Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Για πράξη «πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά, απολύτως αυθαίρετη που κουρελιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, ενώ ευτελίζει τη Βουλή και τη Δημοκρατία», έκανε λόγο ο Π. Λαφαζάνης 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:


Εμπλοκή παρουσιάστηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ψηφοφορία για το απόγευμα της Τρίτης, ενώ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στη σημερινή συνεδρίαση.
Ο Προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να διαβουλευτούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι στη Βουλή προσήλθε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.«Έχουμε μία κυβέρνηση οπερέτα που βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης. Την κυβέρνηση κρατάνε μετά βίας όρθια το ευρωπαϊκά και εγχώρια μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.
Η εμπλοκή προκλήθηκε επειδή το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σε ορισμένα άρθρα, τα οποία αφορούσαν:
-τον Συμπαραστάτη του Δημότη. Το ΠΑΣΟΚ ζητά να εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το νομοσχέδιο από την Περιφέρεια
-την διαγραφή προστίμων που αφορούσαν παράνομες πινακίδες και δεν έχουν πληρωθεί.
-την εκχώρηση και ενεχυρίαση εσόδων από δημοτικά τέλη.
-την επιβολή της ποινής της αργίας σε αιρετούς των ΟΤΑ.Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.
Στην απόφαση του Προεδρεύοντως Χρ. Μαρκογιαννάκη να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην προχωρήσει η ψηφοφορία όπως ήταν προγραμματισμένο αντέδρασε ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής και ότι το Προεδρείο δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει την Ημερήσια Διάταξη.
Η άρον άρον διακοπή της συνεδρίασης είναι πράξη πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι απολύτως αυθαίρετη και κουρελιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, ενώ ευτελίζει τη Βουλή και τη Δημοκρατία, είπε ο Π. Λαφαζάνης.
Η κυβέρνηση είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία και τον τόπο πρέπει ν παραιτηθεί και ν φύγει τώρα και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του, κατέληξε.
Το βίντεο με τις αντιδράσεις για τη διακοπή της συνεδρίασης:
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)