Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Επίθεση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με νεκρούς μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 15 τοπικών αρχηγών και τριών ντόπιων μελών του προσωπικού της ιατρικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σκοτώθηκαν σε επίθεση σε πόλη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

 Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο στη Νάνγκα Μπογκίλα, περίπου 450 χλμ. Βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκουί. Εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσε τους θανάτους του προσωπικού της οργάνωσης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν όταν μια κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη δέχτηκε επίθεση ενώ τοπικοί αρχηγοί πραγματοποιούσαν εκεί συνάντηση, δήλωσε πρώην βουλευτής της πόλης επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.
kentroafrikamiki-dimaokratia-xristianoi
Χριστιανοί μεταφέρουν την περιουσία που άφησαν πίσω τους οι μουσουλμάνοι που που αποχώρησαν από το Μπανγκουί για τη σχετική ασφάλεια των βόρειων περιοχών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας
Στο μεταξύ, ειρηνευτικά στρατεύματα συνόδευσαν περίπου 1.300 μουσουλμάνους που αποχώρησαν από το Μπανγκουί για τη σχετική ασφάλεια των βόρειων περιοχών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.
Aκολούθησαν λεηλασίες στη συνοικία τους, η οποία ήταν ένας από τους τελευταίους θυλάκους μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα της χώρας που σπαράσσεται από τη θρησκευτική βία.
Οι ειρηνευτικές δυνάμεις παρέμειναν αδρανείς καθώς χριστιανοί, ορισμένοι οπλισμένοι με ματσέτες και τόξα και βέλη, έσπευδαν να διαλέξουν σπίτια στη βόρεια συνοικία PK12 του Μπανγκουί, η οποία ήταν προπύργιο των μουσουλμάνων στον νότο της χώρας, όπου επικρατούν οι χριστιανοί.
πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)