το γνωρίζει αυτό και όχι να είναι τόσο απλόχερη με τη  χρήση βίας και ΜΑΤ. Σε αυτά τα ζητήματα  οι απαντήσεις έρχονται από την υγειονομική πλευρά και όχι εκείνη της καταστολής. Η κυβέρνηση πολιτικοποιεί το ζήτημα. Εμείς όμως την πλευρά μας θα υπερασπιζόμαστε τα ζητήματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων!   
Η αντίφαση της κυβέρνησης είναι η εξής: Όταν ο κόσμος κυκλοφορεί στα μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους, στην πλατεία συντάγματος  αυτό δεν ονομάζεται συγκέντρωση, αλλά φυσιολογική διαδικασία. Και όταν νέα παιδιά μαζεύονται σε μια πλατεία όπως συνήθιζαν στη ζωή τους, τότε αυτό ονομάζεται συγκέντρωση και ξαφνικά γίνεται κίνδυνος και απειλή.
Η χρήση καταστολής αποτελεί μορφή εκτόνωσης του φόβου της κυβέρνησης, για ό,τι έρχεται στην οικονομία και για τις αντιδράσεις του κόσμου. Κάνει ασκήσεις πυγμής στους πολίτες.
Φοβάται κάτι άλλο η κυβέρνηση; Μήπως ζει με το άγχος ότι στα ζητήματα της οικονομίας τα οποία έρχονται ως Αρμαγεδδώνας μπροστά μας, θα βρει αντιμέτωπο τον ελληνικό λαό; Και προσπαθεί να δείξει την πυγμή της εκ των προτέρων; Αυτό, θα μου επιτρέψετε, είναι άκρως πολιτικό.  Και είναι ένα θέμα πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης η οποία δεν θα καταργηθεί στο όνομα της οποιαδήποτε επίπλαστης κανονικότητας
left.gr
-------------------------------------------
Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μένει για πολλά χρόνια, στην Κυψέλη.
Για σκεφτείτε αυτό το πογκρόμ, να γίνονταν στην Γλυφάδα του Κυριάκου, ή στην Κηφισιά του Σαμαρά!
(ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ!)

3η ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Χθες βγήκα για βόλτα με 5 φίλες/ους. Καθίσαμε στην Φωκίωνος Νέγρη, εκεί βρήκαμε ένα μέρος στον πεζόδρομο μακριά από άλλους ανθρώπους και με χώρο για να κρατάμε τις αποστάσεις. Αλλά πού να ξέρουμε εμείς, μόνο 2 γιατρούς είχε η παρέα.
Με το που έφυγα έπιασαν τα υπόλοιπα παιδιά τα πήγαν ΓΑΔΑ, χωρίς κάποια εξήγηση και τους φέρανε άλλους 15, χωρίς καμία προστασία για τον ιό. Το χειρότερο στην δυστοπία που ζούμε είναι ότι αυτό θα σας φανεί λογικό και θα βιαστείτε να πείτε ότι έφταιγαν. Αλλά όχι. Πέραν του ότι δεν παρανόμησαν, που ελπίζω να σημαίνει ακόμα κάτι σε αυτόν τον τόπο, δηλαδή να υπάρχει ακόμα ένα φίλτρο της αστυνομικής πρακτικής μέσω του νόμου, έστω και στη θεωρία, δεν βρίσκονταν και σε επικίνδυνες συνθήκες.
Αυτό που έγινε είναι ότι μέσα στο πάρτυ της αστυνομίας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου η ισχυρή σύσταση για νυχτερινή κυκλοφορία μετατράπηκε σε νόμο απαγόρευσης σε ακτίνα 2 χλμ στην περιοχή.
Άνθρωποι που άραζαν παραδίπλα προστατευμένοι βρέθηκαν προσαγμένοι σε απόσταση αναπνοής με άλλα 20 άτομα για τρεις ώρες.
Υπάρχει όριο ανάμεσα στην προσοχή για το κοινό καλό και την αυθαιρεσία;
Έχει μείνει κάποια προστασία των συνανθρώπων μας από την αυθαιρεσία αυτήν τόσο από την πολιτεία όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία;
Τέλος αν απαγορεύεται στην πράξη η κυκλοφορία μετά τις 00:00 και μάλιστα με τιμωρία προσαγωγής και γκλοπ και όχι πρόστιμο, καλό θα ήταν να το γνωρίζουν οι πολίτες μιας χώρας που έχει τόση αγωνία να ονομαστεί "κανονική".
Καλή συνέχεια.

Με το που έφυγα έπιασαν τα υπόλοιπα παιδιά τα πήγαν ΓΑΔΑ, χωρίς κάποια εξήγηση και τους φέρανε άλλους 15, χωρίς καμία προστασία για τον ιό. Το χειρότερο στην δυστοπία που ζούμε είναι ότι αυτό θα σας φανεί λογικό και θα βιαστείτε να πείτε ότι έφταιγαν. Αλλά όχι. Πέραν του ότι δεν παρανόμησαν, που ελπίζω να σημαίνει ακόμα κάτι σε αυτόν τον τόπο, δηλαδή να υπάρχει ακόμα ένα φίλτρο της αστυνομικής πρακτικής μέσω του νόμου, έστω και στη θεωρία, δεν βρίσκονταν και σε επικίνδυνες συνθήκες.
Αυτό που έγινε είναι ότι μέσα στο πάρτυ της αστυνομίας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου η ισχυρή σύσταση για νυχτερινή κυκλοφορία μετατράπηκε σε νόμο απαγόρευσης σε ακτίνα 2 χλμ στην περιοχή.
Άνθρωποι που άραζαν παραδίπλα προστατευμένοι βρέθηκαν προσαγμένοι σε απόσταση αναπνοής με άλλα 20 άτομα για τρεις ώρες.
Υπάρχει όριο ανάμεσα στην προσοχή για το κοινό καλό και την αυθαιρεσία;
Έχει μείνει κάποια προστασία των συνανθρώπων μας από την αυθαιρεσία αυτήν τόσο από την πολιτεία όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία;
Τέλος αν απαγορεύεται στην πράξη η κυκλοφορία μετά τις 00:00 και μάλιστα με τιμωρία προσαγωγής και γκλοπ και όχι πρόστιμο, καλό θα ήταν να το γνωρίζουν οι πολίτες μιας χώρας που έχει τόση αγωνία να ονομαστεί "κανονική".
Καλή συνέχεια.

Για δέκα λεπτά δεν ξημερώθηκα στη ΓΑΔΑ.

Α.Τ. (Ανάρτηση στο facebook)


4η  ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Στις 02:00 εκεί που κοιμόμουν ακούω μεγάλη φασαρία και κατεβαίνουμε με τη συγκάτοικο κάτω να δούμε τι γίνεται. Δίπλα από το σπίτι μας στην Αγ.Ζώνης μια ομάδα ΔΕΛΤΑ είχε πιάσει 3 παιδιά και τους είχαν περάσει χειροπέδες. Σε έναν εξ αυτών είχε κατέβει και το παντελόνι. Ήταν και άλλοι που κοιτούσαν. Ρωτήσαμε τα ονόματα τους. Ένας μας απάντησε. Μετά από λίγο ήρθε ένα συμβατικό αυτοκίνητο και όχι περιπολικό και τους πήρε. Και τους τρεις στο πίσω κάθισμα. Προφανώς της ασφάλειας.
Ενημερώνομαι  ότι έχει γίνει επίθεση στην πλατεία Αγ.Γεωργίου και ότι έχουν πιάσει κι άλλο κόσμο στην Δροσοπούλου. Πάμε με τη συγκάτοικο και πράγματι Δροσοπούλου και Τήνου είχαν πιάσει η ομάδα ΔΕΛΤΑ τρία άτομα. 2 αγόρια και ένα κορίτσι. Εκεί δεν υπήρχαν στην αρχή άλλοι περαστικοί και οι μπάτσοι ήταν φουλ επιθετικοί και προς εμάς που απλά στεκόμασταν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Η συγκάτοικος μου έφυγε και βρήκε κατά τύχη δύο δικηγόρους που βρίσκονταν πιο κάτω και τις έφερε. Αυτές παρότι έδειξαν δικηγορική ταυτότητα δεν τις άφησαν να μιλήσουν με τους συλληφθέντες. Ήρθε και άλλος ένας δικηγόρος συγκάτοικος ενός από τα παιδιά που πιάσαν. Ούτε αυτόν τον άφησαν. Οταν μια εκ των δικηγόρων ρώτησε γιατι τους πιάσαν ο αστυνομικός απάντησε “για επεισόδια”. Ποια επεισόδια 3 άτομα μόνα τους άοπλα σε ένα άδειο δρόμο;! Εν τω μεταξύ ήρθε και άλλη διμοιρία ΔΕΛΤΑ και περικύκλωσε και έμας. Τελικά ήρθε και τους πήρε πάλι πολιτικό αυτοκίνητο διαφορετικό από το προηγούμενο και εμείς φύγαμε.
Εκ των υστέρων λοιπόν μαθαίνω από διάφορες αυτόπτες μαρτυρίες ότι το βράδυ είχε μαζευτεί κόσμος στην πλατεία Αγ.Γεωργίου. 200 άτομα. Δεν τηρούνταν οι κανόνες αποστασιοποίησης. Δεν γινόταν κάποιο πάρτυ ή συγκέντρωση απλά καθόντουσαν παρέες παρέες. Κάτι που θυμίζω δεν απαγορεύεται αλλά εμπίπτει σε αυτά με “ισχυρή σύσταση” βάση της ΠΝΠ. Εκεί λοιπόν που καθόντουσαν σβήνουν τα φώτα της πλατείας και μέσα στο σκοτάδι ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ εφορμούν σε όσους βρίσκονταν εκεί και αρχίζουν να τους χτυπούν και να πετάνε δακρυγόνα. Χωρις καμια προειδοποίηση. Σαν κομάντο σε πόλεμο. Ο κόσμος τρομοκρατείται, διαλύεται και αρχίζει να τρέχει δεξιά κι αριστερά. Γνωστός μου που βρισκόταν σε παρακείμενο περίπτερο κρύφτηκε μέσα στο περίπτερο μαζί με κοπέλα που της είχαν ανοίξει το κεφάλι και τρέχαν τα αίματα. Αλλά οι αστυνομικοί δεν σταματησαν εκεί αλλα συνέχισαν να τους κυνηγούν μανιωδώς σε όλους τους γύρω δρόμους, να δέρνουν και να συλλαμβάνουν. Σκεφτείτε το σημείο που είδα εγώ την πρώτη σύλληψη κοντά στο σπίτι μου έιναι πάνω από 10 λεπτά περπάτημα από την πλατεία Αγ.Γεωργίου.
Στην συνέχεια προέβησαν σε ένα γενικευμένο πογκρόμ σε όλη την περιοχή. Πρέπει να είχαν έρθει όλα τα ΔΕΛΤΑ και τα μισα ΜΑΤ της Αθήνας, Είχε παντού αστυνομία που κυνηγούσε όποιον έβρισκε. Με ποιο νόμιμο δικαίωμα; Κανένα! Γνωστός μου πάνω από 10 χρόνια συνελήφθη στην όδο Σπετσών έξω από τη πόρτα του σπιτιού του όταν κατέβηκε να δει τι γίνεται. Η Σπετσών είναι πάλι 10 λεπτά μακριά από την πλατεία. Προφανώς υπήρξαν και αναφορές και για ξύλο μετά τη σύλληψη, σύλληψη μιας περαστικής κοπέλας που πήγαινε σπίτι της στην Φωκίωνος και όλο το σενάριο με τον χαρακτηριστικό τρόπο της ελληνικής αστυνομίας.
Αν υπήρχε έστω και ένας που αμφέβαλε αν αυτό που έγινε στην Αγ.Παρασκευή είναι άσχετο με τα μέτρα για τον Ιό τώρα πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία να αμφιβάλει. Οκ μαζί σου δεν ειναι σωστό να είναι 200 άτομα σε μια πλατεία. Αν και δεν ειναι παράνομο. Οκ πες τους να φύγουν. Δεν το κάνεις καν αυτό. Τους πετάς δακρυγόνα κατευθείαν και τους χτυπας. Φεύγουν. Οκ κάφρος αλλά τη δουλεία σου την έκανες. Γιατί στον γαμο-διάολο πρέπει να τους κυνηγάς με τα μηχανάκια σε ολόκληρη τη κυψέλη; Γιατί πρέπει να κάνεις πραγματικό πογκρόμ σε ολόκληρη την γειτονιά; Στη Δανία άμα δουν κανα πάρτυ με πολύ κόσμο αυτό κάνουν; Τους ανοίγουν τα κεφάλια; Αυτό είναι η “ισχυρή σύσταση”;
Προφανώς χέστηκαν για τον ιό. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να μας τρομοκρατήσουν. Ειδικά εμάς τους νέους. Γι αυτό χτυπάνε μέρη με τέτοιο τρόπο που συχνάζει η νεολαία ενώ και πλατείες που συχνάζουν 50αρηδες έχουν πολλές φορές τον διπλό κόσμο. Από ότι φαίνεται έρχεται τεράστια κρίση και πάλι εμάς θα θυσιάσουν στον βωμό των μνημονίων. Και θέλουν να πάμε σε αυτή τη σφαγή πειθήνιοι και φοβισμένοι. Αυτό πιστεύω πλέον είναι το βασικό.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλα. Μπορεί επειδή ανοίγουν την οικονομία να ξέρουν ότι θα ανέβουν τα κρούσματα. Και επειδή τα σχολεία και τις δουλειές θέλουν να τις ανοίξουν θα τα ρίξουν όλα στον κόσμο που κάθεται σε πλατείας. Εξάλλου όλοι εκεί αλήτες ναρκομανείς είναι. Μη σου πω θα βρούν πάλι καμια τοπική δημοτική σύμβουλο να την βαφτίσουν οργανωτή πάρτυ. Ή θα το συνδέσουν με τη φεμιστική πορεία στη Κυψέλη που όμως έγινε ώρες πριν χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο! Και που το πας το αλλο. Μπορεί να γεμίσουν κάθε σπιθαμή δημόσιοι χώρου με τραπεζοκαθίσματα. Να φορτώσουν και στον κλάδο της εστίασης το κρίμα της καταστροφής του. Να σου δωσαμε τραπέζια εσύ απέτυχες να τα γεμίσεις. Ψώφα τώρα.
Ερχονται πολύ δύσκολες μέρες. Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να επιπεδοποιηθεί η καμπύλη. Και έτσι μείναμε σπίτια μας Και καλά κάναμε. Αλλά είναι προφανές ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τεράστιο εμπαιγμό. Με πρόφαση τον Ιό έρχεται ένας κατασκότεινος αυταρχισμός. Και αυτόν πρέπει να τον σταματήσουμε ΤΩΡΑ πριν να έιναι πολυ αργά. Γιατι την ελευθερία να κυκλοφορούμε την δανείσαμε στο ΕΣΥ και στους ανθρώπους του και στους ευπαθείς συμπολίτες μας, δεν την χαρίσαμε σε κανένα Μητσοτάκη και στην αυταρχική δεξιά αηδία που κατασκευάζει.
Γ.Τ.   κάτοικος Κυψέλης (Ανάρτηση στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)