Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, στην ΜΑΝΙΑ!

Σήμερα η Μάνια Παπαδημητρίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη Βουλή για τον ρατσισμό. Είπε πως πριν μερικά χρόνια άκουγε συχνά να λέγεται ότι "οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές". Όταν διαφωνούσε, λάμβανε την απάντηση "Μάνια, είσαι υπερβολική".

Λίγες ώρες μετά διακινήθηκε από κίτρινα μέσα, όπως τα parapolitika.gr, μία απαράδεκτη φωτογραφία με ένα εμετικό σχόλιο για την ίδια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε μία -νεοσυντηρητική- έξαρση, διάφοροι συντάκτες... κοκκίνισαν γιατί η βουλευτής δε φορούσε στηθόδεσμο. Η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε (τονίζουμε, η συζήτηση αφορούσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!) ήταν άνευ προηγουμένου, με ορισμένα εκ των μέσων να ζητούν παρέμβαση Μεϊμαράκη "για να μην γίνει η Βουλή, άντε μην πουν τι!".

Έχει πάντοτε μεγάλη αξία να κρατάμε υποσημειώσεις: Η συζήτηση για το αντιρατσιστικό διεξάχθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την επίθεση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας, διεξάχθηκε στο κοινοβούλιο μιας χώρας που διαρκώς καλείται να πληρώσει πρόστιμα  για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεξάχθηκε λίγους μήνες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, την δικαίωση των αφεντικών της Μανωλάδας, διεξάχθηκε, τέλος, την ίδια μέρα που βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νεράντζης, εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία!

Φυσικά, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κιτρινισμό. Αλλά ας δούμε την τοποθέτηση της κ. Παπαδημητρίου, το μοναδικό που έχει νόημα να συζητήσουμε.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)