Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πιστοποίηση για συλλήψεις μέσω Facebook πήρε η ΕΛ.ΑΣ

Με βάση νέο νόμο, η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να δημιουργεί «ψεύτικα» προφίλ στο Facebook προκειμένου να παγιδεύει υπόπτους για παιδική πορνογραφία και όχι μόνο. 
Όπως αναφέρεται στο Βήμα, πλέον η τακτική των διωκτικών αρχών με τη δημιουργία «εικονικών προσώπων» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναδείχθηκε και στην υπόθεση του «σατανιστή» της Γλυφάδας, δεν θα έχει μόνο ανιχνευτικό χαρακτήρα αλλά και θα αποδεικνύει εγκληματική δραστηριότητα. 

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ειδικούς αναλυτές που παρακολουθούν και αναλύουν τις καταχωρήσεις στο Facebook προκειμένου να βρουν διασυνδέσεις υπόπτων, υπόπτους εγκληματικών ενεργειών κλπ.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίσθηκε προ ημερών -με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία- παρέχεται στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δυνατότητα να δημιουργεί «κατοχυρωμένα» ψεύτικα προφίλ ανηλίκων -και σε άλλες περιστάσεις- προκειμένου να «παγιδεύει παιδόφιλους» και δράστες άλλων αδικημάτων.

Πλέον οποιαδήποτε επιλήψιμη στιχομυθία ή αίτημα αποστολής φωτογραφιών και άλλα από τον αστυνομικό- δημιουργό του ψεύτικου προφίλ του facebook σημαίνει σύλληψη του «συνομιλητή» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον επικυρώνει και κατοχυρώνει με ειδική πιστοποίηση τα εικονικά πρόσωπα που δημιουργεί στο Internet και όποιος «παγιδευτεί» θα βρίσκεται αμέσως απέναντι στους αστυνομικούς με αποδεικτικά στοιχεία τα mail, τα like, τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.

Παράλληλα ο νέος νόμος επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει αυτομάτως όποιους παιδόφιλους απλώς συνδέονται ηλεκτρονικά με sites που μεταδίδουν βιασμούς ανηλίκων, τιμωρώντας για πρώτη φορά την απλή «θέαση» και όχι τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. 

Επιπλέον το νέο νομοθέτημα παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. τη δυνατότητα να σταματά αμέσως τη λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

πηγή: in.gr

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)