Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΜπΑλΤάκο-ΣΑΜΑΡΑ,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

ΤΣΙΠΡΑΣ:"Ο λαός μας έκανε με τους αγώνες του ένα μεγάλο βήμα.Τις επόμενες εβδομάδες θα κληθεί να το ολοκληρώσει.Ανατρέποντας τους κυβερνητικούς και μνημονιακούς σχεδιασμούς.Και δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη, μαχητική πλειοψηφία, που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και αναμενόμενα εμπόδια. Είμαι βέβαιος ότι ο νέος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη."



Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς, ενόσω το πολιτικό παιχνίδι ενόψει Προεδρικής εκλογής βρίσκεται σε εξέλιξη, ένας-ένας οι ανεξάρτητοι βουλευτές εμφανίζουν αρνητική στάση. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσαν χθες ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε. Στ. Δήμας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απλώς επέλεξαν την επίσπευση της προεδρικής εκλογής με το βλέμμα στραμμένο στην επιδίωξη "διαχειρίσιμης ήττας" στις εκλογές, αλλά και με την επιδίωξη να κληροδοτήσουν στην επόμενη κυβέρνηση την "καυτή πατάτα" της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
left.gr
Προετοιμάζουν την ήττα τους
Η υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας που προβάλλουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος σηματοδοτεί την προσπάθειά τους να διαχειριστούν την άκαρπη προεδρική εκλογή με όρους "αξιοπρεπούς ήττας". Η πρόταση δεν διεισδύει σε άλλους χώρους, ενώ με το ζόρι την υποστηρίζει ο Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε για "πρόσωπο ευπαρουσίαστο διεθνώς". Πρόκειται για αμυντική κίνηση του Σαμαρά με στόχο να ενοποιήσει τις διιστάμενες πτέρυγες του κόμματός του, παραμονή της επικείμενης εκλογικής συντριβής του.
Δεν γνωρίζουμε αν η υποψηφιότητα Δήμα θα παραμείνει και στις τρεις ψηφοφορίες, όπως έσπευσε να προαναγγείλει ο Σαμαράς. Δεν είναι ασυνήθιστο, στην τρίτη ψηφοφορία, αναλόγως της έκβασης των δύο πρώτων, να κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα, προερχόμενη από τον χώρο του καταρρέοντος δικομματισμού. Άλλωστε, σε αυτή τη φάση, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου είναι αναγκασμένο να διαφοροποιείται από τη Ν.Δ., χωρίς βεβαίως να διαταράσσει την... "κυβερνητική σταθερότητα"!
Η προεδρική εκλογή, με την έμφαση στο όνομα του υποψηφίου, προβάλλεται ως πρόκριμα για την επομένη των εκλογών. Προδιαθέτει για τις αποδιαρθρωτικές τάσεις που θα απλωθούν στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα ως λογική συνέπεια της εκλογικής καταδίκης τους. Επίσης η έμφαση στο όνομα του υποψηφίου αποσκοπεί στην παράκαμψη των ουσιαστικών πολιτικών διλημμάτων, που αφορούν τα σκληρά μέτρα, που ήδη έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση με το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη, για το οποίο οι νεοδημοκράτες φωστήρες κάνουν την πάπια και το υποβαθμίζουν ως ένα... οποιοδήποτε χαρτί διαπραγμάτευσης!
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκροτήσει πολιτικά την προεδρική πλειοψηφία, καθώς πάνω της πλανάται το βάρος των παλαιών και του νέου Μνημονίου. Είναι λαϊκά απονομιμοποιημένη, αλλά και απομονωμένη μέσα στη Βουλή. Ο ένας μετά τον άλλον οι ανεξάρτητοι βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ' αυτή τη Βουλή. Επίσης οι διαδικασίες διάλυσης των ΑΝ.ΕΛΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., που προς στιγμήν φάνηκε να πυροδοτούνται από το κυβερνητικό παρασκήνιο, δεν επιβεβαιώνονται.
Σαμαράς και Βενιζέλος μοιάζει να οδηγούνται σε παράδοση, υπολογίζοντας μόνο στον περιορισμό της ήττας τους. Τις κρίσιμες μέρες μέχρι τις εκλογές είναι πιθανό να επιχειρήσουν να αλλοιώσουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, με ένταση και αυταρχισμό (πώς να εξηγήσουμε τη στάση τους στην υπόθεση του Ρωμανού;), ενώ προσβλέπουν πάντοτε στην ωμή παρέμβαση των αγορών, αλλά και τα συχαρίκια του Σόιμπλε. Επιχειρούν να ανασυνταχθούν, καραδοκούν μετεκλογικά. Θα διαψευστούν όπως και τώρα!
πηγή: Αυγή
Απονενοημένο διάβημα της κυβέρνησης να επισπεύσει τις εκλογές 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απονενοημένο διάβημα» την κίνηση της κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Επί τέλους τώρα γνωρίζουμε ότι στις 29 Δεκέμβρη τερματίζεται η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων. 
Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε: "Ευτυχές το νέο έτος". Γιατί το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μια ισχυρή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσπευση των διαδικασιών, κάτι που επί της ουσίας εδώ και καιρό ζητά η αντιπολίτευση, με τη κυβέρνηση να το αρνείται ως δήθεν πρόταση αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας, έγινε χθες πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξ ανάγκης και όχι από επιλογή».
Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα κυβερνούσε με ψέματα και προς τα έξω και προς τα μέσα», επισημαίνοντας: «Τώρα, ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να ζητήσει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα με 180 και όχι με 151 βουλευτές. Γιατί στην ουσία αυτό θα ζητήσει από τις τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή. Όχι απλά να ψηφιστεί ο νέος ΠτΔ, αλλά να ψηφιστούν πακέτο και τα προαπαιτούμενα και τα νέα σκληρά μέτρα της συνέχισης του μνημονίου που πάνε μαζί με τη προοπτική συνέχειας της κυβερνητικής θητείας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως  «ο λαός, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη, μαχητική πλειοψηφία, θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και αναμενόμενα εμπόδια.  Είμαι βέβαιος ότι ο νέος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Ολόκληρη η ομιλία του Α. Τσίπρα
Η τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα
Τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστώ τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, αλλά και τις ξένες πρεσβείες, για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν την εκδήλωση. 
Μια εκδήλωση που δεν είναι εσωστρεφής αλλά, αντίθετα, εξωστρεφής, γιατί αφορά την κατάθεση στην κοινωνία για συζήτηση και εμπλουτισμό, των προγραμματικών προτάσεων του κόμματός μας για τον τουρισμό που αποτελεί έναν από τους πλεονεκτικότερους κλάδους για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Η σημερινή εκδήλωση, όμως, πραγματοποιείται μία μόνον ημέρα μετά το απονενοημένο διάβημα της κυβέρνησης να επισπεύσει τις εκλογές.
Μια μέρα μετά την παραδοχή από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο.
Η επίσπευση των διαδικασιών για τη Προεδρική εκλογή από μια Βουλή πολιτικά απονομιμοποιημένη αλλά και αδύναμη να δώσει την ευρεία συναίνεση που απαιτεί ο νομοθέτης για την εκλογή ΠτΔ, ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λαϊκή ετυμηγορία.
Και επί τέλους τώρα γνωρίζουμε ότι στις 29 Δεκέμβρη τερματίζεται η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων.
Και το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μια ισχυρή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσπευση των διαδικασιών, κάτι που επί της ουσίας εδώ και καιρό ζητά η αντιπολίτευση, με τη κυβέρνηση να το αρνείται ως δήθεν πρόταση αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας, έγινε χθες πρωτοβουλία της κυβέρνηση εξ ανάγκης και όχι από επιλογή.
Γιατί η πολιτική της έχει φτάσει πια σε καταστροφικά αδιέξοδα.
Γιατί η αντίδραση της κοινωνίας σ' αυτή την πολιτική έχει προσλάβει καθολικό χαρακτήρα.
Ο λαός και οι πολίτες είναι που υποχρεώνουν τη συγκυβέρνηση σ' αυτή την αναδίπλωση και τη φυγή προς τα μπρος.
Κι από την άποψη αυτή, η επίσπευση των εξελίξεων αποτελεί μια σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη.
Στις εκλογές που έρχονται θα αντιπαρατεθούν δυο ξεκάθαρα εναλλακτικά πολιτικά σχέδια για την πατρίδα μας:
Από τη μια το σχέδιο του κ. Σαμαρά, που θέλει το Μνημόνιο καθεστώς. Όπως περιγράφεται άλλωστε στα emails προς την τρόικα και από τις αποκαλύψεις για το ασφαλιστικό, τις περικοπές, τους νέους φόρους
Από την άλλη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα, με σιγουριά και ασφάλεια, από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης όπως το περιγράψαμε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς, όλο το προηγούμενο διάστημα κυβερνούσε με ψέματα και προς τα έξω και προς τα μέσα.
Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
 Έλεγε ψέματα έξω, στους εταίρους ότι έχει 180 βουλευτές που θα τον αφήσουν να συνεχίσει τον καταστροφικό του κατήφορο.
Έλεγε ψέματα μέσα, στο λαό ότι έχει έτοιμη τη συμφωνία για το χρέος.
Αναγκάζεται τώρα  να παραδεχθεί ότι δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Ούτε βέβαια τόλμησε να φέρει αυτά που έχει συμφωνήσει προς ψήφιση στη βουλή.
Μόνο που τα emails δεν έμειναν κρυφά και οι δεσμεύσεις του κου Σαμαρά προς τη τρόικα, έχουν δει το φως του ήλιου.
Κάπως έτσι πήγαμε από την πολυθρύλητη «έξοδο από το μνημόνιο», στο «βαθύ σκοτάδι». 
Και τώρα, ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να ζητήσει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα με 180 και όχι με 151 βουλευτές.
Γιατί στην ουσία αυτό θα ζητήσει από τις τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή.
Όχι απλά να ψηφιστεί ο νέος ΠτΔ, αλλά να ψηφιστούν πακέτο και τα προαπαιτούμενα και τα νέα σκληρά μέτρα της συνέχισης του μνημονίου που πάνε μαζί με τη προοπτική συνέχειας της κυβερνητικής θητείας.
Θέλω να στείλω, όμως, ένα καθαρό μήνυμα.
Το 2014 δεν είναι 2012.
Η τρομοκρατία δεν περνάει και γελοιοποιεί τους φοβισμένους που επιδιώκουν να φοβίσουν το λαό.
Δεν είναι οι αγορές αυτές που θα καθορίσουν το δικαίωμα ενός λαού στην αξιοπρέπεια.
Ας τα καταλάβουν καλά ορισμένοι.
Και μάλιστα αγορές που έχουν ούτως ή άλλως γυρισμένη τη πλάτη τους στην Ελλάδα.
Ο λαός μας που έχει υποφέρει τέσσερα χρόνια τώρα άδικες θυσίες χωρίς αντίκρισμα για ένα πράγμα μόνο φοβάται και τρομοκρατείται :
Μη τυχόν και συνεχιστεί αυτό το μαρτύριο των νέων μέτρων, των περικοπών στις συντάξεις, του ΕΝΦΙΑ, της ανεργίας, της κοινωνικής διάλυσης.
Και βέβαια έχει κάθε λόγο να το φοβάται αυτό γιατί τα προαπαιτούμενα, στα οποία έχει συμφωνήσει ο κος Σαμαράς δεν κρύβονται.
Δεν μπορεί να πάει ο κ. Σαμαράς για δεύτερη φορά με κρυφή ατζέντα στις εκλογές.
Τώρα δεν υπάρχει παραμύθι. Ποιος αλήθεια ξέχασε τη περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» του κου Σαμαρά το 2012;
Έτσι λοιπόν, πάμε σε μια αναμέτρηση όπου το μεγάλο δίλλημα είναι τα προαπαιτούμενα.
·              Θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα;
·              Θα εφαρμοστεί ο μηχανισμός αυτόματης μείωσης των συντάξεων;
·              Θα απελευθερωθούν οι απολύσεις;
·              Θα επανέλθει το λοκ – άουτ;
·              Θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ;
Στην ουσία για αυτά θα ψηφίσουν οι βουλευτές στις17, 23 και 29 του Δεκέμβρη.
Ο Αλ. Τσίπρας με τον Παν. Λαφαζάνη και τη Ρένα Δούρου
Φίλες και φίλοι,
Αξιοποιώ την ευκαιρία που μου δίνεται, για να καλέσω όλους τους Έλληνες που έχουν πληρώσει και πληρώνουν το βαρύ κόστος της σημερινής πολιτικής σε δημοκρατική εγρήγορση.
Να καλέσω όλους τους πολίτες να μετατρέψουν την αντίθεσή τους στα μνημόνια, και στα e-mail του θράσους σε δύναμη αλλαγής και αλληλεγγύης.
Ο ελληνικός λαός σύντομα θα έχει να διαλέξει ποιος θα πραγματοποιήσει τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.
 Ποιος θα προασπίσει καλύτερα τα συμφέροντά του, ποιος θα απαλλάξει τη χώρα από την ασφυκτική και καταστροφική κηδεμονία των δανειστών.
Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ;
Ή ο ΣΥΡΙΖΑ της δημοκρατικής αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της εθνικής αντίστασης στην μετατροπή της Ελλάδας σε θυγατρική των μεγάλων συμφερόντων;
Ο λαός μας έκανε με τους αγώνες του ένα μεγάλο βήμα.
Τις επόμενες εβδομάδες θα κληθεί να το ολοκληρώσει.
Ανατρέποντας τους κυβερνητικούς και μνημονιακούς σχεδιασμούς.
Και δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη, μαχητική πλειοψηφία, που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και αναμενόμενα εμπόδια.  
Είμαι βέβαιος ότι ο νέος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. 
Γιατί μπορούμε να δώσουμε – και θα δώσουμε – λύσεις προς όφελος του λαού και του τόπου.
Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2013, έχουμε καταθέσει στην ελληνική κοινωνία – και ήδη παρουσιάζουμε εξειδικευμένο στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας –το ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
Το σχέδιο αυτό συναρθρώνεται με το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης,που εμείς ονομάζουμετο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Αυτό το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμα θα υλοποιήσουμε αντί του χρεοκοπημένου Μνημονίου από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης.
 Προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Είναι ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων για την ανασύνταξη της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επακριβώς κοστολογημένο και δημοσιονομικά ισορροπημένο.
Δεν έρχεται να προκαλέσει δημοσιονομικά ελλείμματα. Έρχεται να κλείσει μνημονιακές πληγές.
Με στοχευμένη αύξηση της δημόσιας δαπάνης, αλλά, ταυτόχρονα, και των δημοσίων εσόδων για τη χρηματοδότησή τους. 
Είναι ένα πρόγραμμα για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης.
Και η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης είναι προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.
Γιατί σήμερα, οι περισσότεροι Έλληνες περνούν τα καλοκαίρια σπίτια τους, βλέποντας τους ξένους τουρίστες να χαίρονται την Ελλάδα.
Εμείς, λοιπόν, θέτουμε ως στόχους της πολιτικής μας για τον τουρισμό:
1.           Την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού,
2.           Την ενίσχυση του ποιοτικού ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού,
3.           Την τόνωση της μικρής και μεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο left.gr
Το σχέδιο του Σαμαρά λέγεται "εκδίκηση". Αποθανέτω μετά των αλλοφύλων
Μια μόνο κουβέντα για το κλίμα των επομένων εβδομάδων και ως τις εθνικές εκλογές: ήδη τα επικοινωνιακά επιτελεία των κυβερνητικών και λοιπών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων εντός και εκτός συνόρων, ξεκίνησαν τον οικονομικό πόλεμο. Είναι σχεδιασμένη η επιχείρηση πρόκλησης πανικού για να αποσυρθούν οι καταθέσεις, να καταρρεύσει το χρηματιστήριο και να καλπάζουν τα περίφημα σπρεντ, ώστε να είναι αδύνατος ο δανεισμός κρατικός και ιδιωτικός. Η ρευστότητα, που λένε.
Το σχέδιο του Σαμαρά λέγεται "εκδίκηση". Αποθανέτω μετά των αλλοφύλων. Να δείτε τι έχετε να πάθετε, μετά από μένα. Κατακαμένη γη στον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον ο λαός δεν ανανεώσει την εντολή στη μνημονιακή βαρβαρότητα και επιθυμεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, μια ανάσα ελπίδας.
Το σχέδιο εκδικητικής ανωμαλίας του Σαμαρά, όμως, δεν θα αποτύχει μονάχα γιατί είναι βρόμικο και αντιπατριωτικό. Θα αποτύχει γιατί η τάξη του, οι δικοί του που μας χρεοκόπησαν, είναι μια μειοψηφία. Οι πολλοί δεν έχουν χρεόγραφα, καταθέσεις, περιουσίες, χαβιάρια, γιοτ και Πόρσε.'Εχουν την ψήφο τους και την αξιοπρέπειά τους.
Δημήτρης Τρίμης
efsyn.gr
AΛΛΑ:
Σχετικές δηλώσεις-ανακοινώσεις:
Σχετικές δηλώσεις-αντιδράσεις:
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)