Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Διανέμουμε Αλληλεγγύη - Στηρίζουμε τις δομές τροφής στις γειτονιές

Η «αλληλεγγύη για όλους» στηρίζοντας τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Αττικής πραγματοποιεί για τρίτη φορά δωρεάν διανομή τροφίμων σε 50 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στο πάρκινγκστην είσοδο του άλσους Βεϊκου, από τις 8.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. 


Εδώ και δυο χρόνια, οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζουν χιλιάδες νοικοκυριά με τρόφιμα τα οποία συγκεντρώνουν με παρεμβάσεις τους στα σούπερ μάρκετ, δωρεές και εκδηλώσεις. Οι προσπάθειες αυτές ενώ συνεχώς αυξάνονται, οι δομές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες που δημιουργούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει στην «αλληλεγγύη για όλους» ο αριθμός των οικογενειών που προστρέχουν για στήριξη στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης έχει αυξηθεί δραματικά, φτάνοντας στα 5.000 νοικοκυριά, γεγονός που ισοδυναμεί σε 13.000 άτομα.
Η «αλληλεγγύη για όλους» για άλλη μια φορά στέκεται δίπλα στις αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης, οργανώνοντας την τρίτη κατά σειρά διανομή τροφίμων.
Δυστυχώς, αυτή η διανομή ξεπερνά κάθε προηγούμενη, φτάνοντας συνολικά στους 50 τόνους τροφίμων: ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά, ντοματοπελτές, φακή. Για πρώτη φορά με τη βοήθεια παραγωγών από την Κρήτη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε και 20 τόνους  φρέσκων λαχανικών.    
Όλοι μαζί, σε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
 Αλληλεγγύη για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)