Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΙΚΟΣ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!(Αφιέρωμα)

Χθες στις ουρές του ΕΝΦΙΑ υπήρξε και ένας νεκρός. Στα χρόνια του Μνημονίου υπήρξαν 6.500 αυτοκτονίες και εκατομμύρια ζωές οδηγήθηκαν στην ανασφάλεια και τη φτώχεια. Το "happy end" δεν είναι εύκολο, αλλά προϋποθέτει να φύγουν τα πρωτοπαλίκαρα του Μνημονίου. Εκλογές! 
*********AΦΙΕΡΩΜΑ*************



--------------

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσίευε η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία τα έβαλε με ...τους αριθμούς. Τι απαντά ο πρόεδρος της Public Issue για την προσφυγή πολίτη κατά της εταιρείας στην Επιτροπή δεοντολογίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Αμφισβητώντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue, την οποία δημοσίευσε η« Εφ.Συν.» και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Ν.Δ. με έντεκα μονάδες, η κυβέρνηση επιτίθεται τόσο στην εταιρεία όσο και στην εφημερίδα.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε χθες (Τρίτη) τα περί «προπαγανδιστικής επιβολής» και τόνισε ότι «όταν εμφανίζεται μια τόσο μεγάλη διαφορά, δημιουργείται στον κόσμο η αίσθηση ότι είναι μη αναστρέψιμη, κάτι που δεν ισχύει». Εμμέσως βέβαια η κυρία Βούλτεψη αναφέρθηκε στη συγκυρία, κάνοντας λόγο για μια περίοδο «που πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ».
Η Public Issue σχολίασε τις παρεμβάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου με ανάρτησή της στο twitter, στην οποία ανέφερε: «Απάντηση στην κυρία Βούλτεψη: προπαγάνδα είναι η συγκάλυψη της πραγματικότητας, όχι η αποκάλυψή της».
Το θέμα της έρευνας έφτασε και στην Ελεγκτική Επιτροπή Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης, έπειτα από ατομική προσφυγή ιδιώτη.
Στελέχη δημοσκοπικών εταιρειών με τα οποία επικοινώνησε η «Εφ.Συν.» έλεγαν ότι το πρόβλημα αφορά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όχι ένα συγκεκριμένο κόμμα ή πρόσωπο.
«Οταν τα ευρήματα δεν βολεύουν τα κόμματα, τότε αντιδρούν πιέζοντας τις δημοσκοπικές εταιρείες», λέει στέλεχος δημοσκοπικών εταιρειών στην «Εφ.Συν.» και προσθέτει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες και εκδηλώνουν έλλειψη ψυχραιμίας.
* Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου:
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου: Απάντηση του προέδρου της Public Issue, Γιάννη Μαυρή, στην κυβερνητική εκπρόσωπο
πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

----------------
Κυβερνητικό αλαλούμ

Παραιτήσεις γενικών γραμματέων, ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις μεταξύ στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και του Γκ. Χαρδούβελη και η δαγκάνα της... τρόικας, αυξάνουν τις πιθανότητες για προκήρυξη εκλογών ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο


Πριν από τις επαφές με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως δεν θα επιθυμούσε την παρουσία κανενός στελέχους των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Ωστόσο, το «παρών» στις συνομιλίες έδωσαν οι κύριοι Λαζαρίδης και Παπασταύρου.
Η παρουσία δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, των κυρίων Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου, κατά τις συνομιλίες με την τρόικα, ήταν η αιτία για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την ύπαρξη κομματικών «τοποτηρητών», ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Πριν από τις επαφές με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως δεν θα επιθυμούσε την παρουσία κανενός στελέχους των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις συνομιλίες με τους δανειστές. Ωστόσο, αν και το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μην παρίσταται κάποιο στέλεχός του, οι δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού έδωσαν σήμερα (Τρίτη) το «παρών», δημιουργώντας δυσφορία στον κ. Χαρδούβελη.
Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο της παρουσίας των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί την επιθυμία τού κ. Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών αφορούσε κυρίως τον κ. Λαζαρίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρόσφατο το περιστατικό της «σύγκρουσης» του τελευταίου με τον τέως πρέσβη στο Βερολίνο, Παναγιώτη Ζωγράφο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη λογομαχία του με τον κ. Λαζαρίδη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν συμμετάσχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που έδωσε το «παρών» στο Παρίσι, κατά τις προκαταρκτικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Τρεις γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν προκειμένου να πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές 

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλος, και οι Γραμματείας Επικοινωνίας Γιάννη Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.
Όλοι τους παραιτήθηκαν προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν 18 μήνες νωρίτερα.
Ο κ. Βαρτζόπουλος θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Κατσανιώτης στην Αχαΐα, και ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Αρκαδία.
Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις γενικών γραμματέων για τον ίδιο λόγο.

Αλ. Τσίπρας: Πιθανή η προκήρυξη εκλογών τον Οκτώβριο

Πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Π.Γ. και μάλιστα για εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χειρισμών στη κυβέρνηση. 
Καθώς όμως είναι άδηλο αν η κυβέρνηση το τολμήσει τελικώς και πάει σε εκλογές, ή ακόμη και την αφήσουν να πάει σε κάλπες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογική ετοιμότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, φέρεται να είπε ακόμη, θέση που απέδωσε στην πολύ καλή πολιτική δουλειά που έγινε με τις καμπάνιες το καλοκαίρι και, πιο πρόσφατα, στη ΔΕΘ.
Στο θέμα του χρέους τέλος ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής παραπέμποντας στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ και το τρίπτυχο, διαγραφή μεγαλύτερου μέρους ονομαστικής αξίας του χρέους -ρήτρα ανάπτυξης -μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του.
Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν, την σπασμωδική παροχολογία αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και όλα είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φ. Κουβέλης στο Mega: Δεν με ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας 

«Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο Mega, τονίζοντας ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν οι πολιτικές που ασκούνται διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι η θέση αυτή που εξέφρασε είναι προσωπική και πως η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο ζήτημα θα αποφασιστεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ωστόσο πως «υπάρχουν τρεις - τέσσερις βουλευτές που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτό που επιθυμώ», συνέχισε, «είναι να κάνω οτιδήποτε για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ».
Επίσης, σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι η προεδρολογία βλάπτει τη χώρα και την οικονομία.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, παρατήρησε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «μερικές θέσεις έχουν έναν ρεαλισμό ,αλλά υπάρχουν και θέσεις που είναι ανεδαφικές και δεν εφάπτονται με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, ούτε με την πραγματικότητα στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων».  
Με πληροφορίες από Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών, Ναυτεμπορική
--------------------
Η Βούλτεψη σέρνει το χορό της τρομολαγνείας: Βλέπει «σχέδιο ανωμαλίας» του ΣΥΡΙΖΑ 
Σε ένα «σχέδιο ανωμαλίας» του ΣΥΡΙΖΑ που τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, επειδή έχασε 150.000 ψήφους, ενέταξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τις «φήμες» περί παραίτησής της και περί ενδοκυβερνητικών τριβών για τον ρόλο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Υπάρχουν οι ανύπαρκτοι της δημοσιογραφίας που δεν ασχολούνται με την πολιτική αλλά με την παραπολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, ο κ. Λαζαρίδης έχει ειδικευθεί στο θέμα του χρέους και είναι στέλεχος της διαπραγμάτευσης, που δεν αμφισβητείται ούτε από τον Γκίκα Χαρδούβελη ούτε από κανέναν. Άλλωστε, υπενθύμισε πως ο υπουργός Οικονομικών «έκανε επίσημα δήλωση χθες και είπε ότι είναι ευπρόσδεκτα τα στελέχη της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση». 
Θυμίζουμε ότι χθες, κατόπιν παραγγελίας της υπουργού (η οποία... αμφισβήτησε τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης!), διατάχθηκε έρευνα εις βάρος της εταιρίας δημοσκοπήσεων Public Issue από την αρμόδια επιβλέπουσα Αρχή
left.gr
Ο Παπανδρέου άφησε τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ εκτός Σοσιαλιστικής Διεθνούς 
Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στο ΠΑΣΟΚ από την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μην απευθύνει πρόσκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. 
«Ίσως οι περισσότεροι να μην το είχατε προσέξει, αλλά τούτες τις ημέρες διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως λένε, ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επειδή ήταν πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Και το ΠαΣοΚ δεν εκλήθη. Γιατί όμως; Ανεπισήμως ειπώθηκε ότι δεν προσκάλεσαν τον κ. Βενιζέλο (που ήθελε να παραστεί) επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών.
Έλα όμως που ο κ. Βενιζέλος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στη Νέα Υόρκη (για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ) με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών. Στο ΠαΣοΚ πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και  έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών. Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠαΣοΚ; Εκείνο που διέρρευσε είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».
πηγή: Το Βήμα
Φυγή προς τα μπρος του συστήματος

Μπροστά στην κατάρρευσή του το αμαρτωλό σύστημα εξουσίας προετοιμάζει, στα κλεφτά, φυγή προς τα εμπρός. Επιταχύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με σημείο αναφοράς τα stress test για τις τράπεζες και τη "μεγάλη αξιολόγηση" της τρόικας, που θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου. Αυτές τις μέρες το θέατρο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα βρίσκεται ακόμη στην πρώτη πράξη. Αφορά το προσχέδιο προϋπολογισμού. Θα καταλήξουν εν όψει της συνταγματικής δέσμευσης, σύμφωνα με την οποία το προσχέδιο πρέπει να κατατεθεί τη Δευτέρα.
Το θέατρο θα συνεχιστεί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να απαγγέλλουν αντιμνημονιακή πρόζα, υποδυόμενοι αυτούς που θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το Μνημόνιο! Το τρολάρισμα θα εμπλουτιστεί με την κατασκευή καρικατούρας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, λέει, θέλει την Ελλάδα να μείνει στο Μνημόνιο! Και μετεκλογικά, αναλόγως τα εισιτήρια που θα κόψει η παράσταση, θα συνεχιστεί ή, το πιθανότερο, θα κατέβει το έργο.
Χθες ο κυβερνητικός θίασος είχε και εσωτερική διανομή. Ο Λαζαρίδης και το Μαξίμου να ζητούν "σκληρή διαπραγμάτευση", ο Χαρδούβελης στον θεσμικά υπάκουο ρόλο του, ο Βενιζέλος να αναβάλλει για δεύτερη φορά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά. Χθες δεν είχε τζετ λανγκ όπως προχθές. Απλώς και οι δυο τους είχαν vertigo λόγω των δημοσκοπήσεων. Γι' αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος επιχείρησε να απαξιώσει πολιτικά τη δημοσκόπηση που φέρνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με 11 μονάδες. Οι κανόνες του συστήματος είναι αμείλικτοι: απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις, διότι διασπείρουν τον πανικό στους πολίτες!
Μετά το φιάσκο του με τη Μέρκελ, ο Σαμαράς επιχειρεί επικοινωνιακό μερεμέτισμα με την επίσκεψη Γιούνκερ την Παρασκευή. Υπάρχει η υπόσχεση με το πακέτο για την ανεργία. Χθες η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ενισχύσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, παρ' ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν υποβαθμισμένη αξία. Αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Αλλά "χρήματα υπάρχουν!" είναι έτοιμοι να διαλαλήσουν οι κάλπικοι αντιμνημονιακοί.
Κυριακή, κοντή γιορτή, όμως! Αν τελικώς ο θίασος ακολουθήσει μέχρι τέλους το ρεπερτόριο με την ψευδο-αφήγηση περί του τέλους του Μνημονίου, τότε θα αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν παραπλανώνται από την κατασκευή της εικονικής πραγματικότητας. Χθες στις ουρές του ΕΝΦΙΑ υπήρξε και ένας νεκρός. Στα χρόνια του Μνημονίου υπήρξαν 6.500 αυτοκτονίες και εκατομμύρια ζωές οδηγήθηκαν στην ανασφάλεια και τη φτώχεια. Το "happy end" δεν είναι εύκολο, αλλά προϋποθέτει να φύγουν τα πρωτοπαλίκαρα του Μνημονίου. Εκλογές!
πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)