Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Η Μεγάλη Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και τα Βιογραφικά της Νέας ΚυβέρνησηςΜε καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, το επίσημο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2015 διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 36,34% - 149 έδρες ΝΔ 27,81% - 76 έδρες ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,28% - έδρες 17 ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,05% - έδρες 17 ΚΚΕ 5,47% - έδρες 15 ΑΝΕΛ 4,75 - έδρες 13 ΠΑΣΟΚ 4,68 - έδρες 13. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 63,87%, τα λευκά-άκυρα το 2,36%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής συγκέντρωσαν το 8,62%. Σημειώνεται ότι η νέα βουλή θα είναι επτακομματική .
Τελικά αποτελέσματα με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων:
Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, το επίσημο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2015 διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 36,34% - 149 έδρες
ΝΔ 27,81% - 76 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,28% - έδρες 17
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,05% - έδρες 17
ΚΚΕ 5,47% - έδρες 15
ΑΝΕΛ 4,75 - έδρες 13
ΠΑΣΟΚ 4,68 - έδρες 13.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 63,87%, τα λευκά - άκυρα το 2,36%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής συγκέντρωσαν το 8,62%.
Σημειώνεται ότι η νέα βουλή θα είναι επτακομματική.
Τα απoτελέσματα στο 99,8% της Επικράτειας:  
 • ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% (149 έδρες)
 • Ν.Δ.: 27,81% (76 έδρες)
 • Χρυσή Αυγή: 6,28% (17 έδρες)
 • Το Ποτάμι: 6,05% (17 έδρες)
 • ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)
 • ΑΝΕΛ: 4,75% (13 έδρες)

Δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και ανά περιφέρεια ή στο ekloges.ypes.gr
Οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου επιβεβαίωσαν την επιθυμία των Ελλήνων να αφήσουν πίσω τους τα 5 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 36,4%, εκλέγοντας 149 βουλευτές, η ΝΔ περιορίστηκε στο 27,81%, ενώ οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής κράτησαν την τρίτη θέση με 6,28%. H νέα, επτακομματική Βουλή, θα έχει βέβαια εντελώς διαφορετική σύνθεση, με το εκλογικό σώμα να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε δεκάδες στελέχη και πρώην υπουργούς των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και σε 6 από τις 7 μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας 

Οι βουλευτές Επικρατείας

Οι  Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση και Νικόλαος Τόσκας εκλέγονται ως βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
Οι Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτριος Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλειος Οικονόμου εκλέγονται από τη Ν.Δ.
Ο Χρήστος Παππάς από τη Χρυσή Αυγή, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης από το «Ποτάμι» και η Αλέκα Παπαρήγα από το ΚΚΕ συμπληρώνουν τη δωδεκάδα των βουλευτών Επικρατείας στη νέα Βουλή.

Τα στατιστικά των εκλογών


 • Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 42 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες 14 επικράτησε η Νέα Δημοκρατία.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα με διαφορά και στις δυο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αττική, κέρδισε και τις πέντε εκλογικές περιφέρειες, με τη διαφορά στη βαρυσήμαντη Β’ Αθηνών να ανέχεται σε 11,42 μονάδες και στη Β’ Πειραιώς σε 23,13 μονάδες.
 • Με ενσωμάτωση 99,81%, ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε το ποσοστό του κατά 9,45 μονάδες σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και κατά 9,74 μονάδες έναντι των Ευρωεκλογών του Μαΐου.
 • Το μόνο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα που βελτίωσε τα ποσοστά του σε σχέση με τις κάλπες του Ιουνίου του 2012 ήταν το ΚΚΕ, μόλις κατά 0,97 μονάδες.
 • Αντίθετα, η ΝΔ υπέστη απώλειες 1,85 μονάδων. Τη μεγαλύτερη πτώση υπέστη το ΠΑΣΟΚ, κατά 7,6 μονάδες.
 • Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, που σε εθνικό επίπεδο βρίσκεται στο 6,28%, πέτυχε μερικά από τα καλύτερα ποσοστά της στην Αττική, κυρίως στο υπόλοιπο Αττικής (8,43%), στις Α’ και Β’ Πειραιώς (7,44% και 7,80% αντίστοιχα) και στη Α’ Αθηνών (7,05%). Στον αντίποδα, κάτω του εθνικού ποσοστού ήταν το αποτέλεσμα στη Β’ Αθηνών (5,73%).
 • Η αποχή παρέμεινε σε εντυπωσιακά επίπεδα, με τη συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 63,87%. Στο 2,36% τα άκυρα και τα λευκά.
Τα βιογραφικά των μελών της νέας κυβέρνησης
Μια πρώτη εικόνα για τα μέλη του νέου, μικρού κυβερνητικού σχήματος (με 10 υπουργεία + 3 με χαρτοφυλάκιο Επικρατείας) που ορκίστηκε σήμερα 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου το 1947. Έγγαμος. Έχει δύο κόρες.
Οικονομολόγος με σπουδές στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες.
Εξελέγη Βουλευτής Χανίων το 1989 και Βουλευτής Β΄Αθηνών 1996, το 2004 και το 2007 με το Συνασπισμό.
Μέλος της Αντιπροσωπείας της Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας 1994 – 1999, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου, Μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Ινστιτούτου "ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ".
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
Γεννήθηκε το 1951 και είναι πολιτικός μηχανικός. Βουλευτής Α΄ Αθήνας από το 2012. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού ΚΣ της ΕΦΕΕ. Γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Γραμματείας. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά και στον ΣΥΝ μετά το ’93.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και τη Σορβόννη. Ηταν γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού. Eργάσθηκε ως ερευνητής σε ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ινδίας. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στην διαδικασία κατάρτισης του Αλβανικού Συντάγματος και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) του ΟΗΕ και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, της UNICEF, της Ενωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους. Πέραν από την δικηγορική του συνηγορία υπέρ των δικαιωμάτων, συμμετέχει ενεργά στα μαζικά κινήματα κατά του μνημονίου και υπέρ των ελευθεριών.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2-8-1949. Είναι έγγαμος.
Καθηγητής Πανεπιστημίου. Πτυχίο Νομικής Αθηνών, Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών Αθηνών, Μεταπτυχιακό & Διδακτορικό στο Πουατιέ της Γαλλίας.
Κοινοβουλευτική δραστηριότητα :
• Τομέας Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης
• Τομέας Σωφρονιστικής.
Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων ελληνικών και ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π.χ. διετέλεσε Πρόεδρος Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών, Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κ.λπ., Μέλος Επιτροπής Εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, Μέλος Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, Μέλος Δ.Σ. του ΕΚΚΕ Κ.Α.).
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι δικηγόρος, μέλος της διοίκησης του ΔΣΑ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων. Υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τάσσεται ενεργά ενάντια στις διακρίσεις λόγω φύλου, θρησκείας, εθνικής καταγωγής, πολιτικών και κοινωνικών πεποιθήσεων, σεξουαλικής προτίμησης και ταυτότητας φύλου. Έχει παρέμβει δημόσια με θέσεις για το ζήτημα της μετανάστευσης, τις υποχρεώσεις της χωρών της ΕΕ για αλληλεγγύη και αναλογική κατανομή των μεταναστών και για τις υποχρεώσεις των κρατών απέναντι στους πολιτικούς πρόσφυγες και στους πρόσφυγες πολέμου για παροχή ασύλου και αξιοπρεπούς φιλοξενίας και όχι για κέντρα κράτησης.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ
Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Φεβρουαρίου 1958.
Έγγαμη με τον Χρήστο Τσαρουχά (αρχιτέκτων μηχανικός) και έχει έναν γιο τον Κώστα Τσαρουχά (πολιτικός επιστήμων) και μία κόρη την Κατερίνα Τσαρουχά (κοινωνιολόγος/ φοιτήτρια δημοσιογραφίας).
Δικηγόρος. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εξελέγη η πρώτη γυναίκα Βουλευτής Σερρών.
Βουλευτής Ν. Σερρών. Το 2000, 2004, 2007 και το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία και το 2012 μετά τη καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και της αντίστοιχης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και προχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, επανεξελέγη Βουλευτής Ν. Σερρών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Τον Μάιο (185 ψήφοι) και αντίστοιχα τον Ιούνιο (225 ψήφοι) του 2012 εξελέγη Στ’ Αντιπρόεδρος Βουλής.
Έχει διατελέσει: Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (2007- 2009).
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων τους Ανθρώπου (2004-2007).
Α' Αντιπρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. ( 2009-2012).
Μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης "SIEMENS".
Μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΝΔ από το 1983. Υποψήφια Βουλευτής το 1996. Μέλος Κ.Ε. Νέας Δημοκρατίας.
Υπεύθυνη Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ.
Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ 2010-2012.
Πρόεδρος στη Διακομματική Ομάδα Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας – Βελγίου.
Μέλος στη Διακομματική Ομάδα των Κοινοβουλίων Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας.
Μέλος στη Διακομματική Ομάδα των Κοινοβουλίων Φιλίας Ελλάδας – Μ. Βρετανίας.
Mέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».
Μέλος Φιλόπτωχης Αδελφότητας Κυριών «Εμμέλεια» Σερρών.
Μέλος Γηροκομείου Σερρών.
Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Βλάχων Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος».
Μέλος Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Σπουδές : Ph.D (econ) (1983), M.A. (econ) (1978) Newcastle, Πτυχίο (οικον.), Παν. Aθηνών (1976).
Πανεπιστημιακή Aπασχόληση
1988- : Tμήμα Oικονομικών Eπιστημών, Παν. Kρήτης, Kαθηγητής Πολιτικής Oικονομίας.
Eρευνητικά Kέντρα
1992/93: Center for European Studies, Harvard University, (visiting scholar).
1987/88: Center for Modern Greek Studies, Queens Coll., City Univ. of New York (researcher).
1986/87: Iνστιτούτο Tεχνολογίας Yπολογιστών, Πάτρα (ερευνητής).
1985/86: Iδρυμα Mεσογειακών Eρευνών (ερευνητής).
Διοικητικές Δραστηριότητες στο Πανεπιστήμιο
2011/12: Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης (Οικονομικών), Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Δ/νων της Εταιρείας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του ΠΚ.
2000/04: Πρόεδρος, Tμ. Oικον. Eπιστ. (1998/00:Aν. Πρόεδρος).
1999/02: Mέλος και Aντιπρόεδρος της Επιτρ. Eρευνών του Παν. Kρήτης.
Διδακτικό Έργο
Πολιτική Oικονομία, Διεθνής Πολιτική Oικονομία, Iστορία Oικονομικών Θεωριών, Mαρξιστική Oικονομική Θεωρία, Eλληνική Oικονομία, Oικονομία και Eλληνική Λογοτεχνία.
Eπιστημονικές Δραστηριότητες
2002/08: Kριτής βιβλίων στις εκδόσεις Routledge και στις εκδόσεις Palgrave.
2004/07: Aναπλ. Mέλος, Διοικ. Συμβ., European Society for the History of Economic Thought.
Πολιτικές και Διοικητικές Δραστηριότητες
2012- : Βουλευτής Χανίων, ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλ. Ομάδας.
2010/12: Περιφερειακός Σύμβουλος, Περιφέρεια Κρήτης, (Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης).
2004/08: Πρόεδρος του Δ.Σ της εφημερίδας H Aυγή
2000/02: Δ.Σ της Eταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού Nίκος Πουλαντζάς
1993/94: Διοικ. και Eπιστ. Συμβ., Tεχνολογικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα της ETBA..
1989/90: Συμβούλιο Oικονομικών Eμπειρογνωμόνων, Yπ. Eθνικής Oικονομίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.
Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.
Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.
Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.
Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.
Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.
Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
Γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Βουλευτής για τον Πειραιά και τα Νησιά από το 2007 μέχρι και σήμερα. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Τέσσερις φορές υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με το Λιμάνι της Αγωνίας. Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά από το 2002 μέχρι το 2007, αλλά και σήμερα. Συμμετοχή σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, πάνω από 50 χρόνια. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούσε πάντα την ενότητα της Αριστεράς πρώτη προτεραιότητα. 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
1984 έως 1996: Διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας.
1996 έως 2003: Εκδότρια περιοδικών με γυναικεια και κοινωνικα θεματα.
Σπούδασε Φυσική Αγωγή και Επιστήμη του Αθλητισμού, Τ.Ε.Φ.Α.Α στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στιβου επι σειρα ετών.
Πρωταθλητρια Eλλαδας στο αλμα εις υψος και στα 100 μέτρα με εμπόδια με πανελληνια ρεκορ και πανελληνιες νικες.
Ορκίστηκε βουλευτής στις 14/11/2011.
2004 έως 2007: Βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Αθήνας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Συμμετείχε στις ακόλουθες κοινοβουλευτικές επιτροπές:
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος
Ειδική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία ασχολείται με θέματα Πολιτισμού, εκπαίδευσης και Αθλητισμού.
Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπήρξε επίσης μέλος των επιτροπών Τουρισμού και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κορέας . Μέλος των Ομάδων Φιλίας με την Ρουμανία, Ιορδανία, Ουζμπεκιστάν και Γαλλίας.
Αναπληρωτης Γραμματειας Εθελοντισμου και μη Κυβερνητικων Οργανωσεων.
Ασκεί έντονη φιλανθρωπική δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης EUROPA DONNA HELLAS, (European breast cancer Coalition), που ασχολείται με τον καρκίνο του μαστού. Στηριζει πολλές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις όπως, UNICEF, ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, WIN, FRONTIDA (για την καταπολεμιση της ενδοοικογενειακης βίας), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Συμμετεχει σε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις των Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Ελευσίνα, σπούδασε μαθηματικά στην Αθήνα, είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και στη συνέχεια του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Έλαβε μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα και υπέστη διώξεις. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973. Βουλευτής Β ́ Πειραιά το 2000 και το 2007 έως σήμερα. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β ́ Πανελλαδική. Το 1983 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Εναλλακτικής Κίνησης Οικολόγων. Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο οικολογικό κίνημα, κυρίως στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης. Διατέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (1999–2006). Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου και συντάκτης της εφημερίδας Πράσινη Πολιτική. Θεωρεί ότι, όπως λέει ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος, η οικολογία είναι η μοναδική κοσμοθεωρία που δίνει προοπτική στον άνθρωπο.
- See more at: http://left.gr/news/ta-viografika-ton-melon-tis-neas-kyvernisis
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου