Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους

επιβεβαιώθηκαν 82  νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και ακόμη 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο, ανεβάζοντας σε 1.314 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην Ελλάδα
Tρεις ακόμα άνθρωποι υπέκυψαν στον κορωνοϊό το πρωί της Τρίτης - Σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα το βράδυ 



 Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, 85 άτομα είναι διασωληνωμένα.
  • Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, στην Ελλάδα είχαν πεθάνει 49 ασθενείς με κορωνοϊό
Υπέκυψαν σήμερα Τρίτη 31/3, τρεις ακόμα συνάνθρωποί μας που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 46. Πρόκειται για έναν 78χρονο στο νοσοκομείο "Σωτηρία", μια 82χρονη στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και έναν 79χρονο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας - με το θάνατο του οποίου η Κοζάνη μετρά πλέον 6 νεκρούς-, όλοι με υποκείμενα νοσήματα.
Από το σύνολο των 46 θανόντων οι 35 ήταν άνδρες και οι 11 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 71 έτη. 
  • Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους
Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.
Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.
Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.
Στις σημαντικές εξελίξεις της Τρίτης 31/3:
Τεράστιες ουρές από ηλικιωμένους - κυρίως - πολίτες σχηματίστηκαν το πρωί της Τρίτης 31/3/20 στις τράπεζες. Πρόκειται για καταληκτική ημερομηνία για πληρωμές σε ρυθμίσεις, σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία κάτι που ανάγκασε πολλούς να οδηγηθούν στα τραπεζικά καταστήματα, καθώς είτε αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την εργασία τους μέσω διαδικτύου, είτε απαιτείται η αυτοπρόσωπη φυσική παρουσία τους.
«Θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο ελέγχων μετακίνησης», βρήκε αφορμή να προειδοποιήσει ο Στ. Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε την Τρίτη ότι «υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα με τις ουρές στις τράπεζες το τελευταίο διήμερο» και προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων «μόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων υπερβολικής διόγκωσης του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι, με αυστηρότερους ελέγχους».
Σε 1.043 ανήλθαν οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, σε όλη τη χώρα. Από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως τις 15:00, βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε όλη την Ελλάδα, 1.043 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
Ελπίδες για φρένο στη μετάδοση του κορωνοϊού δίνουν οι υψηλές θερμοκρασίες: Μπορεί τα δεδομένα μέχρι τώρα σχετικά με την επίπτωση της θερμοκρασίας στην εξάπλωση του κορωνοϊού να είναι αντικρουόμενα, ωστόσο νέα ελληνική μελέτη φαίνεται να δείχνει πως η διασπορά του κορωνοϊού σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες, είναι μικρότερη. Τη μελέτη διεξάγει η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)