Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΑΧ!Σε ΚΩΜΑ!Κάνουν Προσπάθειες Ανάνηψης(Αφιέρωμα)

ΣΥΓΚΟΠΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από το 2008!
Πάμε ολοταχώς για παγκόσμιο κραχ με πρώτο θύμα την Ελλάδα.
Έξι χρόνια μετά το μεγάλο παγκόσμιο κραχ του 2008, οι χρηματαγορές κινούνται ξανά στον ρυθμό του κραχ. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μόλις είχε την χειρότερη ημέρα του με κάθετη πτώση των τιμών του. Η χειρότερη των τελευταίων τριών χρόνων. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε ή κοντά σε "διόρθωση" με πτώση που κινείται άνω του 10% την Τετάρτη, εν μέσω αδυναμίας στην Ευρώπη, απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την γεωστρατηγική και το βάθαιμα της παγκόσμιας ύφεσης.


Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση άνω του 35,75% μέσα σε μια μέρα. Την μεγαλύτερη που καταγράφηκε παγκόσμια. Ακολουθεί το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με πτώση 35,11%. Κατόπιν το χρηματιστήριο της Ιταλίας με πτώση 18,45%, της Γαλλίας με πτώση 14,38%, ο DAX της Γερμανίας με πτώση ανάλογης τάξης 14,25%. Της Ισπανίας σημείωσε πτώση 12,9%.
Η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό τον πανικό που αρχίζει να κυριαρχεί στις αγορές, προκειμένου ο ελληνικός λαός να πιαστεί στον ύπνο. Τον παραμυθιάζουν ότι η πτώση του χρηματιστηρίου είναι λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Στήνουν δόκανο για τον ελληνικό λαό, ώστε οι τράπεζες να του δεσμέυσουν τις καταθέσεις σε περίπτωση κραχ.
Την ίδια ημέρα, δηλαδή σήμερα, είδαμε και την κατάρρευση της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Πλήγμα δέχτηκαν οι αγορές ομολόγων και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης μαζί και της Γερμανίας. Απ' ότι φαίνεται η αυριανή ημέρα για τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολογων της ευρωζώνης θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων πέντε ετών. Με την ΕΚΤ χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να αντιδράσει, εκτός από τον μηδενισμό του διατραπεζικού επιτοκίου.
Ο NASDAQ της Νέας Υόρκης κρατιέται με χίλια ζόρια και με παρεμβάσεις της FED και thw ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πτώση μόλις κατά 9,19%. Ενώ ο ΝΙΚΚΕΙ της Ιαπωνίας κρατήθηκε σε μια πτώση γύρω στο 8%. Το αν θα πάμε σε παγκόσμιο κραχ τις επόμενες δύο ημέρες θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορούσει να κρατηθεί η χρηματιστική αγορά της Νέας Υόρκης και οι αγορές της Άπω Ανατολής. Περίπου 3-4 τρις δολάρια χρειάζονται άμεσα για να περιοριστεί ο πανικός στις αγορές και για να μην προκύψει κραχ μέχρι το σαββατοκύριακο.
Ταυτόχρονα, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να πέφτει πλησιάζοντας τα 80 δολάρια του βαρέλι, κάτι που προκαλεί σοκ στις αγορές Junk Bonds, δηλαδή στην αγορά ομολόγων πολύ υψηλού ρίσκου και αντίστοιχων αποδόσεων με τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως οι υπερεθνικές εταιρείες υδρογοναθράκων και ενέργειας. Επειδή η δανειοληπτική ικανότητα των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αξία των αποθεμάτων τους, οι πτωτικές τιμές των βασικών εμπορευμάτων, αυξάνουν τον κίνδυνο ότι οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς χρηματοδότησης σε περίπτωση που οι ρευστοποιήσεις συνεχίσουν. Ομόλογα junk εκδίδονται από εταιρείες ενέργειας, τα οποία έχουν κάνει ένα ρεκόρ 17% των 294 δισεκατομμυρίων δολάρια των ομολογιακών δανείων υψηλής απόδοσης που πωλούνται στις ΗΠΑ αυτό το έτος, έχουν κατά μέσο όρο χάσει περισσότερο από 4% της αξίας τους στην αγορά από την έκδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία από Bloomberg.
Το στοίχημα είναι που θα βρουν διέξοδο τα τεράστια κεφάλαια που αποσύρονται από τους τίτλους αυτές τις ημέρες. Αν δεν βρουν καλύτερες τοποθετήσεις, τότε το γενικό ξεπούλημα θα συνεχιστεί προκαλώντας πανικό και τελικά κραχ στις αγορές. Όμως ακόμη κι αν το παγκόσμιο σύστημα αγορών γλυτώσει το κραχ τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα δεν έχει αποσοβηθεί. Κάθε βήμα, κάθε μέτρο, κάθε διάσωση της χρηματαγοράς απλά προετοιμάζει ένα νέο ακόμη πιο ισχυρό κραχ.
Αν λοιπόν το επόμενο διήμερο οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ, να ξέρετε ότι οι τράπεζες θα είναι πρώτες που θα κλείσουν. Πρώτα και κύρια στην Ελλάδα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να πιαστείτε στην φάκα, τότε φροντίστε να αποτραβήξετε τις καταθέσεις από τις τράπεζες το επόμενο διήμερο. Αλλιώς οι καταθέσεις σας θα δεσμευτούν προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες από τις συνέπειες του κραχ. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.
Σχόλιο της Ημέρας, 15/10/2014, dimitriskazakis.blogspot.com
«Βαθύ κόκκινο» στη Γουόλ Στριτ, πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου
Ένα εκρηκτικό μείγμα ανησυχιών για ενδεχόμενο αποπληθωρισμό στις ΗΠΑ, πιθανότητα αναζωπύρωσης της κρίσης στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με ασθενή στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, προκάλεσε την Πέμπτη μεγάλη βουτιά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Στη Γουόλ Στριτ επικρατούσε κλίμα «πανικού» από την αρχή της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά έως και 400 μονάδες (-1,62%) βάζοντας πλώρη για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα τριών ετών.

Σε αρνητική τροχιά κινούνταν και ο Standard & Poor’s 500 ο οποίος σε κάποια στιγμή βρέθηκε 9% χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό που είχε καταγράψει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Nasdaq θεωρείται ότι τεχνικά εισήλθε σε ζώνη διόρθωσης.

Οι πωλήσεις μετριάστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης και ο Dow Jones έκλεισε στις 16.141,74 μονάδες (-1,06%), ο S&P 500 στις 1.862,49 μονάδες (-0,81%) και ο Nasdaq στις 4.215,32 μονάδες (-0,28%).

Την ίδια ώρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε κάτω από το 2%, φτάνοντας το πρωί σε χαμηλό ημέρας έως και το 1,873%.

Το κακό κλίμα τροφοδότησαν μία σειρά αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία: Ο μεταποιητικός δείκτης για την περιοχή της Νέας Υόρκης σημείωσε σημαντική πτώση τον Οκτώβριο• οι τιμές παραγωγού έπεσαν 0,1% το Σεπτέμβριο (οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,1%) και, τέλος, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν για πρώτη φορά το τελευταίο οκτάμηνο.

Τους φόβους των επενδυτών ενισχύει ο πρόσφατος κύκλος απογοητευτικών ειδήσεων από την Ευρωζώνη και η βαθύτερη ανησυχία είναι ότι τυχόν επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία θα επηρεάσει και την αμερικανική, εξωθώντας τη Fed να διατηρήσει την πολιτική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων για περισσότερο χρόνο από όσο αρχικά αναμενόταν.
πηγή: in.gr,left.gr
Κατρακύλα για Dow Jones - Στα κόκκινα οι ευρωαγορές
Πτώση 173 μονάδων (αν και είχε φτάσει στο -460) για Dow Jones.Γλίτωσε τα χειρότερα στο τέλος η Wall. Βουτιά και στις ευρωαγορές. Ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη
Στα κόκκινα βρέθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με σημαντικές απώλειες στους αμερικανικούς δείκτες, αν καιπρος το τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκε η πτώση, γλιτώνοντας το βατερλό.
Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,06% στις 16.141,74 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,28% στις 4.215,32 και ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 0,81% στις 1.862,49
katrakula-gia-dow-jones---sta-kokkina-oi-eurwagoresΟι επενδυτές μεταξύ άλλων ανησυχούν ιδιαίτερα για τα αρνητικά μηνύματα τηςπαγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά και -ειδικότερα- της Γερμανικής οικονομίας, και λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωαγορές -που δέχτηκαν και αυτές ισχυρές πιέσεις- οι αμερικανικού δείκτες κατέγραφαν απώλειες άνω του 2% κατά το μεγαλύτερο μέρος τις συνεδρίασης. Ωστόσο, το τελευταίο μισάωρο περίπου οι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά στη Wall Street και εκεί που ο Dow Jones είχε φτάσει να χάνει πάνω από 400 μονάδες, περιόρισε τις απώλειες του στις 173 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq έφτασε κοντά στο να γυρίσει σε θετικό πρόσημο.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 16.141,74 μονάδες, χάνοντας 173,45 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 4.215,32 μονάδες, χάνοντας 11,85 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.862,49 μονάδες, μειωμένος κατά15,21 μονάδες ή -0,81%.
Στο ταμπλό, η Intel έχασε 3,7%, μετά την υποβάθμιση της από την Morgan Stanley σε underweight, από equal weight.
Στο -6,5% βρέθηκε η KeyCorp, καθώς ανακοίνωσε πτώση 13% στα κέρδη τρίτου τριμήνου.
Επίσης, στο -5,3% βρέθηκε η Bank of America καθώς τα τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου του έτους ανήλθαν στα 168 εκατ. δολάρια, από 2,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.
Οι αρχικές μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street για άλλη μια συνεδρίαση προκλήθηκαν ειδικότερα από την απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ (0,3%), τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bank of America (πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο), η εξάπλωση του ιού Εμπολα και οι ανησυχίες για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Μίνι sell off στις ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βούλιαξαν σε χαμηλό 10 μηνών, υπό τις πιέσεις δεικτοβαρών μετοχών, απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων και αβεβαιότητας για την επαναφορά της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 2,83% στις 6.211,64 μονάδες, ο γερμανικός DAXυποχώρησε κατά 2,87% στις 8.571,95 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 3,63% στις 3.939,72 μονάδες.
Oπως σχολίαζε το Reuters, οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στην ασφάλεια των ομολόγων της ευρωζώνης και κυρίως στα γερμανικά, προκαλώντας πτώση των επιτοκίων.
Απογοητευτική ήταν και η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις ρευστοποιήσεις να κοστίζουν σχεδόν 60 μονάδες στον γενικό δείκτη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά κατά 6,25% στις 888,93 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το -10,05%. Μέσα σε δύο ημέρες κατέγραψε απώλειες της τάξης του 11,6%. 
thetoc.gr
"Μάζεψε" το selloff στο φίνις η Wall
Σε αρνητικό έδαφος αλλά με αισθητά περιορισμένες απώλειες έκλεισε μια έντονη συνεδρίαση με πρωταγωνιστή τις ανησυχίες γύρω από την Ευρώπη, τον Έμπολα αλλά και την αμερικανική οικονομία, η Wall Street. Τριψήφιες απώλειες για τον Dow που γλίτωσε όμως τα χειρότερα, καθώς βρέθηκε να σημειώνει «βουτιά» άνω των 400 μονάδων ενδοσυνεδριακά.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τις ευρωαγορές και υπό το βάρος των απογοητευτικών μάκρο, το αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκίνησε σε… βαθύ κόκκινο τις σημερινές συναλλαγές, με την εικόνα μαζικών ρευστοποιήσεων να επιδεινώνεται κατά την διάρκεια της ημέρας και όλους τους μετοχικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες άνω του 2%. Ωστόσο, την τελευταία ώρα πριν το κλείσιμο οι δείκτες επιδόθηκαν σε προσπάθεια ανάκαμψης, με τους αναλυτές να αποδίδουν μέρος αυτής στην σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου και τους μεγάλους όγκους συναλλαγών.

Θετικό αντίκτυπο στην επενδυτική διάθεση είχαν καιτα σχόλια της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, που έκανε λόγο για βιώσιμη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Δείκτες – Στατιστικά
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 173,450 μονάδες (1,06%) κλείνοντας στις 16.141,74 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,85 μονάδων (0,28%) και έκλεισε στις 4215,32 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 15,21 μονάδων (0,81%) κλείνοντας στις 1862,49 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 6 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε ηJohnson and Johnsonκλείνοντας στα 98,21 δολάρια με άνοδο 1,20 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,24%. Ακολούθησαν ηDu Pontμε κέρδη 0,83% και κλείσιμο στα 66,43 και ηGeneral Electric, η οποία έκλεισε στα 24,28 δολάρια με άνοδο 0,75%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν ηJP Morgan Chase(-4,24%), ηWal-Mart Stores(-3,57%) και ηMerck(-2,84%).

Ισχυρή ήταν η ζήτηση για κρατικά ομόλογα ΗΠΑ την Τετάρτη με την απόδοη των 10ετών treasuries να υποχωρεί κάτω από το 2%. Κέρδη για τρίτη διαδοχική ημέρα για τον χρυσό. Σε χαμηλό 2 ετών αλλα με μικές απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο.

Στο "μέτωπο" της οικονομίας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν το Σεπτέμβριο, ένδειξη ότι οι καταναλωτές παρέμειναν επιφυλακτικοί καθώς οδεύουν προς το τέλος του έτους.

Ειδικότερα,οι λιανικές πωλήσειςυποχώρησαν 0,3%από τον Αύγουστο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 442,7 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αυτή ήταν η πρώτη υποχώρηση των πωλήσεων από τον Ιανουάριο.Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για ηπιότερη πτώση 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Είχαν προβλέψει άνοδο 0,3% χωρίς να περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 4,3% το Σεπτέμβριο.

Πτωτικά κινήθηκανκαιοι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριοστις ΗΠΑ, ακόμη μία ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ήπιες στην αμερικανική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση που μετρά τις αλλαγές στις τιμές που παίρνουν οι εταιρίες όταν πωλούν αγαθά και υπηρεσίες, μειώθηκε κατά 0,1% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση του δείκτη σε περισσότερο από ένα χρόνο, μετά από τα αμετάβλητα επίπεδα που καταγράφηκαν τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν προβλέψει ότι οι τιμές παραγωγού θα αυξάνονταν κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ,η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέατης Νέας Υόρκης επιβράδυνε αισθητά τον Οκτώβριο, μετά το άλμα του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of New York.Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε στις 6,2 μονάδες τον Οκτώβριο μετά την άνοδο του τον προηγούμενο μήνα κοντά σε υψηλό πέντε ετών στις 27,5 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 21,0 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, τα βλέμματα στράφηκαν  στη μεγάλη πτώση κερδών που ανακοίνωσεη Bank of Americaγια το γ’ τρίμηνο, καθώς οι νομικές επιβαρύνσεις έπληξαν και πάλι το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο τραπεζικός κολοσσός κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.  Ειδικότερα, η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη 168 εκατ. δολ. από 2,5 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν νομικές επιβαρύνσεις 5,6 δισ. δολ. ενώ το προηγούμενο έτος είχαν φτάσει τα 1,1 δισ. δολ. Η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί κατά 0,79% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.


Πηγή:www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)