Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΝΙΚΗΣΕ!Μαζί με το Μαζικό Κίνημα Αλληλεγγύης!

Embedded image permalink
Σταματά την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός μετά από 31 ημέρες - Η τροπολογία που προβλέπει παροχή εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, με τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ομόφωνα δεκτή 
Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία για την φοίτηση των κρατούμενων φοιτητών, ύστερα από την μερική υπαναχώρηση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, αποδεχόμενος μέρος των προτάσεων που έγιναν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής 


ώστε να δοθεί λύση στο αίτημα για εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. O Nίκος Ρωμανός σταμάτησε λίγο μετά, στην 31η ημέρα, την απεργία πείνας, που από σήμερα το πρωί είχε μετατραπεί και σε δίψας. 
       
Ενημέρωση:
2.30 μ.μ.: Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλά αυτή την ώρα στο Κόκκινο 105,5.  Αρχίζει μια καινούργια μάχη τώρα, δήλωσε, καθώς πρέπει μετά από 31 μέρες απεργίας να ακολουθηθεί προσεκτική αγωγή για να μην υπάρξουν βλάβες. Δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχθηκε, πρόσθεσε.
2.25 μ.μ. Σύμφωνα με αναφορές (#rbnews) , ξεκίνησε η σίτιση του Ν. Ρωμανού, υπό ιατρική παρακολούθηση.
2.20 μ.μ. Δεκτή με επευφημίες από τους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο έγινε η είδηση ότι ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Γ. Γεννηματάς
Embedded image permalink Από τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που πέφτουν βροχή τώρα στο Twitter  
2.00 μ.μ.: Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία για την παροχή εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους. Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες ακόμα αναφορές, η πρώτη αντίδραση του Ν. Ρωμανού είναι θετική (κατά τον διοικητή του Γ. Γεννηματάς) που ενημερώνεται τώρα από τον πατέρα του. 
------------------ΠΡΙΝ-------------------------------------


13:15 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έκανε ανάγνωση της νέας βελτιωμένης τροπολογίας που προβλέπει:
-Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.
-Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε διευκρινίσεις για την άμεση εφαρμογή της τροπολογίας και κάλεσε τον Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας. «Aν η τροπολογία σημαίνει ότι ο Νίκος Ρωμανός θα πάρει σε λίγους μήνες άδεια, τον καλούμε να μη χαρίζει τη ζωή του» ανέφερε. Τόνισε ότι η νέα τρoπολογία είναι νίκη του Νίκου Ρωμανού, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού και απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Κ. Παπούλια και Ευ. Βενιζέλο για Ρωμανό

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το κύρος του να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού.
Δήλωση των συνηγόρων του Ν. Ρωμανού:
"Από σήμερα το πρωί 10/12, ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε και την απεργία δίψας. Λόγω σωματικής καταβολής δεν έχει την δύναμη να γράψει δεν έχει τη δύναμη να γράψει κείμενο, αλλά ζητά από τους συνηγόρους του να μεταφέρουν την πληροφορία καθώς κάποιοι αποφάσισαν πάλι να παραπλανήσουν τον κόσμο αμφισβητώντας την δήλωσή του και δηλώνοντας ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Από το πρωί δεν έχει λάβει κανένα υγρό, συνεχίζει να μην δέχεται ορό και η κατάσταση της υγείας του πλέον έχει άμεσο κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Η πολιτεία οφείλει να δώσει τη λύση που υπάρχει.
Φραγκίσκος Ραγκούσης
Λίλα Ραγκούση".
left.gr
------------------------------------------------------
Σε μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει  την απεργία πείνας για 31η ημέρα, απαιτώντας να ικανοποιηθεί το δικαίωμά του για εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να υλοποιήσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθήνας. 


Με δεδομένο το βεβαρημένο της υγείας του 21χρονου, καθώς έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά σωματικού βάρους, η θέλησή του να ξεκινήσει και απεργία δίψας μετά την ψήφιση της τροπολογίας, ίσως αυτό θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Νίκος Ρωμανός θα προχωρήσει από σήμερα το πρωί της Τετάρτης και σε απεργία δίψας, καθώς θεωρεί πως δεν έγινε δεκτό κανένα από τα αιτήματά του.Την απόφαση για απεργία δίψας επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Νίκου, Γιώργος Ρωμανός, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το «Γ. Γεννηματάς», για τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης.


Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, την ώρα της συζήτησης και της ονομασικής ψηφοφορίας στη Βουλή.
Φωτογραφίες:  
Κρίσιμη για την απόφαση του Ν. Ρωμανού υπήρξε η απόρριψη, το βράδυ στη Βουλή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στήριξαν ΔΗΜ.ΑΡ. και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ με το πνεύμα της συντάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, και η οποία έδινε στον κρατούμενο απεργό πείνας τη δυνατότητα να παρακολουθεί μαθήματα με "βραχιολάκι".
Αρνητικός, αρχικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου σε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν, ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ. Δεσμεύθηκε, μετά από ύστατες εκκλήσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να προτείνει λύση πριν από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ "για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του". Σήμερα Τετάρτη στις 12 μ. η ονομαστική ψηφοφορία.
"Σπάει έναν ακόμα δεσμό με τη ζωή", όπως επισήμανε ο συνήγορός του μετά την απόρριψη της προσφυγής του κατά της αρνητικής απόφασης του δικαστικού συμβουλίου από τον Άρειο Πάγο. 

Πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό την Πέμπτη 11/12 - Προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

Embedded image permalink

Σήμερα στις 12μμ έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, από την οποία θα εξαρτηθεί η έκβαση του αγώνα του Ν. Ρωμανού. Επίσης, έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία την ίδια ώρα στο Σύνταγμα. Όσο οι μέρες της απεργίας περνούν, το κίνημα της αλληλεγγύης φουντώνει. 
Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης στις 6μμ στην Ομόνοια
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ως και σήμερα, βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα τα εξής κτίρια: 

Πνευματικό Κέντρο Καισαριανής
Κτίριο ΓΣΕΕ (Αθήνα)
Δημαρχείο Κομοτηνής
Δημαρχείο Καβάλας
Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
Ολιγόωρη κατάληψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Νάξος)
Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
Δημαρχείο Ρεθύμνου
Δημαρχείο Κέρκυρας
ΤΕΙ Αθήνας
Πανεπιστήμιο Πειραιά
Δημαρχείο Περιστερίου
Δημαρχείο Ζωγράφου
Δημαρχείο Βύρωνα
Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας
Κατάληψη Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα” στο Θησείο
Δημαρχείο Χαϊδαρίου
Θέατρο Ολύμπιον (Θεσσαλονίκη)
Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ
Παράρτημα (Πάτρα)
Δημαρχείο Ηρακλείου
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Χανιά)
Κτίριο διοίκηση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Δημαρχείο Σύρου
Κατάληψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη)
Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
Δημαρχείο Χώρας Τήνου
Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού
Κτίριο Διοίκηση ΤΕΙ Σερρών
Δημαρχείο Ιωαννίνων
Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης
Ιατρική Σχολή Λάρισας
Στο εξωτερικό:
Παρίσι, Γαλλία, Γραφείο του ΕΟΤ (συμβολική κατάληψη)
(Για τυχόν ελλείψεις, παρακαλούμε ενημερώστε μας)
Embedded image permalink
Κατάληψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη)
Δημαρχείο Σύρου
Κατάληψη και στη Νάξο για τον Ν. Ρωμανό
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Νάξο.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)