Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια έξω τη κυπριακή Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού (ενημέρωση)

Επεισόδια και μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από τη Βουλή μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών- υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, το οποίο συζητά η Επιτροπή Οικονομικών.




Επεισόδια το πρωί με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου λάμψης απο την αστυνομία κατά εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου που διαδηλώνουν έξω απο τη βουλή στη Λευκωσία. Σημειώθηκαν συγκρούσεις με τους εργαζόμενους να πετούν αντικείμενα κατά των αστυνομικών οι οποίοι κάνουν χρήση δακρυγόνων. Aπό την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκαν τρείς διαδηλωτές. H κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία. Νωρίτερα,οι διαδηλωτές προξένησαν ζημιές στις γεννήτριες του ρεύματος, με αποτέλεσμα η παροχή της ηλεκτροδότησης να διακοπεί και οι ηλεκτρικές πόρτες να μπλοκάρουν. Ετσι, κάποιοι βουλευτές ''κλειδώθηκαν μέσα'' στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο η συζήτηση για την αποκρατικοποίηση της CYTA, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου  αλλά και των λιμανιών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μνημονίου. 
   
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και υποστηρίζουν οτι θα μπορούσε να συγκεντρωθεί απο άλλες πηγές το ποσό που απαιτεί η τρόικα προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του οργανισμού που έχει ιδιαίτερη κρατική σημασία και αυτή τη στιγμή είναι κερδοφόρος.
Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει τα καταστήματα της επιχείρησης ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και αύριο έξω απο τη Βουλή. Παρόμοιες κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι στην CYTA (κρατική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών).
Με πληροφορίες από 24h.com.cy, sigmalive.com
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)