Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος πακιστανού μετανάστη στην Κοκκινιά

Μάλιστα ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άκουσαν τους επιτιθέμενους να φωνάζουν στον νεαρό «να φύγετε από την χώρα». 
Όπως μαρτυρά βίντεο-ντοκουμέντο, δύο δράστες χτύπησαν άγρια 50χρονο μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος σωριάστηκε στο δρόμο και περίμενε το ασθενοφόρο. Με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, περιέγραψε 




πως τον χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές, ακόμη και με... σιδηρογροθιές. "Ήρθε από πίσω ένας και με χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια με χτύπησε και ο δεύτερος. Μόλις γύρισα να δώ με χτυπούσαν και οι δύο στα πρόσωπο με σιδηρογροθιές", είπε ο Μοχάμεντ Ιλίας, θύμα της επίθεσης. Η επίθεση, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 50χρονος περπατούσε αμέριμνος, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση πισώπλατα, κοντά στο σπίτι του στην Παλιά Κοκκινιά. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στο Αττικό Νοσοκομείο και χθες το βράδυ πήρε εξιτήριο. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα κάνει λόγο για ρατσιστική επίθεση, ενώ την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Στις καταγγελίες μάλιστα που έγιναν στην ιστοσελίδα iefimerida, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φώναζαν στο θύμα "να φύγετε από τη χώρα". Ο 50χρονος μετανάστης, αν και ήταν αιμόφυρτος προσπάθησε να δεί προς τα που έφυγαν οι δράστες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία οι δράστες έφυγαν πεζοί μέσω της Οδού Κορυτσάς και χάθηκαν στα στενά. Οι συμπατριώτες αλλά και οι γείτονες του 50χρονου από το Πακιστάν, κάνουν λόγο για έναν φιλήσυχο μετανάστη, πατέρα 4 παιδιών, που ζει και εργάζεται στην χώρα μας εδώ και 16 χρόνια, ο οποίος πέρσι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του. 

πηγή: megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)