Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ - Οι φιλορώσοι κατέρριψαν ελικόπτερα

Δύο ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα MI-24 κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών στην περιοχή του Σλαβιάνσκ, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας


Οι αντάρτες του Σλαβιάνσκ, οι οποίοι ελέγχουν την πόλη, δήλωσαν πως κατερρίφθη τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. 


Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης, δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ πως κατερρίφθησαν δύο ελικόπτερα και ένας πιλότος συνελήφθη ενώ δύο σκοτώθηκαν.
 Άλλα ρωσικά πρακτορεία είδήσεων μεταδίδουν πως η πόλη και οι 100.000 κάτοικοί της έχουν περικυκλωθεί από βαριά οπλισμένες δυνάμεις του Κιέβου. Το Ιντερφάξ μετέδωσε επίσης πως θέσεις των ανταρτών στις παρυφές της πόλης δέχονται επίθεση. "Πρόκειται για μια επίθεση σε πλήρη κλίμακα", δήλωσε μια εκπρόσωπος των ανταρτών. Σύμφωνα με την ίδια, "το χωριό Μπιλμπασίβκα έχει καταληφθεί" από ουκρανούς στρατιωτικούς.
Βίντεο από την έναρξη της επιχείρησης:

Φωτογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε πως είδε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο να ανοίγει πυρ στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ και ένας δημοσιογράφος άκουσε πυρά. Σύμφωνα με πηγές μεταξύ των ανταρτών, ένα ελικόπτερο εθεάθη να ίπταται σε χαμηλό ύψος και οι αντάρτες άναψαν φωτιές με ελαστικά για να δημιουργηθεί καπνός, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και ισχυρές εκρήξεις.
Yandex maps

Ομάδες ενόπλων που επιδιώκουν την ένωση με τη Ρωσία έχουν καταλάβει αριθμό κυβερνητικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία. Η δράση στο Σλαβιάνσκ, εφόσον επιβεβαιωθεί, συνιστά την πρώτη σημαντική στρατιωτική απάντηση του Κιέβου.

Στο Κίεβο, ένας συνεργάτης του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε πως δεν μπορεί να σχολιάσει. "Μέχρι να τελειώσει, ουδείς θα πει το παραμικρό", τόνισε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Russia Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου