Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

θα υπαρχει χρημα κ αγορες στον σοσιαλισμο?

την καταργηση του χρηματος δεν την εχει αναφερει ουτε ο μαρξ...αυτη μπορει να πραγματοποιηθει σε παγκοσμια κλιμακα οταν ανεβει το οικονομικο κ μορφωτικο επιπεδο ολων των λαων, κ θα το αποφασισουν οι ιδιοι οι λαοι, πολλα χρονια μετα τις νικες των επαναστασεων..φεξε μου δηλ. κ γλυστρησα..
διοτι το χρημα σαν τετοιο, λειτουργει χρονια στις αγορες κ στις κοινωνιες(χιλιαδες χρονια), ενω ο καπιταλισμος μονο 230 περιπου..
κ στον σοσιαλισμο , θα υπαρχουν αγορες, αυτο που χρειαζεται ειναι η ρυθμιση τους, με μοχλο τις κρατικες τραπεζες,κ βοηθο τον συνειδητοποιημενο κ επαναστατημενο λαο, σε αυτο το πρωτο μεταβατικο κρατος..
ολα τα αλλα θα τα αποφυγουμε,οπως να στρεψουμε τον λαο βιαια στους αγρους (καμποτζη-πολ ποτ), οπου σκοτωθηκε ο μισος πληθυσμος στις θεωρητικες αγυρτιες του δικτατορα, οπως κ στην βιαιη κολλεκτιβοποιηση του σταλιν ,(το 1929?)με τραγικες συνεπειες την λιμοκτονια της αγροτιας..
αυτα τα εργα τα εχουμε ξαναδει στην ιστορια, κ ολοι πρεπει να εχουν βγαλει τα μαθηματα τους..
εγω δεν προκειται να σωσω τον κοσμο, γι αυτο κ παρα πολυ καιρο απειχα απο τα κοινα, γιατι δεν ειχα κατι να πω..
η κριση, με εβγαλε στην επιφανεια κ απο οτι βλεπω..την παγκοσμια εξεγερση, την αναμενει ο ιμπεριαλισμος σημερα..αρα ετοιμαζεται γι αυτο, προβοκαροντας ,ισως, μια προωρη εξεγερση, για να μπορει να την ελεγξει, κ να λικβινταρει ολοσχερως τα κινηματα, βοηθουμενος κ απο την δογματικη μυωπια, κ ανοητη βιασυνη της κολλημενης στα τσιτατα,αριστερας
ιδια η κριση, θα βγαλει τους παλιους αγωνιστες απο τα καβουκια τους,κ με την αλληλεπιδραση των νεων αγωνιστων ευελπιστω, να γινει μια ισχυρα εξωθερμη αντιδραση..ΙΔΩΜΕΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)