Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εισβολή ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων;(23-03-14)


31/03/14
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με αφορμή ακόμα και μια μολότοφ γίνονται δεκάδες προσαγωγές στην πλατεία. Μετά από κάθε κινητοποίηση στο Σύνταγμα, η καταστολή κάνει πάρτι στους δρόμους των "αμαρτωλών" Εξαρχείων. Κι όμως... 


 Οι μαφιόζικες συμμορίες ποτέ δεν γίνονται αντιληπτές από το... άγρυπνο βλέμμα των οργάνων της τάξεως. Τα μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, όπου έχει υπηρετήσει και κάποιος Κορκονέας, αν έχετε ακουστά...
«Εξάρχεια: Τι συμβαίνει στα στενά γύρω από την πλατεία» τιτλοφορείται σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής»... 






Ας αρχίσουμε με το τι μας είπε...
Η "Καθημερινή", λοιπόν, μας τόνισε ότι η "πλειοψηφία" των κατοίκων "που δεν έχουν ιδεολογική ταυτότητα" θέλουν να λειτουργεί ο νόμος στην περιοχή. Διότι προφανώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σοβαρός και λογικός είναι ο κάτοικος που δεν έχει ιδεολογία, ο απολίτικος φιλήσυχος νοικοκυραίος που κοιτάει τη δουλίτσα του... Ο οποίος, προφανώς αυθαιρέτως, αφού δεν φαίνεται να έχει προηγηθεί δημοσκόπηση, τοποθετείται στην "πλειοψηφία" (θα προτιμούσαμε τουλάχιστον το ορθό "πλειονότητα").
Όλοι οι υπόλοιποι, οι "ψαγμένοι", οι ιδεολογικά τοποθετημένοι είναι εκ προοιμίου "παράνομοι" και "μπάχαλοι";
Ας δούμε και τι δεν μας είπε...
Ούτε κουβέντα για το ότι όλα τα εγκληματικά συμβαίνουν στην πλέον αστυνομοκρατούμενη περιοχή της χώρας. Ούτε λέξη για τον... φόνο, λυπηρό αλλά κυριολεκτικό, δεδομένου ότι πριν από μερικούς μήνες έγινε ακόμα και δολοφονία λίγα μέτρα από την πλατεία, στην οδό Θεμιστοκλέους.
Όταν σε άλλες γειτονιές οι κάτοικοι συνδέουν την ασφάλειά τους με την παρουσία έστω και ενός αστυνομικού, τα Εξάρχεια (δόξα τω Δένδια) έχουν περίσσεμα.
Τα καλάσνικοφ βγαίνουν στους δρόμους την ώρα που η περιοχή είναι σε εικοσιτετράωρη βάση περικυκλωμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Ανάμεσα στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που περιδιαβαίνουν τα στενά των Εξαρχείων, στήνεται η... λαϊκή αγορά των "ουσιών". Η Χαριλάου Τρικούπη είναι μόνιμα κατειλημμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το ένα εκ των κυβερνώντων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ, που υποψιαζόμαστε ότι έχει στα γραφεία του πια λιγότερα στελέχη από ό,τι οι ασπιδοφόροι φρουροί του στα γύρω πεζοδρόμια.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με αφορμή ακόμα και μια μολότοφ γίνονται δεκάδες προσαγωγές στην πλατεία. Μετά από κάθε κινητοποίηση στο Σύνταγμα, η καταστολή κάνει πάρτι στους δρόμους των "αμαρτωλών" Εξαρχείων. Κι όμως... 
Οι μαφιόζικες συμμορίες ποτέ δεν γίνονται αντιληπτές από το... άγρυπνο βλέμμα των οργάνων της τάξεως. Τα μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, όπου έχει υπηρετήσει και κάποιος Κορκονέας, αν έχετε ακουστά...
Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρθηκε ότι τα Εξάρχεια έχουν ανθρώπους ζωντανούς, με ιδεολογική ταυτότητα (δυστυχώς για κάποιους) που περπατούν στους δρόμους, εργάζονται, διασκεδάζουν, συζητούν, έχουν τα στέκια τους (ιστορικά κάποια από αυτά), παράγουν πολιτισμό. Στην προσπάθεια αυτή η πολύβουη γειτονιά να εμφανιστεί ως εμπόλεμη ζώνη, να τονιστεί το "άβατο", όλα όσα "χρωματιστά" συνεχίζουν να συμβαίνουν στα Εξάρχεια ξεχάστηκαν από τον συντάκτη.
---------------
Το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" θα μπορούσε να έχει για εικονογράφηση το γνωστό στους δρόμους της Αθήνας "ΦΥΓΕ".
Φύγε για να αγοραστούν τα σπίτια, μια ανάσα από το κέντρο, κοψοχρονιά. Φύγε για να γίνει η περιοχή "άβατο" των μεγαλομεσιτών και κατασκευαστών. Φύγε γιατί ο νεοφιλελευθερισμός δεν αντέχει τις "ιδεολογικές ταυτότητες" και τους οικισμούς που φέρουν σημάδια ιστορίας και μνήμης. Χαλάνε τη... σούπα όσων επιθυμούν να τα κάνουν όλα απολίτικο χυλό και... σούπα.
"Ανάλυσέ το"... η καλύτερη απάντηση
Η ταινία με τίτλο «Ανάλυσέ το…» που έφτιαξαν μαθητές από το 5ο Λύκειο Αθηνών, το οποίο δεν υπάρχει πια. Το "έφαγαν" οι συγχωνεύσεις του υπουργείου Παιδείας...
LEFT.gr
------------


Εξάρχεια: Τι συμβαίνει στα στενά γύρω από την πλατεία
Τα Εξάρχεια, που χαρακτηρίζονταν από έντονη κοινωνική και πολιτική αναταραχή τις προηγούμενες δεκαετίες, εδώ και μερικά χρόνια αποτελούν καταφύγιο κυρίως για παρακμιακές ομάδες, για εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, αλλά και για άτομα απ’ όλη την Αθήνα, που πάνε εκεί κυρίως όταν... μυρίζει επεισόδια.

Μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής ακούγονται, τουλάχιστον, δύο απόψεις για την εικόνα των Εξαρχείων: της πλειοψηφίας των κατοίκων, που δεν έχουν ιδεολογική ταυτότητα και θέλουν ο νόμος «να λειτουργεί» στην περιοχή τους, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι αντιδρούν στην παρουσία της Αστυνομίας. Παρά τις σημαντικές διαφορές, πάντως, οι δύο απόψεις συγκλίνουν σε κάτι βασικό: στο ότι η περιοχή έχει γίνει άντρο εμπορίου ναρκωτικών, μια κατάσταση από την οποία πλήττονται όλοι.

«Το πρώτο που σκεφθήκαμε, μόλις μάθαμε για τις απαγωγές, είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες που πουλάνε ναρκωτικά» λέει στην «Κ» νεαρός της περιοχής. «Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για επιχείρηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών διώξεων. Ωστόσο, όταν η τηλεόραση δεν μετέδιδε τίποτα σχετικό, σκεφτήκαμε ότι έχει να κάνει με το εμπόριο ναρκωτικών».

Τους προηγούμενους μήνες είχαν προηγηθεί πυροβολισμοί από αγνώστους στα στενά της περιοχής, στα οποία γίνεται εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών. Ακόμα έχουν σημειωθεί, χωρίς να έχουν καταγραφεί επίσημα, ξυλοδαρμοί ατόμων από ομάδες ροπαλοφόρων. Αφορμή για τους ξυλοδαρμούς, αποτέλεσε κατά περίπτωση, το... ντύσιμο του θύματος, που μπορεί να παρέπεμπε σε «εθνικιστή», το γεγονός ότι μπορεί να ήταν «διακινητές ναρκωτικών» κ.ά. Ακόμα έχουν σημειωθεί δεκάδες επιθέσεις και λεηλασίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ηλεκτρονικών ειδών, γενικού εμπορίου κ.ά. Οι λιγοστοί κάτοικοι, οι οποίοι έχουν επιχειρήσει να αντισταθούν στην γκετοποίηση της περιοχής και τη μετατροπή της σε «άβατο», λοιδορήθηκαν από τους «αναρχικούς» και αγνοήθηκαν από τις Αρχές.

Τα βράδια η πλατεία Εξαρχείων μυρίζει... μπαρούτι. Οι συμπλοκές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Ακόμα και οι «παραδοσιακές» ομάδες αναρχικών δείχνουν ανήμπορες να κάνουν οτιδήποτε.

«Πριν από δύο ημέρες ένα τσογλάνι μού επιτέθηκε φραστικά. Μου είπε να φύγω από τα Εξάρχεια και να πάω στο Κολωνάκι, επειδή φορούσα κοστούμι, γραβάτα και κρατούσα χαρτοφύλακα. Μένω εδώ όλη τη ζωή μου, ήξερα τους παλιούς αναρχικούς της περιοχής, πίναμε κρασιά μαζί τα απογεύματα του Σαββάτου. Και σήμερα έχουμε γεμίσει με διάφορους αλήτες που δεν ξέρουμε από πού ήρθαν και τι ακριβώς θέλουν. Προσπαθούν να μας διώξουν από το σπίτι μας» μας λέει μόνιμος κάτοικος της περιοχής, δείχνοντας μια παρέα νεαρών που κάθεται στα σκαλιά πολυκατοικίας στην οδό Μπενάκη.

«Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια το θέμα των συμμοριών βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων» ήταν το τελικό σχόλιο ενός θαμώνα της περιοχής που δηλώνει «αναρχικός».
Έντυπη
ΚΩΣΤΑΣ ΟΝΙΣΕΝΚΟ

kathimerini.gr


30/03/14
Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών που τις τελευταίες εβδομάδες αποπειράθηκαν να επεκτείνουν τη δράση τους και να πουλήσουν «προστασία» σε καταστήματα της πλατείας Εξαρχείων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας, τα θύματα της καταδρομικής επίθεσης ένοπλων κουκουλοφόρων αναρχικών, το βράδυ του Σαββάτου της 22ας Μαρτίου.


 Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο άτομα που «απήχθησαν» λίγο μετά τις 10 μ.μ από την πλατεία Εξαρχείων ανήκουν σε σπείρα Αλβανών, που ελέγχει τη διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων, τον λόφο Στρέφη και αλλού.

Η ίδια πηγή περιέγραψε τα μέλη της ομάδας ως άτομα ηλικίας μεταξύ 25 και 40 ετών και προσέθεσε ότι δύο-τρία από αυτά διατηρούν «χαλαρή» (όπως τη χαρακτήρισε) σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επισήμανσή του ότι στην εν λόγω σπείρα έχουν μεταπηδήσει άτομα, που φέρονται να είχαν συμμετοχή στην ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό τον περασμένο Νοέμβριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στα Εξάρχεια. Τότε, νεκρός από τα πυρά των δραστών είχε πέσει 29χρονος Αλβανός, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Την έρευνα για την υπόθεση διεξάγει το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

«Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για μέλη σπείρας Αλβανών που τις τελευταίες περίπου 20 ημέρες επιχείρησαν να πουλήσουν προστασία σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων. Στόχος των κουκουλοφόρων αναρχικών ήταν να τους εκφοβίσουν, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι την επόμενη φορά θα κάνουν χρήση των όπλων τους» δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιεξουσιαστές

«Καθαρή» εικόνα εμφανίζεται να διαθέτει η Ασφάλεια και σε σχέση με την ταυτότητα ορισμένων τουλάχιστον από τα συνολικά 15 - 20 άτομα που μετείχαν στην καταδρομική επιχείρηση του περασμένου Σαββάτου. Ειδικότερα, ως εμπνευστή και συντονιστή αυτής θεωρούν παλαιό στέλεχος του αντιεξουσιαστικού χώρου που φέρεται σήμερα να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε στέκι - κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων. Υστερα από αστυνομική έρευνα στο σπίτι του τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο επιστολή, με την οποία απέδιδε την παράνομη κατοχή όπλου στη «στοχοποίησή του από τις μαφίες των Εξαρχείων που διακινούν ναρκωτικά».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ως μετέχοντες στην καταδρομική επιχείρηση αναγνωρίστηκαν 2 - 3 ακόμα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα σπίτια των οποίων είχαν ερευνηθεί το διάστημα που ακολούθησε την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από μαρτυρίες που έχουν στη διάθεσή τους αστυνομικοί προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους δράστες φορούσαν κουκούλες full face και κράνη. Τρία ή τέσσερα άτομα ήταν οπλισμένα με πιστόλια (ή κυνηγετικές καραμπίνες σύμφωνα με άλλη εκδοχή). Η επιχείρηση έγινε λίγα λεπτά μετά τις 10 μ.μ και διήρκησε 15 λεπτά. Η ομάδα των δραστών προσέγγισε την πλατεία από την οδό Θεμιστοκλέους και απομακρύνθηκε από τον ίδιο δρόμο. «Την ημέρα της επίθεσης οι φερόμενοι ως δράστες δεν μετέβησαν στο στέκι - κατάληψη προκειμένου να μην μπορέσουμε να εντοπίσουμε τις κινήσεις τους» δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Πολιτική παρέμβαση»

Υπενθυμίζεται ότι στο Athens Indymedia αναρτήθηκε κείμενο σχετικό με τα γεγονότα του Σαββάτου, το οποίο χαρακτήριζε την καταδρομική επιχείρηση των ενόπλων ως «πολιτική παρέμβαση»: «σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέκτες. Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου να συνδέονται και με την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναταραχής στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Οπως εξηγούν, «είναι πιθανό πίσω από την υπόθεση “αρπαγής” να κρύβεται αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων αντιεξουσιαστών και Αλβανών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, με αφορμή την άρνηση των τελευταίων να μετάσχουν στην προσπάθεια υποκίνησης εξεγέρσεων στις φυλακές». Εξάλλου, με όσα εκτυλίσσονται τελευταία στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας συνδέει η ΕΛ.ΑΣ. και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης (με μηχανισμό αποτελούμενο από 8,5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας) στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, ξημερώματα Δευτέρας.
Έντυπη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
kathimerini.gr
26/03/14
Αναδημοσίευση από το Indymedia:
Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην πλ. εξαρχείων το σάββατο 22/3
Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες.


Απο εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων.
Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους.
Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους
και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους.
πηγή:left.gr
24/03/14
ΕΞΑΡΧΕΙΑ: μια «απαγωγή» μυστήριο
Μυστήριο κάλυπτε ώς αργά χθες το βράδυ περιστατικό αρπαγής δύο ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων στο οποίο φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να «πρωταγωνιστούν» ένοπλοι κουκουλοφόροι και το οποίο, εντούτοις, δεν έχει καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές.


Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην «Εφ.Συν.» αυτόπτες μάρτυρες, συνέβη γύρω στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία, η οποία μετά την «επιδρομή» των κουκουλοφόρων σχεδόν άδειασε καθώς οι θαμώνες των καταστημάτων έφυγαν φοβισμένοι. Οι περίπου τριάντα άνδρες ήταν ντυμένοι στα μαύρα, οι περισσότεροι είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους, ενώ ορισμένοι κρατούσαν στα χέρια τους μεγάλα όπλα, πιθανότατα καλάσνικοφ.

Η εισβολή, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, έγινε από δύο ομάδες που έφτασαν στην πλατεία από διαφορετικές πλευρές και οι ένοπλοι έπιασαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν φεύγοντας μαζί τους. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, το ένα άτομο που απήχθη βρισκόταν στο κέντρο της πλατείας και το άλλο στην πλευρά προς την οδό Θεμιστοκλέους.

Ομως, παρ’ ότι το περιστατικό συνέβη παρουσία αρκετού κόσμου, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές κανείς δεν τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση για να το αναφέρει και ώς χθες το βράδυ, από την πλευρά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, δηλωνόταν πως δεν γνώριζαν τίποτα. Αγνοια εξέφραζαν επίσης πηγές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι οποίες δήλωσαν στην «Εφ.Συν.» ότι δεν έκανε επιχείρηση ούτε συλλήψεις ή προσαγωγές στην περιοχή.

Μ.Ι.Τ.
efsyn.gr
Σε σπείρα Αλβανών, που ελέγχει τη διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων, τον λόφο Στρέφη και αλλού ανήκουν, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο άτομα που «απήχθησαν» λίγο μετά τις 10 μ.μ. το Σάββατο της 22ας Μαρτίου από την πλατεία Εξαρχείων.
ΦΩΤΟ:.kathimerini.gr
-------------
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 22 Μαρτίου, περίπου στις 22:00, έκανε στην πλατεία την εμφάνισή της μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων έφερα όπλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων η ομάδα κατεδίωξε από την πλατεία και τους γύρω δρόμους άτομα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπορεύονταν ναρκωτικά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ομάδα κατά την αναχώρησή της πήρε μαζί της με τη βία δύο άτομα, στα οποία προηγουμένως φόρεσε κουκούλες.
in.gr
--------
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα 30 με 40 ατόμων, που είχαν καλυμμένο το πρόσωπο και κρατούσαν μεγάλα όπλα, έπιασαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν μαζί τους .
Συγκεχυμένες είναι οι εκτιμήσεις για την εισβολή ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ του Σαββάτου και την απαγωγή, 


σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Όπως λένε στην «Εφ.Συν.» μάρτυρες του περιστατικού, γύρω στις 10:30 το βράδυ, την ώρα που ήταν γεμάτη κόσμο η πλατεία, εισέβαλε μια ομάδα 30 με 40 ατόμων. Ήταν μαυροντυμένοι, είχαν καλυμμένο το πρόσωπο, και κρατούσαν μεγάλα όπλα, μάλλον καλάσνικοφ. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει έντρομος προς τα γύρω στενά. Οι ένοπλοι έπιασαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν μαζί τους αποχωρώντας.
 efsyn.gr

Περίεργο συμβάν στα Εξάρχεια

Δημοσίευσηαπό Tengri » Σήμερα, 4:48 pm
Ήμουν χθές με παρέα σε ένα από τα μαγαζιά στη Θεμιστοκλέους πάνω από τη πλατεία Εξαρχείων. Κατα τις 10-10:30 μία ομάδα 15-20 ατόμων μαυροντυμένοι με κουκούλες τύπου balaclava και κρατόντας όπλα (πιστόλια ως επί το πλείστον) πέρασαν από μπροστά μας, ανηφορίζοντας πρός την Ερεσού. Σε μία φάση ένας από αυτούς φωνάζει "ΦΥΓΑΜΕ!" και αμέσως αρχίζουν όλοι παρατεταγμένοι να κατηφορίζουν προς τη πλατεία. Στο μέση είχαν έναν άοπλο με κουκούλα που τον "έσερναν" απ'το σβέρκο. Τουλάχιστον ένας από αυτούς κρατούσε κάτι μακρύ. Σε συζήτηση που είχαμε με άλλα άτομα που κάθονταν εκεί γύρο ακούστηκε ότι είχαν και καραμπίνες.
Το περιστατικό ισχύει! Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια και εγώ και η παρέα μου όπως και όλοι οι υπόλοιποι στο μαγαζί που καθόμουν και στα τριγύρω μαγαζιά! 
Εχθές το βράδυ είδα ότι είχε ανοίξει ένα thread για αυτό το περιστατικό στο πχόρουμ αλλά δεν μπορώ να το βρώ πιά.Μάλλον διαγράφθηκε.Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, όπως δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί και εδώ μέσα και σε άλλα site που ανέβηκε το περιστατικό προσπαθούν να το διαψεύσουν. Όποιος δεν το πιστεύει ας πάει να ρωτήσει αυτούς που δουλεύουν στα μαγαζιά στη Θεμιστοκλέους να τους πουν αν ισχύει ή όχι.
Το μέλος Tengri, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

phorum.gr

Φραγκο συριανή λοιπον για το σκηνικο στα εξαρχεια καλος μου φιλος που ηταν μπροστα ενημερωνει : Πρωτα απ' ολα καταλαβα οτι χαιρομαι που ζω και που σε γνωρισα. 2ον. Ετσι που αραζαμε πλατεια, σκανε 20 τυποι ολοι με γκανια και σε διαδες. Μαυροφορεμενοι και καλλυμενα προσωπα. Τα οπλα δν τα χαν παρατεταμενα. Μας κανουν: μην ανησυχητε, δεν πειραζουμε κανενα σας, σας αγαπαμε. Και μετα απηγαγαν ενα πρεζεμπορο, του φορεσαν κουκουλα και ειπαν: οποιος πειραζει Αναρχικο, αριστερο, στεκι ή καταληψη, θα εκτελειτε. Μπορει να τρομαξα, αλλα οταν το εμαθα ολο αυτο οτι ειναι αντιποινα προς τους μαφιοζους και τους μπραβους. Μετα κατεβηκαν τη σολωνος

Vicky Papadopoulou καποιος το εγραφε χτες, κοινος φιλος με δικό μου, ότι ήταν μπροστα στο σκηνικο..εκείνος ανεφερε για 1 ατομο το οποιο πηραν μαζι τους, κ το οποιο ηταν εμπορος ναρκωτικών..η εισβολη αποτι τουλαχιστον ειπε εκεινος εγινε εναντια στους εμπορους κ τους μπραβους που τωρα τελευταια κανουν τσαμπουκαδες στην πλατεια.επίσης ανεφερε οτι τους ακουσε που φωναζαν οτι οποιος ξαναπειραξει αναρχικο, αριστερο ή στεκι, θα τον εκτελεσουν..όλα αυτα με καθε επιφυλαξη διότι προσωπικα δεν τον γνωριζω..


https://www.facebook.com/groups/exarchia/?fref=ts









Και εκεί που κάθεσαι στην πλατεία, σκάνε μύτη καμιά σαρανταριά άτομα με μαύρα ρούχα, καλυμμένα πρόσωπα και καλάσνικοφ και σηκώνουν έναν, σίγουρα λένε και ίσως δυο άτομα, φορώντας τους κουκούλα. Μην ανησυχείτε λένε, εμείς δεν πειράζουμε αναρχικούς και αριστερούς και τέτοια...
Οι συζητήσεις λένε, ότι οι τύποι που απήγαγαν ήταν μάλλον έμποροι σκληρών ναρκωτικών. Μαρτυρίες όμως επίσης λένε, ότι δύσκολα μπορούν να πιστέψουν ότι αυτοί ήταν αναρχικοί ή δεν ξέρω γω τι, γιατί ήταν κάπως μιλιτέρ η φάση τους.
Δεν θα το δω αρνητικά το γεγονός, δε μπορώ να το εξηγήσω άλλωστε, να το κατανοήσω και να το αξιολογήσω γιατί δεν ήμουν μπροστά.
Αλλά κομματάκι παράξενο;
--------
Από μαρτυρία φίλου τώρα: Ημουν εκει.Εγινε σε δευτερόλεπτα.Ακουστηκε και ήχος σαν πυροβολισμου αλλά ηταν πιο μακριά απο την πλατεία.Τα αντικείμενα ήταν όπλα. Η φάση ειχε στρατιωτικού τυπου οργάνωση και το στήσιμο των σωμάτων καθώς και οι σωματότυποι δεν παρέπεμπαν σε κάποια εναλλακτική ομάδα.Εαν οι εναλλακτικές ομάδες είχαν τέτοιους δεν θα ήταν εναλλακτικές...Σκοτεινιάζουν οι εποχές...Τετοιο πράγμα δεν έχω δει στην πλατεία απο το 84 σίγουρα που πηγαινα εκει σχολείο και ολα τα επομενα χρόνια

Δρ Βλαδίμηρος: Κοίτα, άλλοι λένε ότι είχαν καλάσνικοφ, άτομα που ήταν μπροστά και ότι είπαν κιόλας ότι να μη φοβούνται σε ανθρώπους και ότι δεν πειράζουν αναρχικούς και αριστερούς. Επίσης οι δύο τύποι που απήγαγαν ήταν λένε έμποροι ναρκωτικών και παίζει και να είναι φάση κατά της μαφίας των ναρκωτικών για να τους διώξουν από την πλατεία. Ότι και να είναι, αν αυτοί είναι αναρχικοί, το έχουμε χάσει το παιχνίδι.

https://www.facebook.com/groups/154025888140673/?fref=ts

Η είδηση, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει αναπαραχθεί σε κανένα άλλο μέσο, ενώ οι μαρτυρίες από άτομα που βρέθηκαν στα Εξάρχεια παραμένουν συγκεχυμένες.

Άλλοι υποστηρίζουν πως είδαν τους ενόπλους, ενώ άλλοι δηλώνουν πως το βράδυ του Σαββάτου δεν έπεσε στην αντίληψή τους τίποτα το ιδιαίτερο.

Παρακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίσαμε και παραθέτουμε την ακόλουθη μαρτυρία:


Για το περιστατικο με τους ενοπλους χθες στη πλατεια Εξαρχειων :
"Ημουν μπροστα που περασαν απο πλατεια και βαλτετσιου (παλιο φοινικα).
Τα οπλα τα ειχαν πανω και κατω, δηλαδη οχι σε ευθεια βολη για να ριξουν. Ενας ειπε 'μην ανησυχειτε, δε θα σας πειραξουμε, εσας σας αγαπαμε' Μετα ακουσα απο εμπιστο ατομο/συντροφο οτι ειπαν οτι οποιος ξαναπειραξει αναρχικο, αριστερο ή στεκι, θα τον εκτελεσουν (σαφεστατο μηνυμα προς μαφια και μπραβους)."
Θ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία δεν έκανε την έμφανισή της στην πλατεία, ενώ το Ιndymedia, σε πρώτη φάση ανέβασε την είδηση, και στην συνέχεια την κατέβασε, διαψεύδοντάς την και τοποθετώντας την στις κρυμμένες.


Κυριακή 23 Μαρτίου 2014
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)