Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Λάρισα: Επεισόδια στην ορκωμοσία, τραυματίστηκε η μητέρα της Η. Διώτη

Χωρίς την παρουσία της Αριστεράς η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας
Μια  γυναίκα  και συγκεκριμένα  η μητέρα της Βουλευτής Λάρισας. Ηρους Διωτη που  βρίσκονταν στο χώρο για την ορκωμοσία, τραυματίστηκε σε επίθεσή της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης σε βάρος των αντιφασιστών και πολιτών 


που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο για την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού Συμβούλιο Θεσσαλίας.
ΔΩΛ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (5)
Η Ηρω Διωτη αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ορκωμοσία με Χρυσαυγιτες και ΜΑΤ και αποχώρησε με τον συνδυασμό  της.  Ακολούθησαν τόσο ο Βαγγέλης Μπουτας και ο συνδυασμός του ΚΚΕ,  όσο και ο Συνδυασμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλία. Λίγα λεπτά πριν τις οκτώ μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα ασφαλείας ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκειμένου να ορκιστεί περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας. Εξω από το Ωδείο είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδας Χρυσαυγιτων  υποστηρικτών του.
ΔΩΛ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (10)
Η πληροφορία ότι οι Χρυσαυγιτες αφού χαιρέτισαν φασιστικά προς του συγκεντρωμένους εισήλθαν στο Ωδείο από την πίσω πόρτα  πυροδότησε  ένταση  καθώς κεντρική πόρτα του Ωδείου ήταν κλειστή με αλυσίδα και φυλασσόμενη από άνδρες των ΜΑΤ.Συγγενείς και φίλοι των περιφερειακών συμβούλων Μελή των αντιφασιστικών οργανώσεων και φίλοι των Συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντέδρασαν.  Υπήρξε επέμβαση της η Αστυνομίας. Κλήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός  ο οποίος πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του Ωδείου  διαβεβαίωσε ότι στην αίθουσα δεν ήταν κάνεις Χρυσαυγίτης. Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης  τόνισε πως δεν ήθελε προστασία της εκδήλωσης αλλά μια ανοικτή σε όλους ορκωμοσία.
Πληροφορίες - φωτογραφίες: papaioannou-giannis.netlarissanet.gr
-------------------------
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ανατροπή, η μόνη απάντηση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, την καταστολή, τον εκφασισμό
Η διαδικασία της ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στη Λάρισα απέδειξε περίτρανα το μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Αφορμή υπήρξε η παρουσία του έγκλειστου στις φυλακές Π. Ηλιόπουλου, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η συνέχεια όμως δόθηκε, κατά τον συνήθη τρόπο, με την καταστολή και την προκλητικά επιλεκτική αντιμετώπιση από την πλευρά της Αστυνομίας και με την μέγιστη πολιτική ευθύνη και ανικανότητα που επέδειξε η Περιφερειακή Αρχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταγγέλλει απερίφραστα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για τον «εγκληματικό» επιχειρησιακό σχεδιασμό που εφάρμοσε, σύμφωνα με τον οποίο στράφηκαν απρόκλητα και χωρίς κανέναν λόγο εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, που θέλησαν να καταγγείλουν την παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία στον τόπο μας. Είναι προφανές ότι με τη στάση τους προστατέψανε τα μέλη της Χ.Α. και ταυτόχρονα επιτρέψανε να εισέλθει εντός του Δημοτικού Ωδείου μερίδα αρκετών εξ αυτών (όπως προκύπτει από σχετικά βίντεο τοπικών ΜΜΕ), ενώ απαγορέψανε την είσοδο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποίησαν χωρίς κανέναν λόγο χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τραυμάτισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αντιφασίστες διαδηλωτές.
Η πολιτική ευθύνη, όμως, βαραίνει ξεκάθαρα τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος δεν περιφρούρησε την διαδικασία, ως όφειλε, που έπρεπε να είναι ανοιχτή στους πολίτες της Θεσσαλίας- αντ’ αυτού η κύρια είσοδος ήταν κλειστή με αλυσίδες- ενώ αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι ήταν και παραμένει ο απόλυτος εκφραστής της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης στη Θεσσαλία, πολιτικής που έχει φέρει σε απόγνωση την μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας. Μιας συγκυβέρνησης που εκτιμά ότι θα συνεχίσει το έργο της με όπλο την καταστολή και τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που εφαρμόζει παρέχοντας μεταξύ άλλων κάλυψη προς την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.
Απέναντι σε αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα περιφρουρήσει και θα παλέψει για τη δημοκρατία στον τόπο μας και για την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Επισημαίνουμε, δε, ότι τέτοιες αντιδημοκρατικές τακτικές αντί να κάμπτουν, δυναμώνουν το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, οι οποίοι σύντομα θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στην κυβέρνηση και στην πολιτική που αυτή εφαρμόζει, επαναφέροντας την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο μας.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)