Αποτέλεσμα εικόνας για Ρ. Σβίγκου: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνέδριο στρατηγικής, ανοιχτό στην κοινωνία
Σβίγκου Ράνια (left.gr)
Για ένα συνέδριο που δεν θα "καταλήγει σε μια μάχη βαρόνων" αλλά θα έχει απαντήσεις σε πολιτικά ερωτήματα και θα φέρει το κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9.
Η κ. Σβίγκου ανέφερε πως το συνέδριο του κόμματος "θα είναι κατά βάση ένα συνέδριο στρατηγικής, δηλαδή ένα συνέδριο στο οποίο το κόμμα και τα μέλη του θα κληθούν να απαντήσουν στα νέα ερωτήματα με τα οποία έχουμε έρθει αντιμέτωποι και τα οποία έχουν αναδειχθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.


 Τόσο η πορεία της διαπραγμάτευσης όσο και αυτή της διακυβέρνησης μας έχει φέρει μπροστά σε νέες προκλήσεις, ενώ έχουν αναδειχθεί και υπαρκτές αδυναμίες και της κομματικής μας λειτουργίας που πρέπει να διορθωθούν".
Ακόμη, δήλωσε πως το συνέδριο αποσκοπεί στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο αποτελεσματικός για τον κόσμο. "Είναι διαφορετικό το συνέδριο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα συνέδριο που καταλήγει σε μια μάχη βαρόνων, με «προέδρους», «δελφίνους» κ.ο.κ. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα συνέδριο πολιτικό, όπου θα μπορέσει να απαντήσει σε πολιτικά ερωτήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για την κοινωνία".
"Πρέπει να είναι ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία", συνέχισε. "Έχουμε αποφασίσει ότι θα συνοδευτεί και από καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Έτσι θα πρέπει και οι διαδικασίες του κόμματος, οι προσυνεδριακές να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτές σε κόσμο ο οποίος είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι καταγεγραμμένο –κι αυτό μας έχει απασχολήσει και στις τελευταίες συνεδριάσεις- ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της οργανωμένης βάσης του κόμματος και της νεολαίας του με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί στους μαζικούς χώρους, στις λαϊκές γειτονιές, αυτό δηλαδή που είδαμε και προεκλογικά στις συγκεντρώσεις μας και στις περιοδείες μας".

αυγή