Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ,δεν βλέπουμε ΧΑΦΙΕΔΕΣ, στην ΓΕΙΤΟΝΙΑ μας!

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν«Δεν είναι κρυφό ότι οι ΗΠΑ τείνουν να συλλέγουν περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες σήμερα από τους υπολογιστές απ΄ό,τι από τους ανθρώπους», είπε ο Σνόουντεν στον παρουσιαστή της εκπομπής «NBC Nightly News», Μπράιαν Ουίλιαμς.


Ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος προκάλεσε σάλο, διεθνώς, όταν αποκάλυψε το εύρος των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών, στις οποίες προβαίνει η υπηρεσία αυτή, δήλωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι «εκπαιδεύτηκε για κατάσκοπος» και ότι έχει εργαστεί ως μυστικός πράκτορας σε χώρες του εξωτερικού για λογαριασμό αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών.

«Δεν είναι κρυφό ότι οι ΗΠΑ τείνουν να συλλέγουν περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες σήμερα από τους υπολογιστές απ΄ό,τι από τους ανθρώπους», είπε ο Σνόουντεν στον παρουσιαστή της εκπομπής «NBC Nightly News», Μπράιαν Ουίλιαμς.

«Εκπαιδεύτηκα ως κατάσκοπος κατά κάποιο τρόπο με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, δηλαδή με την έννοια ότι εργαζόμουν ως μυστικός πράκτορας και ζούσα σε χώρες του εξωτερικού, προσποιούμενος ότι κάνω μία δουλειά που δεν έκανα και χρησιμοποιώντας ένα όνομα που δεν ήταν το πραγματικό μου», δήλωσε. 

Ο Σνόουντεν πρόσθεσε ότι εργάστηκε ως μυστικός πράκτορας στο εξωτερικό τόσο για την CIA όσο και για την NSA και δίδαξε στην Ακαδημία Αντικατασκοπίας «όπου επινόησα πηγές και μεθόδους για την ασφάλεια των πληροφοριών και των ανθρώπων στα πιο εχθρικά και επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Επομένως, όταν οι επικριτές μου υποστηρίζουν ότι είμαι ένας διαχειριστής συστημάτων κατωτέρου επιπέδου, ότι δεν ξέρω τι λέω, θα έλεγα ότι είναι κάπως παραπλανητικό», όπως δήλωσε.

Το NBC θα προβάλλει ολόκληρη τη συνέντευξη απόψε το βράδυ.


Τον περασμένο χρόνο, ο Σνόουντεν διέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια μετέβη στη Μόσχα. Θεωρείται ότι έχει αποσπάσει 1,7 εκατομμύρια έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή. Οι διαρροές των εγγράφων αποκάλυψαν την ύπαρξη μαζικών προγραμμάτων της NSA για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τηλεφωνικές κλήσεις και χρήση του Ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς ενώ οι ΗΠΑ έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του για κλοπή κυβερνητικής ιδιοκτησίας, για μη εγκεκριμένη γνωστοποίηση πληροφοριών για την εθνική άμυνα και για εσκεμμένη γνωστοποίηση διαβαθμισμένων πληροφοριών σε μη εγκεκριμένα πρόσωπα.

periodista.gr   28/05/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου