Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Νεοφασίστες & ακροδεξιοί με το προσωπείο της ΑΕΚ θέλουν να κάνουν τη Φιλαδέλφεια Άγιο Παντελεήμονα»

Με προπηλακισμούς εναντίον κατοίκων, οπαδοί ματαίωσαν τη δημόσια συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το γήπεδο της ΑΕΚ - Ο Α. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για «οργανωμένες ομάδες που υπακούν εντολές και μετακινούμενους στρατούς εκτός πόλης που έχουν μόνιμη παρουσία στη Φιλαδέλφεια και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πάρουν θέση»  «Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφραση» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ 
Ακόμη μία αναβολή πήρε η χθεσινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης (το βίντεο από το zonews.gr).
Γύρω στις 7.00, οι οπαδοί που ήταν συγκεντρωμένοι έξω στο πεζοδρόμιο, μπήκαν στον χώρο, κατέλαβαν το ένα τρίτο της κερκίδας και μέρος του προαυλίου και άρχισαν να προπηλακίζουν κατοίκους, να φωνάζουν συνθήματα και να παρεμποδίζουν την έναρξη της εκδήλωσης, μπερδεύοντας μια δημόσια συζήτηση με ποδοσφαιρικό αγώνα. Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και επειδή ήταν αδύνατο να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Θυμίζουμε ότι και στις 21/6 είχαν σημειωθεί ανάλογοι τραμπουκισμοί ενάντια στη συγκέντρωση κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ενώ το κλίμα φόβου συνέβαλε στην αναβολή του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.
Για ένα ακόμα χτύπημα στη Δημοκρατία κάνει λόγο η παράταξη «Δύναμη Πολιτών» αναφορικά με τους νέους τραμπουκισμούς. Όπως αναφέρει, «ο Άρης Βασιλόπουλος δεν μπόρεσε ούτε καν να προσεγγίσει το Π.Π.Ι.Ε.Δ υπό το φόβο πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων επεισοδίων. Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, η Αστυνομία φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια του χώρου, αν και υπήρχε σχετική διαβεβαίωση γι’ αυτό».
   
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις τραμπούκικες ενέργειες και πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ και που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό της Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας». «Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης. Η δημοκρατία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται» επισημαίνει.

Α. Βασιλόπουλος: «Νεοφασίστες & ακροδεξιοί με το προσωπείο της ΑΕΚ θέλουν να κάνουν τη Φιλαδέλφεια Άγιο Παντελεήμονα»

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά πολιτών που αντιδρούν στο ξεπούλημα του άλσους της πόλης.    
Ο Άρης Βασιλόπουλος μιλώντας για τα πρόσφατα γεγονότα και τις επιθέσεις κατά πολιτών που θέλουν να διαφυλάξουν το άλσος στη Ν. Φιλαδέλφεια κατήγγειλε μέσω του Κόκκινου πως"με προμετωπίδα οπαδούς ομάδων κάποιοι θέλουν να εισβάλλουν στη πολιτική και οικονομική ζωή. Εκμεταλλεύονται το πόνο των φίλων της ΑΕΚ να χτίσει γήπεδο στην ιστορική της έδρα και με μοχλό πίεσης το γήπεδο προσπαθούν να επιβάλλουν άλλα συμφέροντα".
Ο Α. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για "οργανωμένες ομάδες που υπακούν εντολές και μετακινούμενους στρατούς εκτός πόλης που έχουν μόνιμη παρουσία στη Φιλαδέλφεια και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πάρουν θέση". Μίλησε για "νεοφασίστες και ακροδεξιούς που φορούν το προσωπείο του οπαδού της ΑΕΚ και θέλουν να καταλάβουν σταδιακά την πόλη και να τη μετατρέψουν σε Άγιο Παντελεήμονα".
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποσαφήνισε ότι η θέση του είναι και το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει και το δάσος να μην αποχαρακτηριστεί ενώ έκανε λόγο για συμφέροντα που δεν επιθυμούν να φτιάξουν απλώς και μόνο ένα γήπεδο. Τόνισε πως δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο με τη Διοίκηση της ΑΕΚ όσο αυτή δεν καταγγέλλει και δεν διαχωρίζει τη θέση της απο τη τρομοκρατία.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου