Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτοι στην απαισιοδοξία οι Έλληνες - Ζοφερή η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας

Το 53% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης τους τους επόμενους μήνες 
Πρωταθλητές στην απαισιοδοξία αναδείχθηκαν και πάλι οι Ελληνες όπως καταδεικνύει η έρευνα του Pew Research. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg, αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός έχει και ανταγωνισμό: Τους Γάλλους!


Η έρευνα διεξήχθη σε 44 χώρες. Οπως αναφέρει το Bloomberg, το 53% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι αναμένουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα τους, τους επόμενους 12 μήνες ενώ στη δεύτερη θέση της απαισιοδοξίας έχουν περάσει πλέον οι Γάλλοι με 48%. «Οι Γάλλοι έγιναν όσο απαισιόδοξοι είναι οι Ελληνες» σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg, που σημειώνει ως αιτία της απαισιοδοξίας την γενική απουσία προοπτικών στον τομέα της εργασίας.
Global Public Wary of Economy's Future
Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι κακή, ενώ το ποσοστό στη Γαλλία ανέρχεται στο 88% (βλέπε παραπάνω).  Οι πιο αισιόδοξοι είναι οι Γερμανοί που σε ποσοστό 89% θεωρούν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι καλή ενώ είναι κι αυτή που ανησυχούν λιγότερο για τον πληθωρισμό. ΟΙ Γερμανοί μοιράζονται τις πρώτες θέσεις με την Κίνα και το Βιετνάμ. 
Widespread Dissatisfaction
Views of Current Economic Situation
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)