Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Οι διεργασίες και ζυμώσεις που διενεργήθηκαν τους προηγούμενους δύο μήνες στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση του Σοσιαλιστικού Χώρου» (www.xreosmas.org) καταλήγουν στη σύσταση πολιτικής κίνησης – «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».


Η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξή της, τις επιδιώξεις, τους σκοπούς και τις θέσεις της για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
Καλούνται οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας να καλύψουν την εκδήλωση.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977607086,  6972875479, 6983729864.
------------------------
Προσκλητήριο για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου απευθύνουν, υπογράφοντας κοινό κείμενο, 101 άτομα, κυρίως συνδικαλιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί, από τους οποίους αρκετοί προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
"Συναποτελούμε μια συλλογική πρωτοβουλία που επιθυμεί να συμβάλλει στη συγκρότηση μαζικού, λαϊκού, σοσιαλιστικού χώρου, ο οποίος μαζί με ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις θα δώσει μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής, για την κοινωνική αλλαγή, την κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη", επισημαίνουν για την πρωτοβουλία τους και προσθέτουν: "Έχουμε σταθερό μέτωπο: με την ενωμένη δεξιά, ΝΔ - κόμματος Βενιζέλου, με τον ντόπιο και ξένο παρασιτισμό, με το φασισμό".
Επίσης τάσσονται υπέρ της εκπόνησης εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από το ευρώ, με βάση το σύνθημα "το ευρώ δεν είναι φετίχ».
Εκ μέρους της πρωτοβουλίας το κείμενο δημοσιοποίησε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπάρχει σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, με τα ονόματα των υπογραφόντων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)