Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Επίθεση από χρυσαυγίτες σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη λαϊκή αγορά του Κολωνού

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, όπου μοιράστηκαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά στον κόσμο από τους απεργούς παραγωγούς, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση.


Σε τηλεοπτική παρέμβαση - μαρτυρία στον ΣΚΑΙ, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την επίθεση από ΧΑυγίτες, παρά την προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και λανθασμένων εντυπώσεων στα κανάλια, ότι για το επεισόδιο ευθύνονται οι απεργοί. Έκαναν σαφές ότι καμία ευθύνη δεν φέρουν οι απεργοί των λαικών αγορών, που αντιθέτως, τους συμπαραστάθηκαν.

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:



Η Αθηνά Μερτζέλου μιλά στο Κόκκινο για την επίθεση που δέχθηκε απο μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά Κολωνού.
  
Επίθεση απο μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκαν πολίτες που μοίραζαν φυλλάδια για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδη και Ρ. Δούρου κατά τη διανομή τροφίμων απο παραγωγούς στο Κολωνό. Σύμφωνα με την Α. Μερτζέλου δίπλα στο σημείο βρίσκεται το μαγαζί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου ενώ οι δράστες αυτοπροσδιορίστηκαν ως "φύλακες της λαϊκής αγοράς".  
kokkino.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση Χρυσαυγιτών σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Κολωνό

syriza-tampela_0.jpg

Οι σημερινοί τραμπουκισμοί Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκή αγορά στον Κολωνό, πιστοποιούν εκ νέου δύο πράγματα: Πρώτον, το ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιεί βία κατά των αντιπάλων της και στρέφεται εναντίον θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών, όπως η απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών. Δεύτερον, το ότι ακόμα και μετά την πολιτική κατακραυγή και τις διώξεις εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα, αυτή επιμένει σε εγκληματικές κι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος και είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού.
Δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς, δίνουμε τον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη στις 18 και τις 25 του Μάη.
left.gr
Κοινή ανακοίνωση «Ανοιχτής Πόλης» και «Δύναμης Ζωής» για τα γεγονότα στον Κολωνό 
Μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής» που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στον Κολωνό, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από ακροδεξιά νεοφασιστικά στοιχεία. Οι τραμπούκοι απομονώθηκαν από πολίτες και παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι έκαναν εκείνη τη στιγμή δωρεάν διανομή τροφίμων. 
Παρά τα όσα ισχυρίζεται μια μερίδα αμετανόητων ΜΜΕ, προσφέροντας για πολλοστή φορά άλλοθι και κάλυψη στην δράση των φασιστικών ομάδων, οι τραμπούκοι δεν είχαν καμία σχέση με τους παραγωγούς  των λαϊκών αγορών. Τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Δύναμης Ζωής» παρέμειναν στον χώρο και συνέχισαν να μοιράζουν το υλικό τους στους πολίτες.

Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν την αγωνία και τον φόβο κάποιων για την μεγάλη ανατροπή που έρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Καμία ακροδεξιά συμμορία δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την μεγάλη αλλαγή στις 19 Μαΐου. Καλούμε όλους αυτούς που όλο και συχνότερα χαϊδεύουν την ακροδεξιά για να κερδίσουν ψήφους, να αναλογιστούν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες.   
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)