Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ:ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ Διαδηλώσεις,2 Θύματα,μετά την κηδεία ΕΛΒΑΝ

Eνώ σε νέα πορεία στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, καλούν συλλογικότητες 

Ενημέρωση, Πέμπτη 13/3
Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στη διάρκεια  των συγκρούσεων με την αστυνομία που ακολούθησαν την κηδεία του Berkin Elvan (πηγή: rt.com). Επίσης, ένας 30χρονος αστυνομικός πέθανε στο Tunceli, μετά από καρδιακή προσβολή μέσα σε όχημα της αστυνομίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών.



Βίντεο για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών:
Το hashtag στο twitter: #berkinelvan
Οι συγκρούσεις της Τετάρτης διαδέχθηκαν την ογκώδη διαδήλωση (επί της ουσίας) στην Κωναταντινούπολη για το τελευταίο αντίο στο  νεαρό παιδί που έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από 9 μήνες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στα επεισόδια για το πάρκο Γκεζί το περασμένο καλοκαίρι όταν βγήκε στο δρόμο για να αγοράσει ψωμί. 
Η αστυνομία, με πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού εμπόδισε διαδηλωτές να κάνουν πορεία στο πάρκο Γκεζί. Στις διαδηλώσεις κυριάρχησαν συνθήματα κατά του Ερντογάν («Ερντογάν δολοφόνε») ο οποίος άσκησε κριτική στους διαδηλωτές: «Το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Μαντρίν. 
Fireworks thrown by anti-government protesters explode near riot policemen during a demonstration in Istanbul March 12, 2014. (Reuters / Murad Sezer )
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού επιτέθηκε η αστυνομία και στη διαδήλωση της Άγκυρας. Στο βίντεο πολίτες στην Άγκυρα "κλέβουν" τον διαδηλωτή από τα χέρια ασφαλιτών:

Το κάλεσμα για την Αθήνα


«Τον Δεκέμβριο του 2008 η φωτιά που άναψε η δολοφονία του Αλέξη , τώρα μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Η οργή που εκφράστηκε στους δρόμους ,για την δολοφονία του Αλέξη και Μπερκίν είναι απαίτηση για ελευθερία και δικαιοσύνη των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία.
Τα δύο παιδιά που κοιμήθηκαν για πάντα, ξύπνησαν δύο λαούς!
Αγωνιζόμαστε εδώ και 43 χρόνια ενάντια στον φασισμό της Τουρκίας ,έχουμε πάνω από 600 συντρόφους που έχουν πέσει μάρτυρες . Ανάμεσα τους τώρα θα είναι και ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν .
Οι λαοί της Τουρκίας μετά από την εξέγερση στο Γκεζί και Ταξιμ έσπασαν τον φόβο τους και τώρα φοβάται η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση τρέμει τα εκατομμύρια των αγωνιζόμενων στους δρόμους της Τουρκίας. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα, θα μας φοβούνται ακόμη περισσότερο . Θα λογαριαστούμε και τα νεκρά παιδιά μας και ο αγώνας για σοσιαλισμό , για ελευθερία και για ισότητα θα συνεχιστεί εντονότερα . Ο αγώνας γίνεται ισχυρότερος με την αλληλεγγύη όλων των καταπιεσμένων λαών στον κόσμο , άρα και της Ελλάδας. Το δίκαιο το λαών είναι βέβαιο ότι θα νικήσει .
Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Μπερκίν και θέλοντας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα εκατομμύρια των ανθρώπων βγήκαν στους δρόμους της Τουρκίας , σας καλούμε όλους αύριο 7.00μμ στα Προπύλαια με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας προς το Τουρκικό Προξενείο .
Την Πεμπτη 13.03.2014
7.00μμ στα Προπύλαια
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)