Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Της Παρακολούθησης, το Κάγκελο!

Ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Internet από την Ελλάδα παρακολουθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND )
σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα «Τα Νέα». 




Οι παρακολουθήσεις, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της BND, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους. Πέρα από την Ελλάδα στην λίστα της BND περιλαμβάνονται άλλες 195 χώρες και τοποθεσίες. Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND, επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο, καθώς είναι γερμανός πολίτης. 


Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)