Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Τριήμερη αποχή κρατουμένων από το συσσίτιο, ενάντια στις "φυλακές τύπου Γ"

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κρατούμενοι σε ολόκληρη τη χώρα, υψώνοντας φωνή απόγνωσης, για τις "φυλακές υψίστης απελπισίας". 
Από σήμερα, "οι κρατούμενοι στις φυλακές ξεκινάμε τριήμερη αποχή συσσιτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο για τη λειτουργία φυλακών τύπου Γ", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους και εξηγούν:
"Το υπουργείο θέλει να φτιάξει μια φυλακή μέσα απ' τη φυλακή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς μεροκάματα, χωρίς άδειες... Σκοπός του υπουργείου", προειδοποιούν, "δεν είναι ο σωφρονισμός αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία. Όταν στερείς από κάποιον το δικαίωμα στην ελπίδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κάνεις χειρότερο. Οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι φυλακές ύψιστης ασφαλείας, είναι φυλακές υψίστης απελπισίας. Γι' αυτό", επισημαίνουν "δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο δικαιοσύνης προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, για να μη συναντήσει τις αντιδράσεις όχι μόνο των κρατουμένων αλλά και όλων των συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων".
Οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι υπογραμμίζουν ότι "η τριήμερη αποχή συσσιτίου είναι μόνο η αρχή. Σε κάθε περίπτωση αδιαλλαξίας του υπουργείου και της κυβέρνησης ο αγώνας θα κορυφωθεί με κάθε μέσο", δηλώνουν απερίφραστα και καταγγέλλουν: "Στην Ελλάδα η θανατική ποινή ονομάζεται πλέον φυλακές τύπου Γ".
Στην Ελλάδα "της φτώχιας και της ανέχειας, η μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Γι' αυτό αποφασίσαμε τις τρεις μέρες που εμείς θα στερηθούμε το συσσίτιο του φαγητού, αυτό να προσφερθεί στους άστεγους, στους φτωχούς και στους άνεργους...", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν σε "Αγώνα – Αντίσταση – Αξιοπρέπεια".
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου