Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ,Πρωτοφανής Συνταγματική ΕΚΤΡΟΠΗ!(06-12-14)


Embedded image permalinkΣχέδιο οργανωμένο απο μέρες, προσπαθεί να δημιουργήσει  κλίμα τεχνητής έντασης κ φόβου, για να ανακόψει τον ερχομό της κυβέρνησης της ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, με ολοφάνερη εντολή ΣΑΜΑΡΑ,δημιουργεί επεισόδια στο κέντρο της αθήνας, για να τρομοκρατήσει τους μικροαστούς κ την μεσαία τάξη, που έχει ήδη κάνει μαζική στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδική μεταχείριση των ακροδεξιών της καταστολής, ενάντια στην εφηβική νεολαία κ στις κοπέλες.


ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ για ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ(γνωστοί-άγνωστοι),
που εκατοντάδες,σε επιχειρησιακό κλίμα, και χαιρετίζοντας τα άλλα σώματα ασφαλείας,από κοινού  ΕΠΕΔΡΑΜΑΝ στην ΓΣΕΕ,  στο ΕΚΘ,στα γραφεία της ΑΥΓΗΣ,στο πολυτεχνείο, στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ,που είχαν την τιμητική τους.

View image on Twitter

23:50 Καταγγελία στο Κόκκινο για τραυματισμένη στη ΓΑΔΑ. Ασθενοφόρο έχει πάει έξω από το κτίριο. Μάρτυρας καταγγέλλει στο Κόκκινο ότι οι ομάδες ΔΕΛΤΑ σκοπίμως ρίχνανε τις μηχανές πάνω στους διαδηλωτές. 23.38 Αθήνα: Από κατάληψη ΓΣΕΕ: διμοιρίες: επί της Αλεξάνδρας στο ύψος της Μαυροματέων, στην ΑΣΟΕ, στη Χέυδεν και Πατησίων στο ρεύμα της ΑΣΟΕ, δελτάδες και διμοιρία στην Γ' Σεπτεμβρίου και Φερρών και 50 ασφαλίτες στο Park Hotel επί της Αλεξάνδρας απέναντι από το Πεδίο του Άρεως. 23.37 Αθήνα: Ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια, άδεια η πλατεία Εξαρχείων, κόσμος εγκλωβισμένος στα γύρω μαγαζιά και πολυκατοικίες. 23:35 Αθήνα-ΓΑΔΑ: Πάνω από 200 οι προσαχθέντες μέχρι στιγμής, δεν επιτρέπουν στους δικηγόρους να μπουν μέσα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη, Σταθάς, Καραγιαννίδης και Διαμαντόπουλος είναι μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ με τους προσαχθέντες διαδηλωτές. 23.32 Αθήνα: Νέα συντονισμένη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Εξαρχείων με της αύρες, δακρυγόνα, χημικά και ΜΑΤ 

23:00 Θεσσαλονίκη: Συνέλευση αυτή την ώρα στο εργατικό κέντρο. 15 οι προσαγωγές και ένας ο τραυματίας από πέτρα που του πέταξε αστυνομικός των ΜΑΤ. 

Βίντεο απο την άγρια επίθεση των ΜΑΤ νωρίτερα στο ΕΚΘ. Τα ΜΑΤ χτυπούν ανελέητα και πετούν δακρυγόνα μέσα στο κτήριο:  

 22.34 Αθήνα: Επίθεση ασφαλιτών και ΔΕΛΤΑ στην κατειλημμένη ΓΣΕΕ, απωθήθηκαν αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήγαγαν ένα άτομα, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.  21.39 Αθήνα: Διαψεύδει η διοίκηση της ΓΣΕΕ τις πληροφορίες του MEGA οτι δόθηκε εντολή για εκκένωση. «Η ΓΣΕΕ δηλώνει πως δεν σκοπεύει να δώσει άδεια για εκκένωση της κατάληψης» 



23:00 Θεσσαλονίκη: Συνέλευση αυτή την ώρα στο εργατικό κέντρο. 15 οι προσαγωγές και ένας ο τραυματίας από πέτρα που του πέταξε αστυνομικός των ΜΑΤ. 

Βίντεο απο την άγρια επίθεση των ΜΑΤ νωρίτερα στο ΕΚΘ. Τα ΜΑΤ χτυπούν ανελέητα και πετούν δακρυγόνα μέσα στο κτήριο:   22.34 Αθήνα: Επίθεση ασφαλιτών και ΔΕΛΤΑ 

στην κατειλημμένη ΓΣΕΕ, απωθήθηκαν αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήγαγαν ένα άτομα, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.  21.39 Αθήνα: Διαψεύδει η διοίκηση της ΓΣΕΕ τις πληροφορίες του MEGA οτι δόθηκε εντολή για εκκένωση. «Η ΓΣΕΕ δηλώνει πως δεν σκοπεύει να δώσει άδεια για εκκένωση της κατάληψης» 


















View image on Twitter

xandra photography 

πέσιμο ΔΕΛΤΑ
View image on Twitter
-----------------------------------------

Καταγγελία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπόλαρη ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ την αντιμετώπισαν με τις ασπίδες τους
Δύο βίντεο «Για να έχουμε επίγνωση, περιφρονούν και τη βουλευτική ταυτότητα. Δεν θέλω να διαχωριστώ από τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θεωρώ πως όταν δείχνω βουλευτική ταυτότητα πρέπει να έχω την απαραίτητη πληροφορία» είπε, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση που είχε από τους αστυνομικούς όταν ζήτησε να μάθει το όνομα ενός ατόμου η προσαγωγή του οποίου έγινε μπροστά στα μάτια της.


«Μου έλεγαν ότι φροντίζουν για την ασφάλεια μου, σπρώχνοντάς με με τις ασπίδες τους. Όταν πήγαινε να μιλήσει ο συλληφθείς ήταν τρομοκρατημένος και δεν αισθανόταν την παραμικρή ασφάλεια, όταν βλέπει μία βουλευτή να την αντιμετωπίζουν με ασπίδες των ΜΑΤ».
-------------------------------------------
Ομάδα ασφαλιτών με κουκούλες στη Στουρνάρη 



Μεγάλη ομάδα ασφαλιτών μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη.   Πρόκειται για την ίδια ομάδα όπου κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια στη Στουρνάρη και επέστρεψε για να δώσει αναφορά στον διμοιρίτη. 
Δεύτερο βίντεο με τη «πορεία» των ασφαλιτών οι οποίοι προστίθενται στους προηγούμενους:

Ήταν τόσοι οι ασφαλίτες στους δρόμους της χώρας που τους είδε και το... Mega 
Media preview

Αναίτια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, μετά την χρήση αύρας και την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση. Επίθεση και στον δημοσιογράφο του Κόκκινου, Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη.


Αναίτια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, μετά την χρήση αύρας και  την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν και προσήγαγαν μια ομάδα νεαρών, μικρών σε ηλικία ενώ επίθεση δέχτηκε και ο δημοσιογράφος του Κόκκινου, Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης, ο οποίος επίσης χτυπήθηκε. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 προσαγωγές, ωστόσο, η επίθεση έγινε αναίτια, με τους προσαχθέντες να ξυλοκοπούνται. 
10.47 μ.μ. Η είσοδος της κατάληψης στη ΓΣΕΕ δέχτηκε επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας πριν από περίπου 25 λεπτά, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και 1 προσαγωγή, ενω σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο υπάρχουν 4 τραυματίες.
10.43 μ.μ. Μαζί με τις προσαγμένες γυναίκες μεταφέρεται και η Κ. Ιγγλέζη στη ΓΑΔΑ.
Media preview
10.37 μ.μ. Φωτογραφία απ' την ταράτσα της κατειλημμένης ΓΣΕΕ τώρα. (@Katalipsiesiea)
Embedded image permalink
10.23 μ.μ. Νέες επιχειρήσεις της αύρας στη Στουρνάρη.
Media preview
10.18 μ.μ. Η κλούβα στην οποία είχε μπει η Κ. Ιγγλέζη δεν έφυγε για τη ΓΑΔΑ, αλλά περίμενε να έρθουν γυναίκες αστυνομικοί για να πραγματοποιήσουν τους σωματικούς ελέγχους. Τότε μόνο κατέβηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
10.17 μ.μ. Από τις μοτορόλες της αστυνομίας ακούγεται: «Όπου βρίσκετε άτομα να τρέχουν, να τα συλλαμβάνεται».
10.09 μ.μ. 100 οι προσαγωγές ως τώρα στην Αθήνα.
Embedded image permalink
10.00 μ.μ. Ομάδα ασφαλιτών με κουκούλες στη Στουρνάρη: Μεγάλη ομάδα ασφαλιτών μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη. Πρόκειται για την ίδια ομάδα όπου κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια στη Στουρνάρη και επέστρεψε για να δώσει αναφορά στον διμοιρίτη.

9.51 μ.μ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη, Καραγιαννίδης, Διαμαντόπουλος και Σταθάς είναι στην ΑΓ. Κωνσταντίνου. Άλλες 4 κλούβες βρίσκονται τώρα εκεί, σύνολο τουλάχιστον 80 άτομα προς προσαγωγή. 
Διαμαρτυρία του Β. Διαμαντόπουλου που ζήτησε να μπουν χωριστά οι ανήλικοι προσαγόμενοι, και ο αστυνομικός του απαντούσε «ποιος είστε κύριε, να δω την ταυτότητά σας... Εγώ δέχομαι εντολές μόνο από τους υπουργούς μου», σε ειρωνικό στιλ, προκαλώντας βεβαίως την αντίδραση του βουλευτή. 
H Κ. Ιγγλέζη μπήκε στην κλούβα με τις κοπέλες που προσάγουν οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενη που δεν υπάρχουν γυναίκες αστυνομικοί, με αποτελέσμα οι γυναίκες που βρίσκονται ανάμεσα στους προσαχθέντες να πρέπει να υποστούν τη σωματική έρευνα από τους άνδρες της αστυνομίας.

9.46 μ.μ. Βίαιες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Αγρίνιο και αλλού σε βαθμό που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει κεντρική εντολή για τα όσα συμβαίνουν σήμερα από άκρη σε άκρη της χώρας.
9.44 μ.μ. Η διοίκηση της ΓΣΕΕ δηλώνει πως δεν σκοπεύει να δώσει άδεια για εκκένωση της κατάληψης.
9.40 μ.μ. Η στιγμή της επίθεσης της αύρας στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Ομόνοια. (φωτογραφία @catmagul)    
Media preview
9.34 μ.μ. Οδηγός ΗΣΑΠ "στο Κόκκινο 105,5": Πήραμε εντολή απλώς να περνούμε από τους σταθμούς και να μην επιβιβάζουμε πολίτες. 
9.31 μ.μ. Επιβεβαιώνεται η προσαγωγή του φωτορεπόρτερ Γ.Νικολαΐδης από δυνάμεις της ασφάλειας. Οδηγείται στην ΓΑΔΑ. Πρόκειται για 2η προσαγωγή δημοσιογράφου.
9.23 μ.μ. Οι φωτογραφίες του κέντρου της Αθήνας είναι εικόνες οργουελιανού εφιάλτη... (φωτογραφία @kinimatini)
Embedded image permalink
9.19 μ.μ. 3 κλούβες με 15-20 προσαγμένους η καθεμία, έχουν φύγει ήδη από Αγ. Κωνσταντίνου. Ο κόσμος που η αστυνομία προσάγει είναι πολύ νεαρής ηλικίας.
View image on Twitter
9.10 μ.μ. Φωτογραφίες από τα Εξάρχεια τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί ο φωτορεπόρτερ Γ. Νικολαΐδης. 
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
9.06 μ.μ. Στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Θέατρο στην Ομόνοια, οι αστυνομικοί προσάγουν δεκάδες παιδιά, «πιτσιρικάκια» όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε από τηλεφώνου, και τους στοιβάζουν σε κλούβες.
9.04 μ.μ. Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 32 προσαγωγές μέχρι στιγμής.
9.00 μ.μ. Σε στοά στην Αγ. Κωνσταντίνου, πολύ κοντά στα γραφεία της «Αυγής», οι αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει δεκάδες διαδηλωτές με σκοπό να τους προσαγάγουν. Ψάχνουν τα πράγματά τους.
8.54 μ.μ. Τρεις οι αύρες που επιχειρούν εναντίον ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, μπουλούκι με πάνω από 40 αστυνομικούς με πολιτικά κατεβαίνει την Σταδίου προς την Κάνιγγος, σε σχηματισμό μπλοκ πορείας. Συνοδεύονταν από 3 πολιτικές μοτοσυκλέτες, ενώ πολλοί είχαν ακουστικά ενδοσυνεννόησης. 
8.49 μ.μ. Η δημοσιογράφος της Αυγής Ειρήνη Λαζαρίδου έχει προσαχθεί στο ΑΤ Ομονοίας παρά το γεγονός ότι είχε ενημερώσει για την επαγγελματική της ιδιότητα.
8.43 μ.μ. Δεύτερη αύρα κατευθύνεται από Ομόνοια προς Πολυτεχνείο μέσω Πατησίων. Ακολουθούν διμοιρίες ΜΑΤ.
Media preview
8.42 μ.μ. "Επίθεση" με νερό από τον Αίαντα, ενώ δέχεται πλήθος από πέτρες - Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στην Στουρνάρη.
--------------------------------------------------------------
Πολιορκία των ΜΑΤ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ρίψη δακρυγόνων και συνεχείς προσαγωγές 
22.30: Αίματα από τραυματισμένο διαδηλωτή μέσα στο ΕΚΘ
21.00: Έξω από το ΕΚΘ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χαραλαμπίδου,ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης και το μέλος της Ε.Γ Γ. Παπακωσταντίνου. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ ξεκαθάρισε σε τηλεφωνική επικοινωνία πως φυσικά και δεν υπήρξε καμία εντολή από πλευράς της διοίκησης για εισβολή των ΜΑΤ.
20:59: Ασθενοφόρο έχει φτάσει στο ΕΚΘ να παραλάβει διαδηλωτή, που τραυματίστηκε από πέτρα που έριξαν αστυνομικοί. Ο διαδηλωτής έχει υποστεί διπλό θλαστικό τραύμα μετωπιαίας χώρας
20:32: Συνεχίζονται οι προσαγωγές γύρω από το ΕΚΘ. Αυτήν την ώρα γίνονται προσαγωγές 7 ατόμων, νεαρής ηλικίας, στην οδό Ολύμπου, λίγο πριν το ΕΚΘ.
20:29: Υπάρχουν τραυματίες μέσα στο ΕΚΘ. Οι διαδηλωτές ζητούν να παρέμβει η διοίκηση του ΕΚΘ, να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας για να μπορέσουν ασθενοφόρα να  προσεγγίσουν το σημείο.
20:25 2 προσαγωγές Ολύμπου με Ιασωνίδου. Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, διαδηλωτές βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πολυκατοικία Ολύμπου με Ιασωνίδου.
20:16 Νέα επίθεση των ΜΑΤ στο ΕΚΘ. Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ξαναμπούν στο ΕΚΘ, απωθήθηκαν από τους διαδηλωτές. ΜΑΤ έριξαν ξανά δακρυγόνα στο κτίριο.
20:14 Απόπειρα επανακατάληψης του ΕΚΘ: ΜΑΤ πλησιάζουν τους διαδηλωτές.  
20:08 Δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την πόρτα του ΕΚΘ και πέταξαν μέσα δακρυγόνα. Οχυρωμένοι μέσα διαδηλωτές.
20:05 Πριν από λίγο δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν εντός του ΕΚΘ και στη συνέχεια βγήκαν. Διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Ολύμπου. Συνολικά 4 διμοιρίες στην γύρω περιοχή.
19:57 Συνεχίζεται η επίθεση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στο ΕΚΘ. Διμοιρίες των ΜΑΤ στο σημείο.
19:54 Απρόκλητη επίθεση με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.
19:52 Αναβρασμός στο ΕΚΘ. Περικυκλωμένο το ΕΚΘ από μηχανές της αστυνομίας.
19:34 Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο ΕΚΘ.
17:51 Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματισμένων που φτάνουν στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των τραυματισμένων στο νοσοκομείο έχει φτάσει τους 15. Μάλιστα, θα γίνει εισαγωγή ενός από τους τραυματισμένους με κάκωση στο τύμπανο.
17:35 Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, 11 είναι οι τραυματίες στο Ιπποκράτειο, κυρίως γυναίκες.
15:43: Έληξε η πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
15:32: Υπό κατάληψη το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
15:22: Στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης έφτασε η πορεία. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ σε απόσταση 100 μέτρων από τους διαδηλωτές.
---
---
15:12: Βενιζέλου με Εγνατία η πορεία.
--------------------------------------------------------------------------------------------
8.37 μ.μ. Η αύρα μπήκε στα Εξάρχεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιήθηκε εναντίον κόσμου στις οδούς Σολωμού και Στουρνάρη. 
Media preview
8.30 μ.μ.
Συλλήψεις τώρα στο ξενοδοχείο Δηρός στην Αγ. Κωνσταντίνου, διαδηλωτών που προσπάθησαν να προστατευτούν καταφεύγοντας εκεί από τη μανία της αστυνομίας. Εϊναι σίγουρα αρκετές δεκάδες άνθρωποι.
8.20 μ.μ.
H αστυνομία σε προκλητική επίδειξη δύναμης στα Εξάρχεια.
Πριν από λίγα λετπά: Η αστυνομία επιτέθηκε ξαφνικά με τις 2 αύρες στον κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος στην Ομόνοια, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Η επίθεση με τα υδροβόλα συνοδεύτηκε από επίθεση των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ, σπρώχνοντας τον κόσμο στο μετρό, στο οποίο κατέβηκαν ακολουθώντας τους και διμοιρίες των ΜΑΤ, και στα γύρω στενά.
Embedded image permalink
ΜΑΤ κατεβαίνουν στο μετρό της Ομόνοιας κυνηγώντας διαδηλωτές
Embedded image permalink
Η Πατησίων κατεχόμενη από αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ, αύρες και ΔΕΛΤΑ.
8.15 μ.μ. Πληροφορίες ότι υπάρχει κόσμος στην Ομόνοια υπό αστυνομικό κλοιό. Λεπτομέρειες σε λίγο.
8.10 μ.μ.
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο της δολοφονίας, καθώς εκεί κατευθύνονται πολλοί από τους διαδηλωτές που επέστρεφαν από τα Προπύλαια. Ισχυρή αστυνομική παρουσία στη Χ. Τρικούπη. Κρότου λάμψης και χημικά στο Πολυτεχνείο και σε διάφορα σημεία ως την πλατεία Εξαρχείων. 
8.00 μ.μ. Επεισόδια στο Πολυτεχνείο. «Λιανίστε τους», η εντολή αξιωματικού της αστυνομίας όπως την άκουσε ρεπόρτερ του Κόκκινο 105,5, που επίσης αναφέρει συνεχείς προκλήσεις από τους αστυνομικούς και ασφαλίτες που ελέγχουν όποιον κινείται στην Πατησίων.
Μολότοφ στα αποκλεισμένα Εξάρχεια και χημικά.
7.55 μ.μ.
Embedded image permalink
Αύρες κατεβαίνουν από το Σύνταγμα προς την Πανεπιστημίου.  Ακολουθούν αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ που γιουχάρονται καθώς διασχίζουν τον δρόμο μπροστά στη Βουλή από τον κόσμο που έχει μείνει στο Σύνταγμα. Η πορεία έχει πλέον προσπεράσει τα Προπύλαια και οι διαδηλωτές ακολουθούν διάφορες κατευθύνσεις. (φωτ.: @ptsiaras)
Embedded image permalink
Και καθώς περνάνε μπροστά από τη Βουλή:
7.50 μ.μ.
Στην Πανεπιστημίου κινείται η πορεία όπου και έχει πλέον μεταφερθεί η ένταση, και αρκετοί διαδηλωτές επιστρέφουν προς το Σύνταγμα όπου τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα - άλλωστε πολλοί διαδηλωτές παρέμειναν εκεί μετά το πέρασμα της πορείας. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.
7.40 μ.μ.
Συγκρούσεις με την αστυνομία που φαίνεται πως παίρνουν έκταση. Ακούγονται σποραδικά δακρυγόνα, κρότου λάμψης και σπασίματα. Στο κάτω μέρος της Πλ. Συντάγματος η πορεία, καθώς η Β. Γεωργίου είναι κλειστή από ΜΑΤ. Αλυσίδες περιφρούρησης στο σημείο που βρίσκονται οι Σύροι πρόσφυγες, για να μην επιτεθεί η αστυνομία σε περίπτωση συγκρούσεων. Νωρίτερα κάηκαν κάποια ρούχα έξω από το Ζara της Σταδίου και σπάστηκε η βιτρίνα. 
7.35 μ.μ. 
Embedded image permalink
Από την Αθήνα ως το Φέργκιουσον, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη
7.30 μ.μ. Η διαδήλωση στη Σταδίου:
Κάποιες αναφορές στα social media για σπασμένες στάσεις και ζημιές στο Zara. Πολλές διμοιρίες ΜΑΤ ανεβαίνουν την Πανεπιστημίου παράλληλα στην πορεία που κινείται με γρήγορο ρυθμό προς το Σύνταγμα.
7.25 μ.μ.  Εξαιρετικά μεγάλη η πορεία, που διανύει τώρα τη Σταδίου προς την πλ. Κλαυθμώνος. Καθώς το μεσαίο τμήμα της πορείας περνούσε από τη συμβολή Σταδίου με Μπενάκη, έβλεπες χιλιάδες διαδηλωτές ακόμα να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου στο αντίστοιχο ύψος. Η αστυνομία απέσυρε τις κλούβες που είχε στην Κοραή και κρατά διακριτική παρουσία. Παλμός και συνεχή συνθήματα, για τον Αλέξη, τον  Ρωμανό, την αστυνομική βία.
7.20 μ.μ.: Η πορεία στο τέλος της Πανεπιστημίου
Embedded image permalink
7.10 μ.μ.
Ξεκίνησε η διαδήλωση, που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου, όλων των πολιτικών «αποχρώσεων» αν κάπως πρέπει να περιγράψουμε τη σύνθεσή του. 
Embedded image permalink
Η πορεία μόλις ξεκίνησε
Η φετινή επέτειος από τη δολοφονία πέφτει Σάββατο, όπως ήταν Σάββατο και το 2008, όταν στις 9 το βράδυ ο αστυνομικός Επ. Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ακολούθησε ένα ξέσπασμα οργής, μια εξέγερση που κράτησε εβδομάδες.
Στο τόπο της δολοφονίας νωρίτερα σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι, ιδίως νεαρά παιδιά, στέκονταν μπροστά στο μνημείο για τον Αλέξη, μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή. Στις 9.30 το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο για να τιμήσει τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη. 
6.30 μ.μ.: 
Το πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης έχει ήδη κατέβει στο δρόμο:. Κλειστή η Πανεπιστημίου. Χιλιάδες οι διαδηλωτές, ακριβέστερη εκτίμηση αργότερα.
Embedded image permalink

Πηγές:left.gr -stokokkino.gr-alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)